Günde bir kitap bitiren insanlar

• Kullanıcı Mavi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Nasıl bir beceridir hala çözmeye çalışıyorum
hihi.gif

Kitabın sayfa sayısına göre değişiyo ama bazı kitaplar çok çok kalın oluyo onları nasıl bitiriyorlar
5.gif

Sindire sindire okumak varken gerek yok cidden bak .

Sayfa sayısı önemli olmakla birlikte kitabın dili ve akıcılığıyla ilintili bir şey. Bir de okuyucunun kendini tamamen kitaba vermesiyle alakalı. Benim lisedeki Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenim bunlardan biri.
Birkaç tane de benim böyle bir istatistiğim var; ama en iyisi "The Secret" adlı kitabı iki saatte bitirdim. Nasıl diye sormayın. :kiki: Kitap çok inceydi zaten bir de ben çok istekliydim; kitap da aşırı sürükleyici ve akıcı olunca bu sonuç çıktı ortaya.
Aslında hızlı okusan da yavaş okusan da anlama yetin aynı oluyor. Hatta bu oran hızlı okumada artıyor.
Hızlı okuma tekniklerine göz atın bir gecede kitap bitirmek isteyenler.

ßayılırım kitap okumaya .
ELime aldığım bir kitap öyle bir sürüklüyor ki beni gece sabaha kadar oturup o kitabın sonunu getirmişliğim vardır :p

Fakat son dönemlerde gözlerimi fazla yormuşum günde 1 kitap bitirmeme onay vermiyorlar.

Kitap akici ve sürükleyici oldugunda onu bitirmeden rahat edemiyorsun, gözün hep onun üstünde oluyor. Ejderha Dövmeli Kiz kitabini 2 gecede okumustum ben. Biraz kalin oldugu icin öyle oldu, normal kalinlikta olanlar o kadar sürmez bile. :cici: Hizli okuyunca anlamamak diye bir sey yok, kitap okumayi sevenler ayni hizda anlama yetenegine sahip oluyor. (:

15 yaşındaki kuzenimin, zülfü livaneli serenad'ı gözümün önünde çatır çatır bitirmesi ile gercekligine kanaat getirdigim sabir taşı insan eylemi. gerçekten taktir ediyoruz böyle arkadaşları.
Ama dile getirmeden edemiyeceğim önemli olan günde bir kitap bitirmek değil günde bir kitabı anlamaktır.

Bazen iki günde bazen üç günde bittiği oluyor...:)

Kitabi coskuyla aldiysam bolunmemesi icin gerekirse sabahlar ama bir gunde bitiririm.

Kitap okumayı sevsem de hiç bir zaman bir günde bitirememişimdir kitabımı
İmrendiğim insanlardandır

gecen yil ki ben.
depresyonda ki ben.
insanlardan uzaklasinca ki ben.

O kadar vaktim yok.

Bana kalırsa kitabı ve okumayı sevmekle alakalı.Ruh halime göre de şekilleniyor bir günde bitirdiğim kitaplar oldu

Insanin baska birsey dusunmeme istegi
Kitap ozeti yetistirme suresi
Kitabin surukleyici olmasi
Kitablara asik olmasi...

Kötü hissettiğim zaman tek ilaç. Günde iki kitap bitirmişliğim de olur, hem de azımsanmayacak sayfa sayısına sahip kitaplar.
Gerçeklikten tamamen kopma istediğidir, bu dünyada, yapılmasından en çok zevk alınan şeydir. Kitap seni içine çekmişse, birkaç saatliğine dahi olsa ayrılmak, veda etmek istemezsin, izin vermez zaten.

Her şeyi, herkesi bırakıp okumak... İşte tek arzum budur.

O benim yaa, kitabı merak ederek yada çok beğenerek yada başka bi etkiyle almışımdır muhtemelen. O kitap bitmeden içim rahat etmez asla.

martılar gibi bir kitapsa normal, yok sefiller tarzıysa hayırlı işler bol güneşli günler. işsizin önde gideni

Geri