Günlük Bahane !

Konu sahibi son olarak 4455 gün önce görüldü
ßiraz birazdım her $eyden,
dün biraz sinirlenmi$tim mesela!
yarIn bir adamI seveceğim biraz.
ßiraz biraz kör oldum bügünlerde.

Ama rakI kadehlerini bo$altmayIn
eksilmesin hiçbir $ey
hiçbir $eyden dahi olsa
kalsın biraz...

Kalsın bakalım.burada benim olsun, açtığım bilmem kaçıncı günlük..
velhasıl hayırlı olaa bana!

Bir adam seversiniz. Bu adam öyle bir adamdır ki, ondan sonrası olmamalıdır. Size başka kimse yakışmamalı, yanaşmamalıdır. O olsa da olmasa da, ondan sonrası yoktur. “Adam” kavramını onunla öğrenir, onunla unutursunuz. Bir tek o vardır sizin için artık ve o olmasa da başkası olmayacaktır.

İşte tam bu nedenle yaşamazsınız…
Bu nedenle ölemezsiniz tam…

Tam da yaşamadığınız bu ölü zamanda yarım bırakırsınız kendinizi… Yarım bırakılmışlığınızı asla affetmeyeceksinizdir.

Bir adam seversiniz. Elinizde değildir sonrası...

Sana seçenek sunan insanların kafasını kıracaksın
Gör bak pişman olmayacaksın huzurun para değil bozdurmayacaksın
Emekleyecek, yürümeyi öğrenecek, koşacak, düşecek, kalkacak ve yükseleceksin ama asla alçalmayacaksın çalmayacaksın!
Senin doğ...ru söylediğine inananlara asla yalan söylemeyecek, başkası ne haddine senin önce kendini tanıyacaksın salak mısın?
İyiysen güneş toplayacaksın,
Kötüysen iyi taklidi yapmayacak, karanlıklarının ardında bulunduğun tek mumla üşüyeceksin
Günahlarını kendinle yaşatmayacak kadar sevap olacaksın
Tövbeler tövbesi deyip şer olanla asla hayır olmayacaksın
Cenneti aklında tutacak cehennemi de katiyen unutmayacak kadar inanan insanlarla muhabbetini kopartmayacaksın
Kötünün iyisi olmayacaksın
İyinin de kötüsü olmayacaksın
Böyle saçmalıklardan kurtulup, gülümseyecek, yeri geldi mi ağlayacak, kahrolacak, küfredecek ama bitip tükenen olmayacaksın
Sessiz sakin gizemli korkunç huzurlu tatlı bir ölüm olacaksın..!

"Gözlerini çalan mehtaptır.
Her gece kıyıma vuruyor kirpiklerin..
Dudaklarınla yaktığın ateşle ısınıyorum ben..
Seni her gece gördüğüm hülyadır,
Ellerini görüyorum avuçlarımın içinde ben.
...
Asma köprülü kirpiklerinden dökülüyor şiirlerim,
Her mısrada ismini gizlediğim.."

3380_10151169740504383_510164610_n.jpg

AŞK; Bilmektir Ey Sevgili! Bir Tek Yârı Bilmek,
Onu Candan Daha AZİZ Bilmektir.
Ondan Gayrı Bildiklerinin Hiçbir Şey Olduğunu,
Dünyanın Onunla Mana Bulduğunu Bilmektir..
Onun Selamı ile Gelen BELA Olsa EYVALLAH Diyebilmektir..

Bazen rüzgarın saçımı dağıtmasına, yağmurun yüzümü ıslatmasına, birilerinin kalbimi kırmasına izin veririm sonra;
Saçımı TOPLARIM,
Şemsiyemi AÇARIM,
Kalbimi KAPATIRIM
Hepsi bu...

