- Web sitesi
- www.instagram.com
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Niye İzmir düşmanlığı olsun? İzmire niye düşman olalım. Aynı görüntüler yıllar önce Trabzon’da yaşandı. Herkes haklı şekilde bu medeniyetsizliği eleştirdi. E o zaman Trabzon düşmanı mı olduk? Şimdi de herkese medeniyet, çağdaşlık martavalı okuyan İzmirlilerin içindeki medeniyetsiz çağ dışı kişiliklerini ortaya çıkarışını görüp bunu eleştirdik.konudaki izmir düşmanlığı.dşfkjfg nys.... kaleciye sopa ile vurduğu videoya denk gelmiştim ilk olarak, canım acıdı izlerken. bu sabah da fişek yüzüne gelen taraftarı gördüm, inanılmaz kötü bir görüntüydü. taraflar en ağır şekilde cezaları ne ise çekmeliler ama bunun yanında bu güvenlik zaafiyetine sebep olan herkes de aynı şekilde cezalandırılmalı.
konu bence bu kadar vahimken, büyük bir güvenlik zaafiyeti içerisindeyken (ülke olarak, şehir olarak değil sadece) bu tarz yorumlar kin ve düşmanlık gibi geliyor bana. senin, yorum yaparken düşüncen odur, değildir bilemem ama verdiği his o okuyunca. bu biraz şey gibi izmirde deprem olduğunda ''hak ettiniz gavurlar''? konu içerisindeki yorumların, bu minvalinde yorum yapanlardan bir farkı yok benim gözümde. ne alaka izmirlilik ile ya da çağdaşlık ile bu durumun? diyelim ki var hadi e peki senin yaptığın şu yorumun, onların yaptığı yorumlardan ne farklı var? eleştirdiğimiz, yanlış bulduğumuz ne varsa yapıyoruz. böyle sağduyulu olunmaz, olamayız.Niye İzmir düşmanlığı olsun? İzmire niye düşman olalım. Aynı görüntüler yıllar önce Trabzon’da yaşandı. Herkes haklı şekilde bu medeniyetsizliği eleştirdi. E o zaman Trabzon düşmanı mı olduk? Şimdi de herkese medeniyet, çağdaşlık martavalı okuyan İzmirlilerin içindeki medeniyetsiz çağ dışı kişiliklerini ortaya çıkarışını görüp bunu eleştirdik.
biz en medeniyiz biz en çağdaşız diğer iller hep medeniyetsiz deyip özentilik yapmakla çağdaş olunmuyormuş. O an adamın elinde satır olsa kalecinin kafasını kesecekler hala İzmir düşmanlığı diyor
josefe yapılan büyük terbiyesizliktiJosef de Souza: "Bir oyuncuyu öldürdükleri gün beni hatırlayacaksınız!"
Adam ceza almış, taraftar ödüllendirilmişti Ankaragücü maçında ve sonucu daha da büyüyerek devam ediyor...
konu bence bu kadar vahimken, büyük bir güvenlik zaafiyeti içerisindeyken (ülke olarak, şehir olarak değil sadece) bu tarz yorumlar kin ve düşmanlık gibi geliyor bana. senin, yorum yaparken düşüncen odur, değildir bilemem ama verdiği his o okuyunca. bu biraz şey gibi izmirde deprem olduğunda ''hak ettiniz gavurlar'' minvalinde yorum yapanlardan bir farkı yok benim gözümde. ne alaka izmirlilik ile ya da çağdaşlık ile bu durumun? diyelim ki var hadi e peki senin yaptığın şu yorumun, onların yaptığı yorumlardan ne farklı var? eleştirdiğimiz, yanlış bulduğumuz ne varsa yapıyoruz. böyle sağduyulu olunmaz, olamayız.
şimdi deprem vs durumlar hassas durumlar, bu durumlarda da kalkıp ''gavur izmir'' denilmez. stadyumda futbolcu dövülmüş, içeriye fişek sokulmuş adamı kör etmiş kalkıp da ''hani ln medeniyet, laiklik'' denilmez. dersen de eleştirdiğin, yanlış bulduğun şeyi yapmış olursun. bahsetmek istediğim bu. neden yapıyorsun yanlış bulduğun bir şeyi?İşte bu kin ve düşmanlık, sadece kendi şehirleri söz konusu olunca konuşulmamalı. Nasıl ki İzmir’de deprem olunca gavur İzmir söylemleri haklı olarak zorlarına gidiyor, aynılarını kendileri yapıyor bunun farkında olmuyor. Kaldı ki yorumumum kin ve düşmanlıkla alakası yok.
Ne alaka çağdaşlıkla bu durum mu? Bu görüntülerin çağdaş izmir ile alakası yok mu?
ne Diyarbakırlıları ne iç Anadolu insanını ne İzmirlileri severim. Hepsinin gerekçesi var. İzmirliler kendisi haricinde herkesi medeniyetsiz görürken verdikleri manzara bu işte
Elbette denilmez. Bir olayın şehriyle bağdaştırılması zaten saçma. Ama kalkıp her olayda Anadolu insanını yerip onlar gibi davranırsan onlar da yeri gelir yüzüne gerçekleri vurur. Sözde en dindar şehir Konya. Hep bunu söylerler kendileri de. En çok alkol tüketilen yerde Konya. En medeni biziz narası atılan şehir de İzmir. E bu mu medeniyet göstergeleri? İzmir insanının Trabzon Konya insanından bir farkı yok.şimdi deprem vs durumlar hassas durumlar, bu durumlarda da kalkıp ''gavur izmir'' denilmez. stadyumda futbolcu dövülmüş, içeriye fişek sokulmuş adamı kör etmiş kalkıp da ''hani ln medeniyet, laiklik'' denilmez. dersen de eleştirdiğin, yanlış bulduğun şeyi yapmış olursun. bahsetmek istediğim bu. neden yapıyorsun yanlış bulduğun bir şeyi?