Şimdi tabi konunun yabancisiyim. Hic kürt yoğunluklu bölgede yaşamadım. Ama Istanbul'un kürt yoğunluklu ilçelerinde yaşadım. Farklı şeyler. Birine göre "katliam" olan şeyin baska birine göre "temizlik" olarak adlandırıldığını biliyorum. Tıpkı savaşı kazanırsan fetih, kaybedersen işgal dediğin gibi. Tarih dersi sinavlardan kaldırıldı. Müfredatta kaldı mi bilmiyorum. Belki sadece Osmanlı kalmıştır. İyi de oldu. Zaten yalanlarla doluydu. Sınırı geçen kaçakçılar miydi PKK lojistik destekcileri miydi ölenler bilmiyorum. Bildiğim birşey varsa insan öldurmenin kutsanmayacagı. Kafa kesen işid'cile öfke duyarken, PYD nin esir aldıkları isid'cileri uçurumdan atmalarini gösteren bir video izledim. Orgazm falan olmadım. Bu da utanç vericiydi. Yo yo, klasik savaş karşıtı çiçek çocuk ya da savaşma seviş mottosu savuran bir adam değilim. Ama birşeyler kirli. Ne zaman "geçerim karşı tarafa, hatay'a iki bomba sallarim" lafını duydum tapelerden, o zaman hiç bir şeyin göründüğü gibi olmadığını anladım. Ne zaman generallerin "silahlı örgüt kurmak" suçuyla yargilandiklarini gördüm o zaman hayatala bağımı kopardim. Ne zaman kandirilmislarin hiç kandirilmamis olanları ihanetle yargılandığını gördüm, o zaman inancımı ve itikatimi kaybettim. Oysa sadece insan olabilmek çok zor değildi.