muamy8cu3.gif

Mademki cennetle cehennem arasında duran bir sırattı dudakların
Ya cennete ya cehenneme düşecek sonunda geceye yazdıklarım
Mademki sensizlik zalim elleriyle yakasında gözyaşlarımın
Suskunluğun en zalim prangası kendimden kaçışlarım
Mademki sırf sen varsın diye salınıp durur acıyan varlığım
Yüzümde ağır bir keder geceye dağılan karanlığım
Mademki yenilmişiz, kırılıp bükülmüşüz canına yandığım hayatın
Biz çözemeden bizi çözmüş mesele
Mademki savurup vurmuş bir rüzgar ayırmış bizi
Aynı toprakta ayrı düşmüş başak taneleriyiz Mademki
Mademki sensizlik bir kader gibi dizilmiş boğazıma
Ne söz dinler, ne laf anlar içime hapsettiğim sen dolu gözyaşlarım
Mademki nefesin kalbimin deli gibi çarpmasının nedeni
Ne vazgeçirebilir adının koca saltanatından, gülüşünün yağdırdığı kederli sağanaklardan...

şarkıları sevdim seni severken,
inatlaşmayı sevdim seni severken,
kızgınmışım ya da karamsarmışım eridi gitti
sen nasıl bir şeysin yaa!
nasıl bir sevgidir verdigin,gösterdigin....
öyle temizki, öyle duru ve öyle büyük....

Deli sormuş deliye, Aşk nedir diye ?
Deli gülmüş deliye, Ben niye delirdim diye ...

&

Öyle herkesi sevmeyeceksin.. Seviyorum' demeyeceksin ! Seni seviyorum' diyebilmek için gerekirse bir ömür bekleyeceksin.

:( Cevap verme şeklin ''nie okudunki ne gerek wardıki'' gibi gibi geldi :) rahatsız ettim sayfanıda kirlettim sanırım kusura bakma :)

yok yok estf.asla öle demedim ama şu an biraz sinirliyim ..okumana sevindim .yanlış anlama..:)

Tutup bu şehri ortadan ikiye bölesim var ...
Onun bana gelemediği
benim ona gidemediğim

YERDEN...

&

“Seviliyoruz, seviliyoruz, seviliyoruz ama sevinemiyoruz.
Seviyoruz, seviyoruz, seviyoruz ama sevindiremiyoruz.
Gerçekten sevgi mi bu? "

&

Bana KEŞKE dedirten hayat,
Geleceğimden çalıp BELKİDE dedirtti...
Şimdi hayata bende bir cümle koyuyorum;
NEYSE.!

"İnkar" olmaz benim hayatımda..
Yaşananı "yaşanmamış" saymam. Sayanlarıda saymam...
Kelimelere sığmaz, sayfalar sürer beni anlatmak
Ama ne kadar anlatılırsa anlatılsın;
Yaşayan bilir beni.. Yaşamayan anlamaz...
Ağırdır sevmelerim. Her "YÜREK" taşıyamaz..
Büyüktür umutlarım Her "OMUZ" kaldıramaz...

&

bkzqv.gif

Ama" ile başlarsa bir sözün ;
O sözün sonunda ya bir istek vardır yada hüzün !

Hepimiz kaçmak isteriz değilmi?
Alıp başımızı gitmek bizi boğan bu yerlerden.

İyi de bizi boğan “yer” neresi?,
Şu sokak, şu cadde, şu ev mi?
Hayır!
Modern bir yalan bu.
Gelip geçici bir avuntu.
Şehirde yaşarken kafanı yastığa koyduğunda
“kimim ben,nereden geldim, nereye gidiyorum?” diye sormamışsan bir kez bile…
Ahmet’ten, Necla’dan kaçsan, ne yazar!
Kaçacaksan “buralardaki sen”den kaç, “kendi”ne doğru…

Anlamıyorum...
Neden bedenim bütün halindeyken
İçim paramparça?

&

kadınım, hüznümün bahçesi...!
Görmem mi sanırsın; sesi kısık, gözlerinin nicedir... dudakların buselere sağır... Oysa ben, haykırmak için sesine, solumak için nefesine muhtacım...

ne güzel söylemiş şair!!

&

"Kız dediğin İstanbul gibi olmalı fethi zor Fatih'i tek."derler.
Vesselam...
Kız da der ki:"Erkek dediğin de her gördüğü kaleyi
düşürme derdinde değil de İstanbul aşkıyla
yanıp tutuşan Fatih gibi olmalı...
Fatih gibi aşık olacaksın ki İstanbul gibi maşuk düşsün bahtına.
wink.gif

Kördüğüm gibi...

