Göbeklitepe kazısında bulunan ilginç heykel

🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti
12 bin yıllık anadolu tarihinde değişen hiçbir şeyin olmadığının kanıtıdır, ben de diyordum bu anadolu irfanı nereden geliyor diye.

u8ygyys3.jpg

• Kahkaha
Tepkiler: ne
Her cografya ve millette pek dile getirilmese de cinsellik onemli bir yere sahiptir.Kazi da bu tur seylerin bulunmasi normal.

Zannedersem o alanda dogum yapan bir kadinin,tasvir edildigi bir rituel de bulunmus.Halk arasinda yillardir cocugu olmayan kadinlarin o bolgeye gelip,cocuklarinin olmasi icin dua ettigi biliniyor.Nasil bir gelenek ve rivayetse neredeyse 12 bin yildir suregelmis.

Anaaa japonya konusunda raskonun bahsettiği cımbızla yapılan aegin heykeli değil mi la bu?

Kesin bir tür bereket tanrısı şeklinde bir şeydir dedim konuya girmeden önce, aklıma malum görsel geldi. Yanılmamışım.

Hayir yüzünde bi mutluluk emareside mevcut degil. Zannettiginiz sey degil dagilin gencler ,p

ocean...... örtünmenin tarihini milattan önceye bağlıyordun noldu kendi tezini çürütmüşsün......... baksırın icadını araştır şimdi......

milattan önce su tesisatcısı, boru ağır gelmiş taşıyamamış bacaklarının arasında tutarken resmetmişler.

Deutsche Welle her zaman hakikat ve bilimin olduğu bir bölgede, basitleştirme operasyonu yapar ve insanların ilgisini dağıtır. Klasik yönetimidir. Peki bu kanal o bölgede Peygamberler tarihine dayanan, ve birçoğu ilk Peygamberden öncesinde var olan kanıtları niye söylemez? Manisalı oynak Nevşin'i fonlayan bir kanaldan gerçekleri mi bekliyorsunuz?
Çok safsınız.

ya bu konu ile alakalı alay edilmesi beni biraz rahatsız etti açıkcası..
görselde ki desende ki ayrıntı o kişinin erkek olduğunu belirtiyor sağda ve solda kaplanlar var sanırım bu ya o zamanlar sözü geçen bir birey ya da inanılan bir tanrı.
bir şeyleri resmederken anlaşılmak istenilenden daha farklı şeyler anlatıyor olabilirler bilip bilmeden yorumlamak bana göre çok saçma ve cahilce bir eylem.
mesela şu görselde 35379FDE-839A-4C88-A944-85A7906A4A1A.jpeg
kadın çömelmiş iki tane memesi var çıplak bu desen de çok uçuk salakça şeylere yorumlanmaya gayet müsait halbuki bu desende bir kadının doğum yaptığı anlatmak istenmiş.

Geri