Günümüz bilgisiyle yaklaşık 1500 yıl öncesine gitmek ve durumu oradakilere izah etmeye çalışmak

Konu sahibi son olarak 4 gün önce görüldü
Zorro'lurdu.

İmandıramazdınız milleti.

Eddie Murphy'nin böyle bir filmi vardı sanki?​

Zamanda yolculuk yapabilmeliydik diyorum hep, neden yapamıyoruz
Neden.:T:

Niye kitap ön sözü gibi uzun başlık açıyorsun Mastor göz bu gözzzz.. kanıyor mutlu musun :/

Daha buna bugün hazır değilken, gittiğiniz toplumun şeytan taşlama şekline göre öldürülürdünüz.

*1977'de tüp kuyruğuna girmişimdir*
selamun aleyküm ben gelecekten geliyorum da 2019'da da bunun meyve sebzeli olanına giriyorsunuz.

Laflara bak laflaraaa.
Lan 1500 sene öncesi insanlarin bilgisiz oldugunu nereden cikardiniz?

Zaten bin peşyüz yıl önce atomu parçalıyorlardı mk.

Atomu parcalamak cok yararli bisi gercekten.

Nükleer enerji santrallerinde Uranyum atomu parçalanarak enerji elde edilir. Gelişmiş bir çok ülke, enerji ihtiyacını böyle giderir. Genelde elektrik enerjisi elde edilir. Bil istedim. :)

Ben yüz yıllar önce insanların evrenle ilgili daha çok bilgi sahibi olduğuna inanıyorum.
Zamanla pek çok bilgi talan edildi ya da günümüze gelemedi bence.
Astroloji bilgi dejenerasyonuna uğramış dallardan sadece biri mesela.
Eski zamanlardaki kadar Astroloji bilen yok ve daha yeni yeni fal olmadığı doğrulanıp tıp,siyaset gibi bazı dallarla ilişkisine yönelik seminerler veriliyor.
Ülkemizde üniversite bölümü olarak yeni açıldı.
Yüz yıllar önceyse bu işin ordinaryus profesörleri boldu zaten.
Bir zamanlar komik gelen homeopati şu an önemli bir sağaltım ekolü mesela.
Örnekler çoğaltılabilir.

Gerek mitoloji, gerek simya, gerek havas vb. insana komik ya da saçma gelen pek çok alanda evrenin sırları saklı.

Madalyanin diger yüzü Pan.Sen anladin ne demek istedigimi.Üstelik neden bu kadar enerjiye ihtiyac var o da tartisilir,insanin 8 milyar olmasi disinda.Bugünki bilimin daha cok negatif getirileri var bu da etik cercevesinde tartisilir ama konu da uzar.
Misal 1500 sene önceki yapitlar bugunki yapitlara karsi depreme daha dayanikli.
Astronomi bazindaki ilerlemeler mö 3000 seneden gelen bilgi birikiminden türemistir.
Cahillik vardi denilemez.

Zamanla evrilen diğer organlarımız gibi beyin de evrilmiştir. Günümüz bilgi seviyesinde olan sıradan bir insan, 1500 yıl önceki sıradan bir insandan daha bilgilidir. Ezoterik bilgilerden bahsediyorsanız konu uzar tabi. Sıradan bilgiler gerektiren olaylarda günümüz insanı, 1500 yıl önceki insan karşısında uzaylı gibi kalır. Eski insanlara plastiği anlatamazsın mesela. :)...

Edit: Onun adı madalyon.

:) bunu cehalet veya bilgi seviyesi olarak değerlendirmek yanlış. 1500 sene önce gölgenin hareketini iskenderiyede takip eden bilim adamından, galileo ya, Einstein'a kadar bir süreçtir insanın evreni yorumlaması ve hala da devam etmektedir. Şu anda sahip olduğumuz bilgiyi popular science gibi dergilerden yada TED konuşmalardan takip ettiğiniz de bile hayret içinde kalabiliyorken modern bir çok bilimin temelleri atılmamışken hangi literatürde ve nasıl anlatmayı başaracaksınız?

Konu hakkında *Tim Urban in anlatımı daha net olmuş aslında. Aşağıda bir kısmını paylaşıyorum.

Bir zaman makinesine binip 1750'ye döndüğünüzü düşünün — dünyada elektriğin olmadığı, uzun mesafe iletişimin ya yüksek sesle bağırmak, ya da havaya top ateşlemek anlamına geldiği, ve tüm ulaşımın saman üzerinden gerçekleştiği bir zaman. Oraya vardığınızda, rastgele birini alıp 2015'e getiriyorsunuz ve etrafı gezdirip her şeye tepki göstermesini izliyorsunuz. Otobanda yarışan parlak*kapsüller görmenin, okyanusun diğer tarafında bulunan biriyle konuşmanın, 1000 kilometre uzakta oynanan*sporları izlemenin, 50 yıl önce gerçekleştirilen bir müzikal performansı dinlemenin, ve gerçek hayattan bir görüntü yakalayabileceği, yaşanan bir anı kaydedebileceği, nerede olduğunu gösteren hareketli doğaüstü mavi bir noktanın bulunduğu bir harita yaratabileceği, ülkenin diğer ucunda olsa bile biriyle yüz yüze konuşabileceği ve daha dünya dolusu sihir yapabileceği büyülü dikdörtgen kutumu kullanmanın onun için nasıl bir şey olduğunu anlamamız imkansız. Bunların hepsi ona interneti göstermenizden, ya da Uluslararası Uzay İstasyonu'nu, Büyük Hadron Çarpıştırıcısı'nı, nükleer silahları veya genel görelilik gibi şeyleri açıklamadan önce hem de.

Onun için bu tecrübe şaşırtıcı veya şok edici veya dudak uçuklatıcı olmazdı—bu kelimeler yeterince büyük değil. Ölebilirdi bile.

Beyin evrilmez.
En azindan 1500 sene icinde.Evrilse evrilse konvensiyonlar evrilir.Ve bilgi dedigin sey,zaman ve mekana bagli.Bir baska cagin bilgisini bu cagin bilgi anlayisi ile kiyaslayamazsin.Emin ol biri 500lü yillardan bu zamana gelse bunlar ne kadar cahil derdi.
Etik ezoterik konusu degil ki.

Neyse konuyu ele alisimizin degerlendirme paradigmalari farkli.

yürüyün aslanlarım
cengaverlerim diyerek
sapları gönderin gitsinler

Zorro'lurdu.

İmandıramazdınız milleti.

Eddie Murphy'nin böyle bir filmi vardı sanki?​

Martin lawrence lan o , black knight
MV5BZTc4NTdiMTItOTc0Ny00NmM4LWEyYWMtZjc3OTFlZTI3YzQ2XkEyXkFqcGdeQXVyNTIzOTk5ODM@._V1_.jpg

Siz an'da kalın, zamanı durduran bir şey icat edin falan derdim.

Geri