Günlerden Roboski

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
zJ6o4D.jpg
[/url][/IMG] bugün 28 aralık roboski katliamın yıl dönümü her ne kadar d-in kardeşlerimin umrunda değilsede paylaşayım yakında bu olayıda fetöye yıkarlar Rabia Kudüs için yırtananlar buna gıkı çıkmadı ..kim sana din kardeşim diyorsa oradan uzaklaş

Şimdi tabi konunun yabancisiyim. Hic kürt yoğunluklu bölgede yaşamadım. Ama Istanbul'un kürt yoğunluklu ilçelerinde yaşadım. Farklı şeyler. Birine göre "katliam" olan şeyin baska birine göre "temizlik" olarak adlandırıldığını biliyorum. Tıpkı savaşı kazanırsan fetih, kaybedersen işgal dediğin gibi. Tarih dersi sinavlardan kaldırıldı. Müfredatta kaldı mi bilmiyorum. Belki sadece Osmanlı kalmıştır. İyi de oldu. Zaten yalanlarla doluydu. Sınırı geçen kaçakçılar miydi PKK lojistik destekcileri miydi ölenler bilmiyorum. Bildiğim birşey varsa insan öldurmenin kutsanmayacagı. Kafa kesen işid'cile öfke duyarken, PYD nin esir aldıkları isid'cileri uçurumdan atmalarini gösteren bir video izledim. Orgazm falan olmadım. Bu da utanç vericiydi. Yo yo, klasik savaş karşıtı çiçek çocuk ya da savaşma seviş mottosu savuran bir adam değilim. Ama birşeyler kirli. Ne zaman "geçerim karşı tarafa, hatay'a iki bomba sallarim" lafını duydum tapelerden, o zaman hiç bir şeyin göründüğü gibi olmadığını anladım. Ne zaman generallerin "silahlı örgüt kurmak" suçuyla yargilandiklarini gördüm o zaman hayatala bağımı kopardim. Ne zaman kandirilmislarin hiç kandirilmamis olanları ihanetle yargılandığını gördüm, o zaman inancımı ve itikatimi kaybettim. Oysa sadece insan olabilmek çok zor değildi.

Bunun detayı ölenlerin daha önce hep ordan kaçakçılıktan geçimini yaptığını sınır güvenlikleri herkes biliyor PKK’yla alakası yok oradaki askeri birliklere vergi ödeniyor resmi değil sadece tek fark bu ben ki herkesi eleştiririm merak ettiğim tek şey gece gündüz allah din iman diyen zatların olaya sessiz kalması daha önce dediğim gibi yoğun bir Kürt nefreti var ..

Şimdi bir algoritma var.

Ölen Sünni Arap yada Sünni Türk ise tepki veriliyor. Aşırı dinci Kürt muallak/ degisken. Gerisi umurlarinda olmuyor.
ulusalcılarla ümmetciler kanlı bıçaklı olsalar da kürt meselesi olunca ortak payda bulabiliyorlar kendilerine.

Kürtçüler de seriatcilarla Atatürk düşmanlığı konusunda paralel hale geliyorlar.

Ama bunların hepsinin ortak bir kesişim kümesi yok.

Çünkü o küme medeniyet. O da bizde henüz yok

hepsinin canı cehenneme
insanları bu hale getiren herşeyin ,herkesin canı cehenneme

herif demiş ki; orada zaten kaçakçılık yapılıyor, pkkyla ne alakası var, askere de gayriresmi olarak vergi(para) veriliyor.... Ya bir insan bu kadar. . .

o üç nokta herhangi bir küfür değil, seni tanımlayabilecek herhangi bir küfür bulamadığım için

namussuz o kaçakçıların sınırda pkkya ödediği vergilerle alınan silahlarla şehit edildi o kadar asker. milletin kocası, abisi, evladı. herif gelmiş diyor ki askere para veriyorlardı geçiriyorlardı

Nereden bakarsanız bakın bu alnımıza çalınmış kara bir lekedir. Gelmiş geömiş tüm iktidarların bunda payı yüksektir.
Önce bizleri ''farklılıklar ile bir arada yaşamak - Çokkültürlülük'' diyerek ayrıştırdılar, ardından insanlarımızı tek tek avlayıp buna karşı tek ses olmamızı engellediler.
Sonuç;
Birbirinden kopuk duyarsız bir toplum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri