Günlük Bahane !

Konu sahibi son olarak 4466 gün önce görüldü
Gülüşlerim; Acılarımı örtmeye çalışan ağır işçilerimdir..!

&

Velhasıl yürek işidir sevmek; ve bir kere söylenir yürekten..!

&

Tartılsam ağırlığımca hüzün gelirdim..!

EY benim CENNET GÖZLÜ YARİM..Sen benim dua etmeme sebeb olansın.. En tılsımlı, en riyasız, en içten duamsın..Beni ben yapan Aşksın... Kalbin en büyük sığınağım olsun YAR...... ... SEN Besmele ile başlayan Sevgiye yakışansın.. Nakkaşımsın Mahşere kadar tutacağım Sevda orucumsun... Sen benim içten içe kanayan en derin yaramsın...!

Önce sevdim

Sevdiğimi öğrendim sevebildiğimi farkettim:
Sevdikçe kendimi topladığımı gördüm.

Affetmeyi öğrendim

Affetmenin dostlarımı onla çarpmak olduğunu farkettim.

Pişman oldum

Pişman olduğumu itiraf ettim pişman oldukça hatalarımı küçük anlaşılır ve bağışlanabilir parçalara bölebildiğimi gördüm.

Hatırlamayı öğrendim

Değer verdikçe sevgilerin küpünü bulup
onları mutlulukla çarpabildiğimi gördüm.

İltifat etmesini öğrendim

İltifat ettikçe insanlarla aramdaki en kısa mesafenin bir tebessümün resmettiği eğri bir çizgi olduğunu gördüm.

Özür dilemesini öğrendim

Özür diledikçe nefretin ve öfkenin sonsuza bölündüğünü böylece dargınlıkların limit sıfıra giderken yok olduğunu farkettim.

Aşık oldum aşkı tattım

Böylece bir üçgenin iç açıları toplamının 180 dereceyi aşıp bütün yamukları kendi içinde barındırabildiğini gördüm.

Hüzünlendim

Hüznü sevdim hüznün kalbime dokunmasına izin verdim.

hani bir kelebek yakalrsın avucunun içinde sonra bakmak istersin ,görmek istersin yaşıyor mu diye . Baksan kaçacak sımsıkı tutsan ölecek işte böyle birşeydir 'sevmek'

bir an gelir seversin,tutamazlar seni düşünmek bile zordur.. kaybetmekten korkarsın.... tutunmak istersin sıkıca...! ama korkarsın. ya bırakır ya sewmezse beni..! sabır dersin beklersin ve sonra;sonra mı uçurumun kenarında bulursun kendini ! sevmek buymuş dersin ve ağlarsın yağmurla birlikte! tutan yoksa elinden ya tıkarsın kulagını,sarılırsın yanlızlığa, ya da bir yıldız misali " kayıp gidersin sonsuzluğa"....

Dümenine yandıgım hayat! Rotayı sen çizdikten sonra,benim kaptanlıgım neye yarar..!

"Ölçüyle sevmeyi bilmem ben.. Göz kararı katarım aşka kendimi.. Elimin ayarı da yok zaten.. Fazla "sen" olursam, durdur beni!.."

Öyle ...

Ben, derdimi ve hüznümü yalnızca Allah’a arz ederim

&

Nedenleri boşver,bende boşverdim! Sana uzandım şimdi 'neden'leri yolladım.
Belki sade ve derinden severim daha çok,daha sımsıkı,daha samimi!
Zaman yetmez mi? Ne zaman bitsin, ne de sabrım, 'neden'leri yolladım...
Uzun uzun bak istersen hiç konuşma,istersen sorma da bişey, ben tüm sözlerini anlarım gözlerinin her gözlerime deyişinde..
Ama sen duramazsın yine bir 'neden' bulursun ! bu seferde incinmesin diye gözlerini kaçırırsın.
Söylenecek söz yoksa da artık 'neden'lerimizle boguluruz...... söz biter.' neden'ler bitmez...

