gunes kremi onerileri?

🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti
ibrahim tatlises sarkisinda "kendime gore es bulamadim" diyor, ben ise "kendime gore gunes kremi bulamadim" diyorum.

daha dogrusu, bana tavsiye edilenleri ve cilt doktorumun da tavsiyesi uzerine bir kac urun denemistim. tavsiye dahi edilse, urunun icerisinde bulunan ve kullanilmis olan her seyi arastiririm. "temiz" denilen urunlerden bile bir sey cikiyor. bu yuzden kullanmamaya karar veriyorum sonrasinda. ben mi abartiyorum acaba? cunku boyle yaptigim icin harbiden de geriye kullanilacak urun kalmiyor.

benim cildim cok ince, cok hassas, yanmaya ve asiri lekelenmeye musait (cillerim disinda lekelenmeye musait). oysa kucukken cildim boyle degildi. daha kalin, daha dayanikliydi ve guneste durdugum zaman bronzlasirdim. iyi geliyordu yani. su an hic iyi gelmiyo. bronzlasmiyorum, yaniyorum.

uzmanlar gunes kremini her gun kullanin diye tavsiye ediyor mesela. bir yonden sansliyim sicak ve gunesli bir ulkede yasamadigim icin (boyle dahi olsa kullanmamiz gerekiyormus cildimizi korumak adina. evde dursan bile), ama tatile gittigim zaman lazim oluyor.

simdilik sadece sabahlari vitamin c serumu kullaniyorum cildim icin (cok iyi geliyor. cilt lekelenmelerim bu serum sayesinde azaldi). aksamlari ise nemlendirici. tabi bu zamanin sartlariyla yeterli degil. yinede erkeklerin cildi boyle degil bak. erkekler gibi de yapmaya calistim. hic bisi kullanmamak, yuzumu yikamak, o kadar. bir yerden sonra olmuyor boyle diye fark ettim. gercekten cildimi korumaya ihtiyacim var yani.

sizlere de sorayim dedim. belki sadece bana degil, bir baskasina da, okuyanlara da yardimci olmus olursunuz.

Günese cikmayin sevgili Thas hanim.

BEN DE BRONZLASMAK ISTIYORUM SAGLIKLI BIR SEKILDE

aslinda cinli kadinlar gibi ufak bir semsiyeyle cikmak isterdim ama o da ayiptir uhuh
Neden ayip olsun?
Günesten koruyunuz teninizi.
Günes teni yaslandirir.
Bunu söyleyince burjuvalar gibi,aklima emekci ciftci hanimlar gelir.Hic sasmaz.
Sonra da utanirim.

Neden ayip olsun?
Günesten koruyunuz teninizi.
Günes teni yaslandirir.
Bunu söyleyince burjuvalar gibi,aklima emekci ciftci hanimlar gelir.Hic sasmaz.
Sonra da utanirim.
ne demek istedigini anliyorum, ama her yerde de olmaz oyle. misal arkadaslar normal gezerken, ben ufak bir semsiyeyle gezsem yanlarinda trajikomik durur :d sanki onlar kolelerim ve ben high class kesimden. yeri vardir bunun da :d

ya semsiye disinda, gunesten korunmak icin tavsiye edebilecegin urun var mi peki? sen de mi kullanmiyorsun yoksa?

ne demek istedigini anliyorum, ama her yerde de olmaz oyle. misal arkadaslar normal gezerken, ben ufak bir semsiyeyle gezsem yanlarinda trajikomik durur :d sanki onlar kolelerim ve ben high class kesimden. yeri vardir bunun da :d

ya semsiye disinda, gunesten korunmak icin tavsiye edebilecegin urun var mi peki? sen de mi kullanmiyorsun yoksa?
Ben sen olsam,keyfime bakarim.Kim ne demis cok da önemli degil.dd
Semsiye abes kaciyorsa,genis capli bir sapka da olabilir.
Ama bronzlasmak istiyorum demissin.
Mecbur cikacaksin o zaman günese.dd
Bir bilir kisiye sor günes kremi hakkinda.Yardimci olur forum üyeleri eminim.
Ben geyik yapiyorum.Konunu meskul ettigim icin de bir sarki yollayayim sana..
Bir yaz sarkisi,günes bilmem neler neler.ddd

