Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Eskiden tanışarak derdim ancak her iki durumun da makul olduğunu farkettim. Görücüde hiç tanışmıyor değil, bir müddet konuşuluyor ve öyle karar veriliyor. Tek fark arada ailelerin olması. Ayrıca sıfırdan tanımaya başlayacağınız birisi olduğu için daha sağlıklı ve daha pozitif bir ilişki de olabilir. Evet, bunu farkettim.
Görücü usulü evlilik derken nedense herkesin aklına çok eskiler gelir. Eskiden görücü usulü evliliklerde kadın ve erkek birbirini zifaf gecesinde görürdü. Onun haricinde görüşmeleri olanaksızdı. Artık o gece kısmetine nasıl biri geldiyse ki bunun en güzel örneğini ''Mucize Filminde'' anlatmışlardı.
Ancak şuana bakılırsa görücü usulü evliliklerde önce taraflardan aile büyükleri özellikle kadınlar gider kızı görür beğenir ise daha sonra bir resim çocuklarına gösterirler ve sonra ailece giderler. Kız ve erkek belirli bir süre konuştuktan, Görüştükten sonra konuşulur ve mantık uyuşursa birlikte vakit geçirilir ve aşk başlar ve daha sonra olumlu yada olumsuz karar kırarlar. Eskisi gibi sadece zifaf gecesinde görme yoktur. Her ne kadar görücü usulu gerici diye nitelendirenler olsa da bence en sağlıklı evliliklerdendir. vel hasıl; Şuan ki Görücü usulü evlilik ile aşk evliliği karıştırılarak evlilik yapılmaktadır.
Hangi çağda yaşıyoruz ? Ailelere ne ? Onlara ne karışıyor senin tanışacağın insana ? Buraları saçma geliyor işte bana hepsi tamamen saçmalık ama saygı duyarım tabi.