Grafiker olmak için ne yapmak gerekir?

Konu sahibi son olarak 665 gün önce görüldü
Arkadaslar benim grafikerlige olan ilgimi anlatmam icin sayfalarca yazmam gerekir suraya. Grafiker olmak icin almam gereken egitim yada kurslar nelerdir ? İs olanaklari ve hedefe giden yolda yapmam gereken ne varsa bilen soyler mi ? pm bekliyorum en acilinden.

Allah’ım ortayı sana açıyorum. Çok tanrısal.

Duygu ilk once photoshopta islenen resim boyutlarini,
visit kard boyutlarini ogren. Burada fantazi onemlidir,
Mesela grafikerin turkeri var, ben reklamci oldugum icin
benim icim Corel draw programiyladir. Sen karikaturcu mu olmak
istersin reklamci mi. Mesela modelleme isleri vsr dizayn felan bu auto cad
3d max ve adobe illustratora girer. photoshop yine de her isin icindedir nerdeyse.
Sen ogrenmek istedigin turu yaz once Lydia

Duygu ilk once photoshopta islenen resim boyutlarini,
visit kard boyutlarini ogren. Burada fantazi onemlidir,
Mesela grafikerin turkeri var, ben reklamci oldugum icin
benim icim Corel draw programiyladir. Sen karikaturcu mu olmak
istersin reklamci mi. Mesela modelleme isleri vsr dizayn felan bu auto cad
3d max ve adobe illustratora girer. photoshop yine de her isin icindedir nerdeyse.
Sen ogrenmek istedigin turu yaz once Lydia
Reklam uzerine benim istedigim peki sen egitim yada kurs mu aldin ?

Reklam uzerine benim istedigim peki sen egitim yada kurs mu aldin ?

Elbette aldim. Bunun icin once photoshopu (reklamcilik uzre)
sonra Corel draw-ni ogrenmek gerek. Bak ilk once photoshopu ogrenicen
ama en cok corel draw kullanican. Corel biraz karisik ve zor programdir
ama akillisin ogrene bilirsin sen. Corel cok da pahali program degil
ama photoshoptan pahalidir. Birde ogreten hocaya hangi yol uzre ogrenmek
istedigini mutlaka soyle.

Senin egitimn bende yafrum :D

Ogretirim ben sana :D

Elbette aldim. Bunun icin once photoshopu (reklamcilik uzre)
sonra Corel draw-ni ogrenmek gerek. Bak ilk once photoshopu ogrenicen
ama en cok corel draw kullanican. Corel biraz karisik ve zor programdir
ama akillisin ogrene bilirsin sen. Corel cok da pahali program degil
ama photoshoptan pahalidir. Birde ogreten hocaya hangi yol uzre ogrenmek
istedigini mutlaka soyle.
Az once bununla ilgili egitim veren bi yer oldugunu ogrendim arayip bilgi almayi dusunuyorum bu soylediklerini aklima not ettim , umarim ogrenebilirim tesekkur ederim bilgilendirme icin :)

Az once bununla ilgili egitim veren bi yer oldugunu ogrendim arayip bilgi almayi dusunuyorum bu soylediklerini aklima not ettim , umarim ogrenebilirim tesekkur ederim bilgilendirme icin :)

degmez. forumdan da ala bilirsin yardim, unutma hocalar ogretmek istemiyorlar
her bi seyi... mesela Class biliyorsa ona sor ogretir. Sky da iyi biliyor.
Basarilar..

degmez. forumdan da ala bilirsin yardim, unutma hocalar ogretmek istemiyorlar
her bi seyi... mesela Class biliyorsa ona sor ogretir. Sky da iyi biliyor.
Basarilar..
Tesekkur ederim haklisin

adobe serisi illustrator, indesing ve photoshop bu üçü masa üstü yayıncılığın vaz geçilmezidir. corel vizyoner olan hiç bir ajans ya da matbaada kullanılmayan bir program ve diğer programlarla entegrasyonu zor.

bi kursa gitmek istiyorsan git en azından başlangıcını öğrenirsin ama gerisi sende bu işin. ilgin, alakan ve de samimiyetin.

