Güne kahveyle başlayan kişi

Konu sahibi son olarak 802 gün önce görüldü
Kahvaltıdan önce içmemekle beraber, günüde onunla bitiriyorum. İçimi en sert ile başlayıp en yumuşak olanı ile devam edip aralarda limonlu su neşelendiriyorum.

Türk kahvesi ile güne başlayanlardanım günde iki tane mutlaka içerim. Yanında şöyle bir çikolata ile içmenizi mutlaka öneririm. Onlar viskiyle içer ben kahve ile ..E3AC954D-B330-49DE-9DD3-8C2F0F17045E.jpeg

Son düzenleme:
Benim yataktan çıkıp yola düşmem 15 dk.
güne de İstanbul trafiğiyle başlıyorum.
tüm kahvelere bedel. Ayılmakla kalmıyorum üstelik, diğer araç sürücülerine küfredip deşarj oluyorum.
kahve lobisin bu kapitalist oyununa gelmeyin.
bırakın bu kahve içmedenn güne başlayamıyorum ayaklarını

Şu konuda “sabah kahve içmesem ayılamıyorum” triplerini görünce istemsiz gülüyorum. Biraz cool görünme çabası mıdır yoksa gerçekten istek midir bilemem lakin bana ilki gibi geliyor. İnsan kahvede sevebilir ama buna sanki bir tür yaşam pınarı muamelesi göstermek fazla abartı geliyor. Sabah kahve içmeden ayılamıyormuş beyimiz/hanımımız. Bak bak bak. Ana tarafı Sivaslı, baba tarafı Çorumlu ama bu hayatta ayılabilmesinin yegane yolu bu. Sanki bana Tatyos Efendi, Tanburi Haham Moşe Efendi, Münir Nurettin… Vıcık vıcık kahve romantizmi gerçekten bayıyor. Şurada 2 poğaça yediğimi yazsam keko oluyor ve taşlanıyorum ama düzenli bir şekilde bir müddet kahve içince dişleri sanki 10 yıllık samsun216 içicisi gibi olsam arşa kaldırılıyorum, üzücü : dddd

Şu konuda “sabah kahve içmesem ayılamıyorum” triplerini görünce istemsiz gülüyorum. Biraz cool görünme çabası mıdır yoksa gerçekten istek midir bilemem lakin bana ilki gibi geliyor. İnsan kahvede sevebilir ama buna sanki bir tür yaşam pınarı muamelesi göstermek fazla abartı geliyor. Sabah kahve içmeden ayılamıyormuş beyimiz/hanımımız. Bak bak bak. Ana tarafı Sivaslı, baba tarafı Çorumlu ama bu hayatta ayılabilmesinin yegane yolu bu. Sanki bana Tatyos Efendi, Tanburi Haham Moşe Efendi, Münir Nurettin… Vıcık vıcık kahve romantizmi gerçekten bayıyor. Şurada 2 poğaça yediğimi yazsam keko oluyor ve taşlanıyorum ama düzenli bir şekilde bir müddet kahve içince dişleri sanki 10 yıllık samsun216 içicisi gibi olsam arşa kaldırılıyorum, üzücü : dddd
yalan hocam

(no pasaran kimlere yazdı diye bakarken larien'in paylaştığını gördüm, olsun kalsın yüzlerine vuralım)

bir köylü olarak elit zevklerimden bir tanesi de bu.
taze çekilmiş kahve çekirdeği ile ayarında demlenmezse günüm kötü gidiyor benim de.

Biraz orijinal ve kendinize has olun forumsallar. Amerikalılar gibi kahveyle başlayacağınıza yerli ve milli olun bizim gibi yeşil çay ile başlayın. Ama yok illa Amarigalı gibi güne başlamak lazım.

güne kahveyle başlamıyorum ama gün içerisinde tüketiyorum ve günü kahveyle bitirmeyi seviyorum…
-bu mesajı kahve içerken yazıyorum….

Güne kahve ile başlamak zararlıdır
Önce kahvaltı yaparım 12 1 arası Türk kahvesi içerim ve akşam 6 7 gibi tekrar Türk kahvesi içerim. Arada filtre de içiyorum.

Sabah gözünü açar açmaz kahveyle başlamak iyi değilmiş. Günün biraz ileri bir saatinde içmek daha sağlıklı. Çok fazla içmiyorum ben demir emilimini zorlaştırdığı için…

bıktık bu güne kahvesiz başlayamamcılardan, her yağmur yağdığında kahve edebiyatı yapanlardan.... kahve bir uyanma aracı değil, zevk aracıdır... ve gerçek kahve loverlar aç karnına kahve içmez, uyanık kalmak için kahve içmez.

canımın keyfi nasıl isterse öyle başlıyorum güne; bazen kahve, bazen kahvaltı, bazen yulaf, bazen gıybet… kimseye de nasıl başladığımızın hesabını verecek halimiz yok, suçsa getirin tck’yı kardeşim. aç karnına gerginlik yaptığını söylediklerinden beri azalttım ama bu bi gerçek çünkü zaten trabzonluyum….

kahve kültürüm o kadar yok ki, geçen gün ofisten bi arkadaş "granül kahve tercih etmiyorum" deyince bi süre granül kahvenin ne olduğunu sorguladım, afrika'da kahve çekirdeği toplayan yerlilerden guatemala'daki mahkumlara kadar 3 saniyeliğine bi düşündüm, meğerse dümdüz nescafe gold'tan bahsediyormuş herif. şovu bırakalım arkadaşlar onun adı nescafe'dir. nescafe vs filtre kahve arasında bir tercih yapacaksam filtre kahve içerim. ama güne kahveyle falan başlamam, çay hazır değilse kahve içerim. sütsüz, şekersiz, karton bardağa 2/3 dolu vaziyette. bardağın boş kısmının "dudak payı" olduğunu düşünen arkadaşlarla iki zenci geyiği döner, gün başlar.

Pogacalar gevrek mi?
Afedersiniz No Pas bey..bizde böyle.
Aliskanliklarimizda da hesap vermesek mi?
Evet, kahve bizim buralarda yasam iksiri diye gecer.
En azindan Milena ya mektup diye dolanmiyoruz ortalikta.

Geri