Hz.Aişe, Peygamberimizle yeni evlenmişti.
Eşinin kendisini sevip sevmedigini merak etmekteydi,
ya da kendisini ne kadar ve nasıl sevdigini…

Hz.Aişe bu düşüncesini Peygamber Efendimizle konuşmadan edemedi.

“Ey Allah’ın Resulü,beni seviyor musun?”

“Evet,Ya Aişe tabi seviyorum!”

Aişe dahasını da merak ediyordu,acaba nasıl seviyordu? Hemen sordu:

“Beni nasıl seviyorsun?”

Peygamberimiz sevgi şeklini tanımladı eşine;

“Kördüğüm gibi”

bu cevap Hz. Aişe’yi cok sevindirdi, çünkü kördügüm açılamazdı. Açılmayan, bitmeyen sırlı bir sevgi demekti. Alacagı cevap onu çok mutlu ettigi için,Hz. Aişe sık sık sorardı:

“Ey Allah’in Resulü, kördüğüm ne alemde?”

Peygamberimiz,Hz.Aişe’yi memnun eden cevabı verirdi her defasında:

“İlk günkü gibi…”

O' benim herşeyimm....
'O' benim bitanem .......
'O' benim hayatım......
'O' benim nefesimm.....
'O' benim kalbimm....
'O' benim canımm......
'O' benim dünyam ....
'O' benim varımm ~ yoğumm..
'O' benimn ömrümm ......
...........ve...............
' O ' вєηi qözŁєяiҸŁє ÖŁĐüяěBiŁєη TєҚ Қi$i !​