Ben kullanmiyorum günes kremi Thas hanimcim.
Günese cikmiyorum ya da cikmamaya gayret gösteriyorum.Feci sekilde yakiyor tenimi.
Arkadaslarla gezince de onlari gölgeye oturmalari icin tesvik ediyorum.Kirmiyorlar sag olsunlar.

vallahi bizde güneş kremleri çok pahalı..... ben artık takip etmeyi ve satın almayı bıraktım...... o yüzden marka önerisinde bulunamayacağım..... ama güneş kremi alırken tercihim leke karşıtı etkisi de olanlardan yana oluyor...... koruyuculuğu da ne kadar yüksek olursa o kadar iyi..... 50+ spf ve üzeri tavsiye ediliyor genelde.....

şimdi ben mecburen uzun yazıcam, özür dilerim çünkü güneş kremleri cidden kanayan yaramız, özellikle artan fiyatlar yüzünden bizim ülkemizde yanayım yoğurt sürer yatarız moduna giriyoruz ama çok da girmeyelim tabii. güneş kremi önemli arkadaşlar, yaz-kış önemli.
thalassa benim cildim de seninki gibi hassas ve hemen etkilenen bir cilt. senelerce önüme geleni kullandım çok da bilinçli olmayarak ama son zamanlarda biraz daha bu bilinç yerleşti, araştırmadan pek bir şey almıyorum. bize pahalı ama size koymayan ürünlerden girelim konuya ühüh.

*missha'nın a'pieu power block tone up güneş kremini kullandım son olarak, eğer cilt tonun çok koyu değilse ve cilt makyaj yapmadan da cildim eşit tonlu dursun, makyajlı gibi de ışıl ışıl olsun istiyorsan kesinlikle tavsiye ederim. pembe alt tonlu bir güneş kremi olduğu için koyu tenlerde kendini çok beyazmış gibi hissettirebilir ama eğer beyaz ve açık buğday tenliysen ve de kuru/karma ciltliysen çok seversin. hassas ciltliler için uygun, yapısı çok hafif, seni üzmez.

*eğer tonum koyu diyorsan, biraz daha nemlendirsin aynı zamanda terleme sırasında da kusmasın istiyorsan yine missha'nın a'pieu serisinden power block fresh sun gel water güneş kremini öneririm. diğer önerdiğimle benzer ama bu jel kıvamında ve şeffaf bir güneş kremi. nemlendirmesi yüksek yine ama buna rağmen de hafif bir üründür. bu yazdığım iki ürün de mineral filtreli ürünler hassas ciltliler için uygun yani.

*hassas cildin bi de karma/yağlıysa, özellikle yaz aylarında cilt daha da karma ve yağlıya dönük olabiliyor o zaman yine mineral filtreli, hassas ve problemli olan ciltlere iyi gelen isntree hyaluronic acid natural sun cream'ini seversin, sen yorumlarına da bak tabii hepsinin. bunu cildinde çok problemi olan bir arkadaşım kullandı, hiçbir şekilde irrite etmedi ama alacaksan eğer son kullanma tarihine iyi bak çünkü eski formülasyonunu sevmeyen çok insan vardı, yeni formülasyonu çok çok daha iyi.

*yine bi üstteki isntree ürününe benzer yapıda ve günlük kullanıma uygun olan mediflower perfect aqua vita sun essence kremini öneririm. ben bunu kullanırken cildime bi şey sürmüyormuşum gibi hissediyordum. çok çok güzel bir ürün. çok fazla güneşe maruz kalacağın deniz kenarı gibi yerlerde kullanmanı tavsiye etmem filtreleri daha çok günlük yaşama uygun çünkü. yaşadığın ülkede seni kurtarabilir ama yine de çok güneşli günlerde tavsiye etmem, ben bir kere satın aldım onda da sonbahar ilkbahar arası kullandım.

