Gerçek Laiklik

Konu sahibi son olarak 1296 gün önce görüldü
35
Din ile devletin ne olduğunu bilmeden ayırırsanız çok üzülür, elenirsiniz hanımefendi. Laikliği tartışacak durumda değilim şu an ben anlatsam siz anlamayacaksınız. Anlamadığınızı da anlamayacaksınız.

Belki anlayan çıkardı muhterem
Formunda olduğun bi zamada bekleriz o zaman

Din ile devletin ne olduğunu bilmeden ayırırsanız çok üzülür, elenirsiniz hanımefendi. Laikliği tartışacak durumda değilim şu an ben anlatsam siz anlamayacaksınız. Anlamadığınızı da anlamayacaksınız.

İnsanın kendini dev aynasında görmesi ise çok başka bir alayış biçimi beyefendi.
Evet. Anlatsam anlamazsınız. Anlamadığınızı da anlamazsınız anca büyük burunluların cümlesi.
Ben zaten, kibirsiz insanlarla fikir alışverişini tercih ediyorum.

gerçek laiklik
gerçek islam
gerçek aşk
gerçek şey ney şey
sıkıldım

Laiklik rakı içmek değildir, laiklik iki erkeğin öpüşmesi değildir, laiklik bikini giyebilmeniz de değildir. Laiklik çok önemli ve üzerinde durulması gereken bir konu iken, çoluk çocuğun ağzında ne olduğu bilinmeden üzerinden zırvalanacak bir konu da değildir. Kendimi Süleyman Demirel gibi hissettim. Binaenaleyh laikliğin ne olduğu üzerinde çok şey etmeyin.

Gerçek laiklik,facebookta profil fotoğrafını Atatürk yapıp isminin başına T.C. yazıp gerektiğinde HDP'yi bile savunmaktır.

türkiye'deki laiklik modelinin çağdaş dünyada bir benzeri daha yoktur. bizimkisi öyle modifiye edilmiştir ki dini, devletin kontrolünden çıkarmayı değil, devleti dinin kontrolünden çıkarmayı amaçlar. bu ülkenin adı laiklik cumhuriyeti olsa dahi matruşka bebekleri gibi üreyen islam sosuna batırılmış müslümanlar sayesinde değişen bir durum olmayacaktır.

Hala kimse Gerçek Laiklik nedir diye bir aciklama yapmamis .s

Böyle sallayana kadar laiklik ile makaleleri okuyun. Ondan sonra kendi tezinizi üretin.

Peki o zaman bizi o diğer hegomonyadan kim kurtaracak.. Öyle olmaz. Bu da ayrı bir bağnazlık türü..

Gerçek aydınlanma inançtan düşünce safasına geçebilmeltir. İster ateist ol ister inançlı ister başka bir şey.. O inandığın değerlerden kğltğr ve hayata değer çıkarabiliyorsan işte esas olan odur..

Dinciliği sevmem ama dinsiciliği de sevmem. İnsanlar gelmek istedikleri konumları kendileri seçecek ve yaşayacaklar.. Buradaki tek sınır başkasına zarar vermemek, hukuk ve bireyselliktir..

Laiklik dinle alakalı bir konu değildir, laiklik devletin niteliği ile alakalıdır.

Geri