FR 3717 SJ
Anneciğimin kahvaltı hazırlamaklığı sonrası, şu salonu bi süpür; her yere köpüşün tüyleri dökülmüş demesi üzere evi çektirmeye başladım. Kızlarının çenesiyle baş edemediği için her işi bana buyurma alışkanlığı edindi.
Diğer oğlanlar annelerinin oğluşu iken ben şarpasıyım
Gerçi ben de seviyorum yardım etmeyi, aheste aheste sofrayı toplamayı falan ama üst kattan alt katı arayıp istekler de bulunması saltanat ilanına girer oldu.
Başım ağrıyor biraz oyalanayım diye biçilen otları tırmıkla bir araya topladım. Güneşin süt gibi tenimi okşaması üzere terlemişim, kara ağacın gölgesine oturup dinlendiğim sürede Sultan arayıp 4 gün yağmur yağacakmış, çocukları getiriyorum oynasınlar demesi ardından minnoşlar geldi.
Miray'ın yay sevdası hiç bitmiyor, sanırım büyüyünce amazon kadını olacak. Aslında subaylık da yakışır. Yeni ok'lar için hummalı bir çalışma sürdürüyoruz.
Senem hanım gillerin sevimsiz çocuğunu kıskandıracağız nihahahah
İlkim, abla olarak biraz daha afilli, 12 yaşında olmasına rağmen hem modaya ayak uyduruyor hemde poğaça yapmak üzere hamur mayalıyor

Birlikte soğuk kahve yapıp kara ağacın altında laflayarak içtik. Cevizin şu an neden yeşil olduğunu, kahverengi kısmının nerede olduğunu uygulamalı olarak anlattım. Hayretle gözleri kocaman olarak izledi
12 yaşında ki kızların çok entirikalı bir yaşantısı varmış. Oğlanlar için büyük savaş veriyorlar. Uğruna savaştıkları da 12 yaşında sümüklü oğlan çocukları

Her yaş kesimi ile dedikodu yapmaya bayılırım.
Simay ile Kutay bahçede koşuşturuyor, oğlan çocuklarından pek haz etmesem de bu oğlan sevimli, kız gibi büyüyor pek nazlı..
Köy imamı yeni tayin olduğunda dubleks olan evimizin üst katını ona tahsis etme konusu gündeme gelmiş, evin içten merdivenli olmaklığı üzere veto etmiştim. Henüz 14 yaşında iken dahi otoriteme karşı çıkılmıyordu. Bu nedenden ötürü imam ile aramız da bir husumet doğmuş, pek soğuk iletişim kuruyorduk. Babaannemin cenazesinde karşılaştığımız da bana sık sık laf atması üzere, biraz daha kaynaştık. Artık yetişkin olmama istinaden benden bihayli çekiniyor ve üslubuna çok dikkat ediyor. Bugün onunla da denk gelip ayak üstü laflamışlığımız dan dolayı maziye değindim.
Babamın amcasının hanımı akıl sağlığını dönem dönem yitirip tedaviye gidiyor. Şu sıralar yine yitirmek üzere, hergün sık sık yanıma geliyor "ben şimdi ne yapayım, oturayım mı yoksa eve gidip yatayım mı?" diye soruyor. Gözleri çakmak çakmak ışıldıyor fakat kafası çok karışık. Bugünkü gelişi beni daha da üzdü, galiba yine deliriyorum bana sahip çıkın, korkuyorum dedi.
Heyhat ki ne heyhat, yaşlanmak zor.
Pardayanları okumaya başlayacaktım ama kendim de o enerjiyi bulamadım. Belki yarın göz gezdirmeye takatim olur.
Ya madem köydeyiz ve kalabalığız, o halde ip atlamalıyız diye galyana gelip başladık zıplamaya. İstanbul da ancak sek sek oynayabiliyordum. Burada her oyuna eşlik edecek arkadaş var.

Halam olsaydı, O da ceylan gibi sekerdi
Bu kalabalıklık ve çocuklar, kendi yeğenlerimin hasretini depreştirdi.
Arya'cığımın amcammm seni çok özledim çabuk dön demesi de kulaklarım da yankılanıyor. Neredeyde 3 aydır ancak 1 hafta birlikte olabildik. Gerçi O da babaannesinden görmüş olacak ki beni şarpası olarak kullanıyor.
Kalabalığı seviyorum, milyörlerim olsa da herkes malikânem de yaşasa keşke..
Kara bulutlar tüm gökyüzünü kapladı. Ağaçlar rüzgarın esintisiyle birbirlerine kavuşup şehveti doyasıya tadıyor. Kuşlar güvenli dallara dizildi. Ne zaman böyle hava olsa aklıma Enver Paşa gelir. Naciyeciğinin aşkıyla kavruluşu, yazacak kağıt bulamadığın da Subay defterinin tüm sayfalarını ona olan hasretiyle dolduruşu. Ahh Paşam ne seni anladılar ne de beni..
Talihimizi başka diyarlarda aramamız gerektiği bugün de aşikâr..
Başım çatlıyor, üstüne üstlük bir de Breaking Bad dizisinde ki Yıkık karakterden değil de "1932 yılı fizik nobel ödülüne layık görülen Alman fizikçi Werner Heisenberg" den esinlendiğini iddia edenlerle uğraşıyorum.
Hıııı bence de öyle..
Son sezonunu izlemeye tahamül gösterememiştim. Domates gibi yetişenlerce gelmiş geçmiş en iyi dizi olarak nitelendirilmesi de ayrı bi garabet.
GOT tayfasından tam kurtulduk derken bunlar türedi.
Ulan hiç mi gerçek kesit izlemediniz

Hiç mi linkteki şarkıyı kulaklıkla son ses dinlemediniz

Güzel olan şeylerden haberiniz yok.
Şu sınırlar açılsa da İrana gidip mollaların eteğini kaldırıp kaçsam.

Baküyü özledim, mahnılar eşliğin de Hazar'ın enginliğinde kaybolasım var.
Biriciğim günce, se yee..