Günün Ayeti

S
  • Kullanıcı She`
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Günün Ayeti

Allah-u Teâlâ şöyle buyuruyor:
“İman edenler Allah yolunda savaşırlar. İnkar edenler ise tağut yolunda savaşırlar. Öyleyse şeytanın dostlarıyla savaşın! Hiç şüphesiz
Nokta.gif
şeytanın hilesi pek zayıftır.”

Nisa 76

‎"Allah gözlerin ihanetini de bilir
Nokta.gif
gönüllerin sakladığını da..."

Mu'min 19

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيم

Allah-u Teâlâ şöyle buyuruyor:
“İman edenler Allah yolunda savaşırlar. İnkar edenler ise tağut yolunda savaşırlar. Öyleyse şeytanın dostlarıyla savaşın! Hiç şüphesiz
Nokta.gif
şeytanın hilesi pek zayıftır.”

Nisa 76

Allah’ın rahmetinden ümit kesmeyin! Çünkü Allah bütün günahları bağışlar. Şüphesiz ki O çok bağışlayan
Nokta.gif
çok esirgeyendir.”

(Zümer
Nokta.gif
39/53)

رَبِّ قَدْ آتَيْتَنِي مِنْ الْمُلْكِ وَعَلَّمْتَنِي مِنْ تَأْوِيلِ الْأَحَادِيثِ فَاطِرَ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ أَنْتَ وَلِيِّ فِي الدُّنْيَا وَالْآخِرَةِ تَوَفَّنِي مُسْلِمًا وَأَلْحِقْنِي بِالصَّالِحِينَ
Günün Ayeti

"Ey Rabbim! Sen bana dünya mülkünden nasip verdin ve bana rüyaların tabirinden bir ilim öğrettin Ey gökleri ve yeri yoktan var eden Rabbim! Benim velim sensin, benim canımı müslüman olarak al ve beni salih kulların arasına kat!" (Yusuf 101)

Bismillahirrahmanirrahim.

“Allah ki kendinden başka ilah yoktur. Daima diri ve yarattıklarını koruyup gözetendir. Kendisini ne bir uyuklama ne de uyku tutmaz. Göklerde ve yerde olanların hepsi O’nun’dur. O’nun izni olmadan kendisinin katında kim şefaat edebilir? Onların önlerinde ve arkalarında olanı bilir. (Mahlûkat) O’nun ilminden, kendisinin dilediğinden başka bir şey kavrayamaz. O’nun kürsüsü, gökleri ve yeri kaplamıştır. Onları korumak kendisine ağır gelmez. O yücedir, büyüktür.”
[Bakara: 255]

Doğrusu "ben kendimi Allah'a verenlerdenim" diyen, salih amel işleyen ve Allah'a çağırandan daha güzel sözlü kim vardır?"

fussilet 33

GÜNÜN AYETİ
Senin Rabbin, evet O'dur kendi yolundan kimin saptığını en iyi bilen. Ve O'dur kimin doğruya ve güzele kılavuzlandığını en iyi bilen. KALEM 7

Ey iman edenler! Zannın bir çoğundan sakının. Çünkü zannın bir kısmı günahtır.
Birbirinizin kusurlarını ve mahremiyetlerini araştırmayın.
Birbirinizin gıybetini yapmayın. Herhangi biriniz ölü kardeşinin etini yemekten hoşlanır mı?
İşte bundan tiksindiniz! Allah’a karşı gelmekten sakının.
Şüphesiz Allah tövbeyi çok kabul edendir, çok merhamet edendir.

(Hucurat 12)

Ey insanlar! Sizi bir tek nefisten yaratan ve ondan da eşini yaratan ve ikisinden birçok erkekler ve kadınlar üretip yayan Rabbinizden sakının
(Nisa Süresi 1)​

"Deki; Eğer duanız olmasa Rabbimin katında ne ehemmiyetiniz var"
(Furkan suresi 77Ayet)

Müminler müminleri bırakıp kafirleri dost edinmesinlerKim böyle yaparsa Allah ile dostluğu kalmazAncak onlardan sakınmanız hali müstesnadırAllah ,size kendisinden korkmanızı emrediyorDönüş Allah adır
Al_i imran,28

"Muhakkak ki Allah ve melekleri Peygamber'e hep salât ederler. Ey iman edenler Siz de ona salât edin ve samimiyetle selam verin." (Ahzab Sûresi, 56)

Allahın hoşnutluğunu gözetenle Allahın hışmına uğrayan bir olurmu hiç?berikisinin yeri cehennemdir.Cehennem ise ne kötü bir varış noktasıdır.ali imran 162

Allah’ın âyetlerini inkar edenler, Peygamberleri haksız yere öldürenler, insanlardan adaleti emredenleri öldürenler var ya, onları elem dolu bir azap ile müjdele.
Âl-i İmrân Suresi 21. Ayet

رَبِّ قَدْ آتَيْتَنِي مِنْ الْمُلْكِ وَعَلَّمْتَنِي مِنْ تَأْوِيلِ الْأَحَادِيثِ فَاطِرَ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ أَنْتَ وَلِيِّ فِي الدُّنْيَا وَالْآخِرَةِ تَوَفَّنِي مُسْلِمًا وَأَلْحِقْنِي بِالصَّالِحِينَ

"Ey Rabbim! Sen bana dünya mülkünden nasip verdin ve bana rüyaların tabirinden bir ilim öğrettin Ey gökleri ve yeri yoktan var eden Rabbim! Benim velim sensin, benim canımı müslüman olarak al ve beni salih kulların arasına kat!" (Yusuf 101)

ucckw42p.gif
Günün Ayeti
ucckw42p.gif

ucckw42p.gif

Allah'ın fazlü kereminden verdiği nimetlerde cimrilik edenler,
bunun, kendileri için bir hayır olduğunu sanmasınlar
Bilakis bu, onlar için bir şerdir
Onların cimrilik ettikleri şey kıyamet günü boyunlarına dolanacaktır

‎272.Onları hidayete erdirmek sana ait değildir. Fakat Allah, dilediğini hidayete erdirir. Hayır olarak ne harcarsanız, kendiniz içindir. Zaten siz ancak Allah'ın rızasını kazanmak için harcarsınız. Hayır olarak her ne harcarsanız -hiç hakkınız yenmeden- karşılığı size tastamam ödenir. (Bakara Suresi-272)

Rabbine hamd ederek tespihte bulun ve O’ndan bağışlama dile. Çünkü O tövbeleri çok kabul edendir. nasr suresi

Senin Rabbin, evet O'dur kendi yolundan kimin saptığını en iyi bilen. Ve O'dur kimin doğruya ve güzele kılavuzlandığını en iyi bilen. KALEM 7

Geri