Hiçbir filiz kendi gölgesinden öte bir yerde ölümü tatmamıştır..” Ey gözlerime bahşedilmiş mucize, Ey yüreğime hediye edilmiş Cennet kokusu, Ey nefesime serpiştirilmiş bir yudum taze hayat, Kan ter içinde susuz dudaklarıyla ve semâya dönen dualarıyla “ bir avuç deryâ’yı “ dileyen bir Haziran Cumartesi vaktinden düşüyorum sen kokan bu satırları..Vaveylâ eden bir öğle saatinde bulunduğun yerin deli rüzgarlarında düşlüyorum seni..Deli esen rüzgara inat başını eğmeyen gözlerine baka baka seni sevdiğimi haykırıyorum dua dua.... Kulağımda yankılan Cennet şarkılarıyla yeniden huzuru doldururken seni çekiyorum içime.. Toprak kokan benliğimle deniz kokan türkülerin söylendiği yüreğine akıyorum.. Sen mavi bir deryâ, ben sana kavuşmayı arzulayan - ruhi haliyle- Leylâ.. Sana gelen yollarıma sunulmuş tüm engelleri teker teker aşarak sana koşuyorum. Yüreğimde toprak kokusu, yüreğimde sana bir an evvel kavuşma çoşkusu..Hadi sevgiliKapılarını, perdelerini sonuna kadar arala.. Mevcudiyetinin ve geleceğinin tek idamesi / gayesi koca yürekli “ umut “ sayfalarına bir “ Elif “ miktarı “gül”ümse olmaya geliyorum.. Heybemde yetiştirirken her nefesine bir “ Elif “ miktarı huzuru kattığım birkaç sevda gülü ve nefesimde Cennet tahayyülü ile sana koşmaktayım..Yıllarca sana sakladığım yüreğimi benden emin olana “ sana “ katmaya geliyorum.. Yollarım sana, menzilim sana..Kan ter içinde kalan Haziran ayının aksine ben “ senin gözlerinde “ yaşlanmayı diliyorum.Senin mevcudiyetine idrakim tamamdır artık.. Gayri benliğim senin varlığında sonlansın sevgilim…Çünkü biz bir mucizenin gerçeğe en yakın halinde sevdik birbirimizi.. Biz ki; dallarında bir “ Elif “ miktarı huzur, köklerindeki taze umutları taşıyan gül-i râna’nın sevdaya sunulan bir avuç mutluluğuyuz.. Tedavülü çoktan kalkmış bir ömrün peyderpey yeniden yaşatılması değil bizim sevdamız. Bitkisel hayatta yaşayan bir bedene yeniden ömür biçmek degil yaşadıklarımız.. Ayrı gökyüzüne aynı gözle bakan bir sevdanın en yalın haliyiz.. Tümceleri sevda ile nakış edilmiş cümlenin içinde yüreği Cennet kokan bir özneyle ile bir yüklemiz.. Biz ki toprağın suya hasret kaldığı zaman diliminde gökten düşen - bir “ Elif “ miktarı “gül”ümse’yiz.. Şimdi sevme zamanı.. Şimdi kavuşma zamanı..Gökten inen nurun toprakla kavuşmasında temaşa edilen mucizenin kelimelere dökülen haliyiz biz.. Sen ve ben bir’iz..Sen ve ben hep biziz.. Biz ki ;bir “ Elif “ miktarı huzuruz yetim ceylanlara hediye edilen.. Biz ki; taze gülüz nadasa bırakılmış topraklarda yeniden yeşeren.. Ve biz ki, birbirimizin kaderine yazılmış bir ömürlük sevdayız yıllarca kıyıda köşede delice beklenilen… Nefesindeki hayatla soluklandığım saklı sevdam, Sevda mucizesinin yeniden tezahür ettiği gözlerine yaşat beni.. Sonra da yeşil Cennetindeki gonca güllerinle sar beni…Hadi sevgili durma öyle.. Mavi bilyelerin cam soğukluğunda üşüyen yüreğimi sıcak şefkatinle kundakla. Üzerinde ütüsüz gömleği bir de yamalı pantolonu ile sana koşan bu adamı ilkokul cağındaki örgülü saçlarıyla siyah- beyaz fotoğraflara bile renk katan yaşı küçük ama yüreği büyük o kahve gözlü kızın yüreğine al..Gözlerinde her gün tekrarlanan bayram sabahlarının güzelliğine kat beni.. Baktığın her gökyüzünde benim gülen yüzümü görebilecek kadar benimse beni..Bir an tıkanan hayatın içinde anlamını idrak edemediğimiz ama onsuz mevcudiyetimizi idame ettiremediğimiz nefesinle sev beni.. İçine çek beni.. Taaa ciğerlerine doldur beni. Uzaklığımı unut, nefesime sokul.. Şah damarlarımdan bir an bile ayrılma sevgili.. Yoğunluktan bitap düşen yüreğimi nefesinle tazelendir.. Hadi el gibi sevgili durma yanımda . Ne olursa olsun yaşat beni yaşadığın sevdanın en yalın zamanında.. Kapı zile basan kişinin aşikâr olmasına inat sen hep benden başka her şeyi unutacak kadar sev beni.. Hadi sevgili.. Bu Cumartesi bana memleketinden güneşler topla heybene..Biraz da deli esen rüzgardan doldur eteklerine..Bana gelirken toz toprak koksun yüreğin… Ellerin ise huzur… Şimdi seni bekliyorum aynı gökyüzünün altında. Sana kanatlanmak üzereyim.. Hicretim sana.. Yollarım sana… Menzilim sanadır.. Unutmadan sevgili.. Gözlerimi kapattım.. Hani her zaman sana dediğim gibi” bir gün gözlerine bir şey olur da bir göz gerekirse karanlıklarına.. İşte bak yine gözlerimi sana verdim.. Kapattım ışıklarımı.. Annemin tülbentiyle perdeledim güneşi.. Sağım- solum karanlık mı sanıyorsun şimdi.. Tut ellerimi şimdi.. Gözlerin ışığım, adımların adımlarım olsun…Hadi gözlerimi kapattım ve kulağımda Cennet şarkılarıyla çoşarken kulağına fısıldıyorum sevgili… “ Senden başka her şeyi unutacak kadar seviyorum seni ..."………... Hep bir “ Elif “ miktarı “gül”ümse ne olur… Çünkü; gülmek sana yakışıyor..... Gülümse ne olur… Gülümsediğin, Bende yaşadığın, Beni “ sende “ yaşattığın için “ Eyvallah sevgili eyvallah….

Geri