Skipper
Üye
-
-
-
-
-
- Web sitesi
- forumkalemi.com
Değerli Forum üyeleri...
Öncelikli Ricam Konuyu sabote etmemeniz laf atmamanız nitelikli bir karşılıklı fikir alış verişi geliştirmeniz temennisi ile konuyu tartışmaya açmak istiyorum.
Lütfen yorum yapmış olmak için yapmayınız...
O halde Tartışmanın çerçevesini belirlemek için şuradan başlayabiliriz;
Geri kalmışlık Nedir?
Geri Kalmışlığın Kriterleri varmıdır?
Geri kalmışlığın varsa kriterleri nelerdir?
Bu sınıflandırmalaları neye göre yapabiliriz?
Bu çerçevede konuşalım istiyorum....
Konuyu açmadan kendime göre geri kalmışlık üzerine bir kaç söz edip size bırakmak istiyorum;
Geri kalmışlık ; Ancak bir karşılaştırma sırasında hem nicelik hemde nitelik açısından karşılaştırmanın yapılacağı kriterlerin tesbit edilmesi ile belirlenebilecek bir kavram olup, ancak ilerlemenin ne olduğu tanımlandıktan sonra kendi toplumlarımız için belirlediğimiz ilerleme tanımı çerçevesinde geri kalıp kalmadığımız konusunda bir değerlendirme yapmak kavramı daha doğru zeminde konuşmuş olmak demektir...
Buyrun inşallah...
Bu konuda düşüncelerinizi ve özelliklede toplumsal ve tarihsel analizlerinizi almak istiyorum...
Saygılarımla...
BİLGİ - İNANÇ - EYLEM
Öncelikli Ricam Konuyu sabote etmemeniz laf atmamanız nitelikli bir karşılıklı fikir alış verişi geliştirmeniz temennisi ile konuyu tartışmaya açmak istiyorum.
Lütfen yorum yapmış olmak için yapmayınız...
O halde Tartışmanın çerçevesini belirlemek için şuradan başlayabiliriz;
Geri kalmışlık Nedir?
Geri Kalmışlığın Kriterleri varmıdır?
Geri kalmışlığın varsa kriterleri nelerdir?
Bu sınıflandırmalaları neye göre yapabiliriz?
Bu çerçevede konuşalım istiyorum....
Konuyu açmadan kendime göre geri kalmışlık üzerine bir kaç söz edip size bırakmak istiyorum;
Geri kalmışlık ; Ancak bir karşılaştırma sırasında hem nicelik hemde nitelik açısından karşılaştırmanın yapılacağı kriterlerin tesbit edilmesi ile belirlenebilecek bir kavram olup, ancak ilerlemenin ne olduğu tanımlandıktan sonra kendi toplumlarımız için belirlediğimiz ilerleme tanımı çerçevesinde geri kalıp kalmadığımız konusunda bir değerlendirme yapmak kavramı daha doğru zeminde konuşmuş olmak demektir...
Buyrun inşallah...
Bu konuda düşüncelerinizi ve özelliklede toplumsal ve tarihsel analizlerinizi almak istiyorum...
Saygılarımla...
BİLGİ - İNANÇ - EYLEM