Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
www.instagram.com
Ben de nerede kaldı karamsar @climax yorumları diye merak içindeydim.Ya arkadaş ben bi kere burda yok yapı yok hakem dedim mi. Demedim. Ama bu maçta feneri hakem eledi. Mert'e penaltı attirilir mi ne demek. Artırılır tabi. O kadar bile güvenmiyorsan alma takıma. Tuttutmuşsunuz taliska türküsü. İki metre adam Şaban gibi dolanıyor ordada. Fizik avantajını bile kullanamıyo, temas etsen yerde herif. Yarı boyundaki adamdan kafa topu alamıyor. Beş para etmez. Duran top olacak da vuracak diye adam mı alınır takıma. Bakma sen eğribayat bi kaç kritik kurtarış yaptı. Hiç güven vermiyor. Dedik bin kere penaltıya kalırsa şansımız yok diye. Öteki Suriyeli zaten iftarı açmış çıkmış sahaya, şuuru yerinde diil.
Neyse işte fener hep bir dram takımı.
Biz zaten elenmeye gittik.
Boşu boşuna taraftara umut verdiler ve yine boynunu büküp yatağa gönderdiler.
Su uyur, düşman uyumaz derler... Uyumamışsındır.@Lefty noldu herkes komutanı konuşuyor uyuyordum ben
sevilla da oly de bizi eledikleri sene kupayı aldı abi, nasıl tarihinin en kötü dönemi oluyor? adamlar manu, juve ve roma'yı eleyerek kazandı kupayı o sene. kötü dönemleri ondan sonra başladı. bizim taraftarın ruh haliyle ilgili bir takım tespitler doğru fakat sosyal medyada dönen birçok şey aslında rakip taraftarın algılarına cevap niteliği taşıyor. olmasa daha iyi ama iki taraf için de süreç böyle işliyor. dün galatasaray'ın sosyal medyası akıllarınca fener'le taştaş geçiyor, yahu daha 1 ay olmadı bir önceki turda rezil bi şekilde eleneli. bana sorarsan bazı eleştiriler iki taraf için de geçerli.Fenerbahçe'nin daha iyi bir stopere, harika bir forvete, ne bileyim büyücü misali bir 10 numaraya değil, mantalite değişimine ihtiyacı var. Fenerbahçe son yıllarda Avrupa'daki en istikrarlı takımımız ancak her kırılma maçında kendi yarattıkları mental bariyere çarpıp potansiyelinin bir kısmına dahi ulaşamadan eleniyorlar. Başta taraftar olmak üzere tüm camiaya sirayat etmiş olan o duygu ne yazık ki yöneticiler eliyle inşa edilmiş o mental bariyerin her geçen sene daha da güçlenmesine ve Fenerbahçe'nin önündeki en büyük engel olmayı sürdürmesine sebebiyet veriyor. Taraftar yorumlarına bakıyorsun, hocam senden razıyız, eleneceksek böyle elenelim hop Az Alkmaar, Young Boys rererö. Bir organizasyonun bu denli savunmacı ve bu denli sidik yarıştırmacı bir tavır takınması hiç sağlıklı değil. Hayır, Fenerbahçe bunlardan güçlenerek çıkabilen bir camia da değil. Neden ısrarla gerek kurumsal gerekse kitlesel olarak böyle bir tavır takınıyorlar gerçekten anlamıyorum.
Sanki mütevazı bütçelerle mücadele ediliyormuş gibi, "hocam senden razıyız" ve "eleneceksek böyle elenelim" demek de epey bir loserlık ve mevcut durumu soluksuz, şikayetsiz kabul etmişliktir. Teknik ekibine yıllık 12 Milyon veren, yıllık futbolcu maaşları neredeyse 100 Milyona dayanmış, kadro değeri ise 300 Milyonu zorlayan bir camianın şöyle bir elenmeden sonra çıkıp "Eleneceksek böyle elenelim" deme lüksü yok. Diyemezsin. Her şey bir yana sen zaten yıllardır böyle eleniyorsun. Kendi tarihinin en kötü dönemini geçiren Sevilla'ya da Olympiakos'a da tam olarak böyle elendin zaten. Daha ne kadar böyle eleneceksin? Sen bu elenmelerden güçlenerek çıkmıyorsun, bilakis çok daha yıpranarak ve yorularak çıkıyorsun. Bak o yorgunluğun ve yıpranmışlığın tezahürü olarak Sevilla maçını taraftar rakibe ikram etti. Belki de o elenmenin yarattığı tahribatla dün Rangers'ı eleyemedin. Oturup bunları konuşmak, bunlardan güçlenerek çıkmak yerine sosyal mecralarda aynı kaynaktan çıktığı aşikar gönderilerle Galatasaray'a hücum etmeye kalkışıyorsun. Hayır, sen sadece bonservislere yılda 60 Milyon euro harcayabilen bir camia olarak böyle bir maçtan sonra çıkıp "Ama Az Alkmaar, Young Boys rererö" diyemezsin. Senin rakibin Rangers'tı, Bilbao'ydu, Manu'ydu. Bırak Galatasaray'ı. Sürekli Galatasaray üzerinden saçma sapan düşüncelerini rasyonelize etme, çık sahaya topunu oyna, turu kazan ve yapabiliyorsan kupayı Türkiye'ye getir. Bunu yapmak yerine her kritik virajda "Ama Galatasaray da rererö" muhabbeti yapmak gerçekten büyük loserlık, çok büyük kompleks. Bu kompleks aynı zamanda tura da mal oldu. Özetle, Fenerbahçe'nin 3 sezondur oyunla ilgili bir sorunu yok. Sorun tamamen mental. İşin kötü yanı Acun gibi tiplere ve söylemlerine bakınca Fenerbahçe camiasının bunu çözmek gibi niyeti de yokmuş gibi duruyor.