Çokta umrumda değil aslında sözlerin...
Sen HİÇİM dersin. Ben HERŞEYİM deyip susar beklerim.
Sen eline HANÇER alırsın.Ben KALBİMİ gösterip karşına dikilirim..!
Sen DEFOL GİT dersin,ben diz çöker AF dilerim...
Sen SEVME dersin.Ben SEVMEYE devam ederim..!
Ama öyle bir gün gelir ki; sen SEVİYORUM dersin,Ben ÇEKER GİDERİM!!!

Hatalarım oldu kabul......

Tarifi zor , dönüşü imkansız. Ders aldıklarım oldu , almaya vakit bulamadıklarım da. Duyduklarım doğruysa zaferlerim de olmuş. Ahımı alanlar hala ödüyormuş. İyi ki yapmışım dediğim şeyler var , aynı zamanda keşkelerim de... Engellemek istediğim başlangıçlar da var. Unutmayı yürekten dilediğim kişiler ve zamanlar var. Unutamadığım ama elbet bi gün unutacağım dostlarım var. Hayatımdan seneler , aylar çalan insanlar var... Hafızamdan silmek istediğim görüntüler var , silemediğim sözler var , duymamış olmayı dilediğim ama duyduğum , kiminin gözüne sokmak istediğim gerçekler var , ama bende saklı hala..

İçim kanaya kanaya güçlü olduğum anlarım var.. Öyle işte..

Bir gün melekler mutluluğu saklamaya karar vermişler… Saklayalım zor bulsunlar… zor buldukları için belki kıymetini bilirler, diyerek başlamışlar tartışmaya… Sorun büyükmüş… Mutluluğu saklamak kolay değilmiş çünkü… Kimisi “Everest’in tepesine saklayalım” demiş, kimisi; “Atlas Okyanusu’nun dibine. “Taç Mahal’in kubbesi, Mekke sokakları, şarap şişesi, sigara paketi, lale bahçesi… pek çok yer düşünmüşler ama hiçbiri yeterince zor gelmemiş… Derken meleklerden biri “ İÇLERİNE SAKLAYALIM” demiş…
“ Kimsenin aklına gelmez içine bakmak!” İşte o gün bugündür mutluluk insanın kendi içinde saklıymış…
;)

Hiç duydunuz mu şu duayı?
"Allah seni toplasın!"
Eskiler böyle dua ederlermiş hep. Ne güzel bir duadır bu Ya Rabbi! hele ki bu çağa karşı!
Allah seni toplasın!
-Gözünü..
... -Kulağını..
... -Aklını..
-Yüreğini..
-Hayalini toplasın ağyardan..
Sana "el" olan sınırlardan."Allah seni toplasın"
Toplanmazsan dağılacaksın çünkü. Dağılınca da dağıtacaksın!

flower-flowers-gif-sea-wind-Favim.com-238682.gif

Yalnızca ‘sol’ anahtarı olanlar mı kalp çalabilir?
Seviyorum anlıyor musun?
Kırgınım.
Gidişin değil, kırılmışlığım batıyor avuçlarıma.
Üzgünüm, ‘Biraz daha kal’ diyemediğim için sana.
... Yalnızım, anlayabiliyor musun korunmasızlığımı?
Ve hissedebilir misin hiç sarılmadan savunmasızlığımı?
Ö(z)lüyorum sadece,
Aldırma…

gelip oturmalar kuruyormuş ta yanına
her gelişinde iki buçuk kez ölüyormuş.

yanyana yürüyorduk omuzlarımız değdi birbirine bir an.
olağanüstü bir çarpışmaydı,
eğilip fısıldadım sol omuzumdaki meleğe;

-yazma bu çarpışmayı.

"Doluya koysam almıyor
Bu bardak hep yarım dolmuyor."

384464_286229538087055_113595848_n.jpg

Gidip, küçük bir caminin iki vakit arasındaki tenhalığında bağdaş kurduğumuzda, bizden başka kıskanılacak kimse yoktur.

&

"İnsanı çözersin, çözersin, çözersin; çocuk çıkar."

&

bir filmi izler gibi izliyorsunuz hayatı.
ölüm hep başkalarına bulaşıyor.
acı hep başkalarına.
gitgide kirleniyorsunuz oysa.
gitgide çirkinleşiyor yüzünüz.
film bitiyor artık.

Geri