*son olarak da içerik olarak en güçlü ve yeni nesil olan ve hassas ciltliler için yine uygun olan the lab oligo hyaluronic acid sun essence güneş kremini yazabilirim. bunu kullanmadım ama son zamanlarda listeme giren ürün, bizim ülkede çok çok pahalı olduğu için-40 ml ürün 360 tl- uzak duruyorum şimdilik. yorumlarını çok gördüm ve videolarını da izledim. hem hassas hem de her cilt tipine uygun, kore markası zaten yine ve beyazlık bırakmadan güzel koruyanlardan.

genel olarak ben güneş ürünlerinde kore markalarını çok beğeniyorum, kendileri bebek gibi olduğu için ürünlerini de gerçekten ona göre yapıyorlar sanırım. bu yazdıklarım günlük yaşam için uygun olanlar bu arada, deniz kenarı için biraz daha kalın yapılı ürünler lazım gibi. ben deniz kenarı için bioderma'nın bir ürününü kullanıyorum, daha yağlı bi yapıda ama günlük yaşam için hafif yapılılar daha iyi... allahım ne güzel konu. lütfen sizlerde güzel önerilerde bulunun ama hassas ve bebeksi ciltlerimize uygun olanlardan önerin... sebamed demeyin bana küserim.

Güneş'ten gelen zararlı ışınları süzen atmosfer tabakası zarar gördüğü için yaz / kış güneş kremi kullanmak gerekiyor çünkü cilt kanseri riski yaratıyor bu zararlı ışınlar.

Bronzlaşırken de günlere yaymak çok önemli ve özellikle saat 11:00 / 15:00 arası güneşlenmeyin, ışınların en tehlike yarattığı saatlerdir.

Kendi adıma kullandığım ve memnun olduğum iki marka var; La Roche ve Bioderma

Bioderma Photoderm serisinden kendi cilt tipinize uygun olanı seçebilirsiniz.
La Roche markasını ise sadece yüz için kullanıyorum ve renkli olanını tercih ediyorum. Cilt tipinize uygun olanı seçin çünkü benim cildim karma.

la-roche-posay-anthelios-xl-anti-shine-50-ml-spf50-parlama-karsiti-gunes-kremi_412088314.jpg

Son düzenleme:
@Melodram @Lefty
tesekkur ederim. hepimiz yararlanalim bu konudan. eve vardigim gibi urunleri a'dan z'ye kadar arastiracagim. eger yine gunes kremi bulamazsam cildime uygun, buyuk ihtimalle la roche-posay markalarindan devam ederim (gerci o urunun icinde de hosuma gitmeyen seyler buldum arastirirken). keskeee gerek kalmasa boyle seylere ya

@Melodram @Lefty
tesekkur ederim. hepimiz yararlanalim bu konudan. eve vardigim gibi urunleri a'dan z'ye kadar arastiracagim. eger yine gunes kremi bulamazsam cildime uygun, buyuk ihtimalle la roche-posay markalarindan devam ederim (gerci o urunun icinde de hosuma gitmeyen seyler buldum arastirirken). keskeee gerek kalmasa boyle seylere ya
Önerdiğim iki markayı da çok güvendiğim bir dermatoloji prof. tavsiyesi ile kullanıyorum ki kendisi de kullanıyor. Cilt bakımında da kullanıyorum ve çok memnun kaldığım iki marka.

Sen yine de başka kaynaklardan da araştır tabii ve içine sineni tercih et mutlaka.

tavsiye ettiklerinize baktim. arastirdim, hatta gunes kremlerin icerigini tek tek inceledim ve okudum, bir iki video izledim ve bu iki gunes kreminde karar kildim:
20220609_121609.jpg

bunlar baya isime yarayacak. tekrar tesekkur ederim yorum birakanlar icin ve @Melodram sayende bu markayi kesfetmis bulundugum icin

tavsiye ettiklerinize baktim. arastirdim, hatta gunes kremlerin icerigini tek tek inceledim ve okudum, bir iki video izledim ve bu iki gunes kreminde karar kildim:
Ekli dosyayı görüntüle 60962

bunlar baya isime yarayacak. tekrar tesekkur ederim yorum birakanlar icin ve @Melodram sayende bu markayi kesfetmis bulundugum icin
harika tercih, umarım çok memnun kalırsın, bebeksi cildimize zeval gelmesin… <3

50 faktör çok abicim. Ne bu iki aylık bebe mi. En fazla 30 yeter. Nivea al geç.

Geri