Görücü usulü evlilik mi? Tanışarak evlilik mi?

Konu sahibi son olarak 568 gün önce görüldü

Görücü usulü evlilik mi? Tanışarak evlilik mi?

• Kullanılan toplam oy
    19
Görücü usulü eskide kaldı artık bu yüzden tanışarak evlenmek en mantıklısı.

Eskiden tanışarak derdim ancak her iki durumun da makul olduğunu farkettim. Görücüde hiç tanışmıyor değil, bir müddet konuşuluyor ve öyle karar veriliyor. Tek fark arada ailelerin olması. Ayrıca sıfırdan tanımaya başlayacağınız birisi olduğu için daha sağlıklı ve daha pozitif bir ilişki de olabilir. Evet, bunu farkettim.

Görücü usülü tanıştım sevdim ve evlendim
Tavsiye ederim :)

zaten görücü usulünde tanışmıyorsun gözünü kapatıyorlar körebe gibi gerdek gecesi açıyorsun :D

Görücü usulü evlilik derken nedense herkesin aklına çok eskiler gelir. Eskiden görücü usulü evliliklerde kadın ve erkek birbirini zifaf gecesinde görürdü. Onun haricinde görüşmeleri olanaksızdı. Artık o gece kısmetine nasıl biri geldiyse ki bunun en güzel örneğini ''Mucize Filminde'' anlatmışlardı.

Ancak şuana bakılırsa görücü usulü evliliklerde önce taraflardan aile büyükleri özellikle kadınlar gider kızı görür beğenir ise daha sonra bir resim çocuklarına gösterirler ve sonra ailece giderler. Kız ve erkek belirli bir süre konuştuktan, Görüştükten sonra konuşulur ve mantık uyuşursa birlikte vakit geçirilir ve aşk başlar ve daha sonra olumlu yada olumsuz karar kırarlar. Eskisi gibi sadece zifaf gecesinde görme yoktur. Her ne kadar görücü usulu gerici diye nitelendirenler olsa da bence en sağlıklı evliliklerdendir. vel hasıl; Şuan ki Görücü usulü evlilik ile aşk evliliği karıştırılarak evlilik yapılmaktadır.

Görücüye usulü derken görmeden evlenmek olarak düşünenler var hala...

Hangi çağda yaşıyoruz ? Ailelere ne ? Onlara ne karışıyor senin tanışacağın insana ? Buraları saçma geliyor işte bana hepsi tamamen saçmalık ama saygı duyarım tabi.

görücü usulu yok ki ?hepsi tanışıp anlasınca evleniyor zaten.

Ne demek starbucks da şalgam suyu yok, tepkisi veririm bu sorunun cevabına. . .

Tanışarak tabi ki.. Görücü usulü evlilik bana göre değil..

Geri