Grafiker olmak için ne yapmak gerekir?

Konu sahibi son olarak 669 gün önce görüldü
Günümüzün dünyasında özel ders almadan da öğrenilebilir diye düşünüyorum. İnternette bir sürü döküman ve dersler var. Onlardan yararlan bence.

Öğrenmek mesele değil ben bir çok şeyi biliyorum belki ama başvurduğum sağlam firmaların hepsi ya üniversite olarak bu bölümü bitirmiş ya da kendini kanıtlamış bir kurstan sertifika istiyor.

sky güzel söylemiş
nette tonla video var
video paylaşım sitelerinden arat
işine yarayacak şeyler hatta fazlasını bulacağına eminim

Slm nbr Ben Grafikerim :D
Hiç bir kursuna filan gitmedim. Mersine gelin her 500 mde bir benim tasarımıma ait tabelaları sergilim :)
Photoshopu açık hava reklamcılığında kullanıyorum. Coreli matbaa işlerinde. baskı makinesinin ayrı programı var kesim makinesinin, cnc nin onun bunun derken 10 adet programı sağlam bilirim.

Şimdi tavsiyeme gelim git bir reklam şirketine ben grafikerliği öğrenmek istiyorum karın tokluğuna sağı solu temizler çay yaparım diye başla işi bir gör tart. zaten akıllı biriysen ilk aydan vazgeçersin bu işten.

Senin egitimn bende yafrum :D

Ogretirim ben sana :D

cıdden mı :p
adobe serisi illustrator, indesing ve photoshop bu üçü masa üstü yayıncılığın vaz geçilmezidir. corel vizyoner olan hiç bir ajans ya da matbaada kullanılmayan bir program ve diğer programlarla entegrasyonu zor.

bi kursa gitmek istiyorsan git en azından başlangıcını öğrenirsin ama gerisi sende bu işin. ilgin, alakan ve de samimiyetin.

evet dun uzerınde konustuk zaten cok fazla fıkır sahıbı oldum sayende tesekkur ederım :)
Photoshop,İndesing ve İllisülatör öğrenmek gerek bunların alt yapısını iyi alırsan eğer ve hayal gücü iyi olan biriysen bu işten hayatını çok rahat idame ettirebilirsin.Bulunduğun yerde Bilge Adam 'ın kursu varsa eğer hiç kaçırma direk o kursu bitirmeye çalış hem yurt içi hem yurt dışı geçerli sertifika alırsın ve güzel bir ortam da güzel bir iş yerinde Grafik tasarımcı olarak çalışmak istiyorsan kendini kanıtlamış bir kursu bitirmen ve sertifika sahibi olman çok önemli.
hah ıste halk egıtımın kursuna gıdecektım oncelıkle fıkır sahıbı olmak ıcın ama dedıgın kursuda arastırayım tesekkur ederım ^^
Günümüzün dünyasında özel ders almadan da öğrenilebilir diye düşünüyorum. İnternette bir sürü döküman ve dersler var. Onlardan yararlan bence.

evet destek amaclı bunları kullanabılırım tabı tesekkur ederım :)
Slm nbr Ben Grafikerim :D
Hiç bir kursuna filan gitmedim. Mersine gelin her 500 mde bir benim tasarımıma ait tabelaları sergilim :)
Photoshopu açık hava reklamcılığında kullanıyorum. Coreli matbaa işlerinde. baskı makinesinin ayrı programı var kesim makinesinin, cnc nin onun bunun derken 10 adet programı sağlam bilirim.

Şimdi tavsiyeme gelim git bir reklam şirketine ben grafikerliği öğrenmek istiyorum karın tokluğuna sağı solu temizler çay yaparım diye başla işi bir gör tart. zaten akıllı biriysen ilk aydan vazgeçersin bu işten.

bende eger ıse gırecek olsam oyle derdım ama en azından fıkır sahıbı olayım az da olsa dedım =)

ılgınıze tesekkur ederım arkadaslar ^^

Geri