Lady Sun buralarda ama corel vazgecilmezdir en onemli onu bilmektir
ben reklam islerini genelde yapamiyorum photoshopta aslinda yaparimda
useniyorum diyelim. Corelde rahat oluyor reklam isleri cok zor ama
ogrene bilirsen cok rahat.

Lady Sun buralarda ama corel vazgecilmezdir en onemli onu bilmektir
ben reklam islerini genelde yapamiyorum photoshopta aslinda yaparimda
useniyorum diyelim. Corelde rahat oluyor reklam isleri cok zor ama
ogrene bilirsen cok rahat.

tatlım ben sanat yönetmeniyim ve grafik tasarım eğitmeniyim ve en önemlisi bu meslekle yaşıyorum. corel bilindiğinde iş görüyor olsa da bi adobe serisi olamıyor, bunu neye istinaden mi söylüyorum coreli de kullandım ona istinaden biliyorum. ve tasarım süreci bi yana baskı sürecine değin muazzam rahatlıkla karşılaşıyorsun.

ki .pdf dediğimiz şey bile adobenin serisi corel ya da başka bir tasarım firmasının serisi değil. adobe programlarının ne kadar entegre olduğunu var sen düşün.

ve dip not düşeyim tasarımda photoshopun, indesignin ve illustratörün yeri başka ve bambaşkadır. neyse, bu konuya dair araştırma yaparsanız ne demek istediğimi daha rahat anlarsınız.

Photoshop,İndesing ve İllisülatör öğrenmek gerek bunların alt yapısını iyi alırsan eğer ve hayal gücü iyi olan biriysen bu işten hayatını çok rahat idame ettirebilirsin.Bulunduğun yerde Bilge Adam 'ın kursu varsa eğer hiç kaçırma direk o kursu bitirmeye çalış hem yurt içi hem yurt dışı geçerli sertifika alırsın ve güzel bir ortam da güzel bir iş yerinde Grafik tasarımcı olarak çalışmak istiyorsan kendini kanıtlamış bir kursu bitirmen ve sertifika sahibi olman çok önemli.

tatlım ben sanat yönetmeniyim ve grafik tasarım eğitmeniyim ve en önemlisi bu meslekle yaşıyorum. corel bilindiğinde iş görüyor olsa da bi adobe serisi olamıyor, bunu neye istinaden mi söylüyorum coreli de kullandım ona istinaden biliyorum. ve tasarım süreci bi yana baskı sürecine değin muazzam rahatlıkla karşılaşıyorsun.

ki .pdf dediğimiz şey bile adobenin serisi corel ya da başka bir tasarım firmasının serisi değil. adobe programlarının ne kadar entegre olduğunu var sen düşün.

ve dip not düşeyim tasarımda photoshopun, indesignin ve illustratörün yeri başka ve bambaşkadır. neyse, bu konuya dair araştırma yaparsanız ne demek istediğimi daha rahat anlarsınız.

canim sen beni dogru anlamadin ki ben bana photoshop degil corel rahattir dedim.
ben egitim uzre degilim mesela beni isim servis elemanidir. yani reklamcilik yazi isleri kseroks skan email foto 3x4 resim duzenleme vizit card ve s hepsine ben bakiyorum.
ama isi hizli goturmek icin vizitkard ve reklam islerinde corel kullanirim. mesela burda pdf-le islemegi cok az kisi bilir ki benim icin cocuk oyuncagidir. ama adobe indesign hic ogrenmedim gerek dymadim cunki aslinda reklamciligi servis elemani isini okulum bitene kadar yapicam ondan sonra ugrasmicam. ben sadede corel rahat programdir zordur ilk baslarda ama ogrenirsen o kolay olur anlattim. yoksaki sen bu isin ustasisan elbet benden iyi bilicen.

Günümüzün dünyasında özel ders almadan da öğrenilebilir diye düşünüyorum. İnternette bir sürü döküman ve dersler var. Onlardan yararlan bence.

Geri