Gerçek Laiklik

Konu sahibi son olarak 1286 gün önce görüldü
"Laiklik, din ve devlet işlerinin ayrılmasıdır" dindarlara şirin görünmek için yapılmış
yavan, boş, korkakça yapılmış bir tanım.
Oysa;
Laiklik, dinlerin birey üzerindeki
tasarrufunu, egemenliğini kaldırmaktır.
Bireyi dinlerin hegemonyasından kurtarmaktır.
-Alıntı-

Laiklik, dinlerin birey üzerindeki
tasarrufunu, egemenliğini kaldırmaktır.
Bireyi dinlerin hegemonyasından kurtarmaktır.

Doğru , eğer laiklik olursa din ile uğraşan kimseler kitleleri kontrol altında tutamaz.

Laiklik Fransada. Oraya gidip görmeli. Kökü oradan geliyor. Kelimenin kendisi Fransızcadan geliyor. Gidip oraya, nasıl uygulanıyor görmeli. Bizimkisi çakması. Herkes şapkasına göre tarif ediyor.

Hala rakı içmek diyor dana. He yavrum, rakı içmek hatta ot çekmek yobaz oğlu yobaz

Gerçek laiklik bu değil.

Laiklik bir tek Fransa da var. Bize de dayatılmış. Başka hiç bir Avrupa ülkesinde Laiklik diye bir kavram yok. Mesela Almanya'yı şimdileri "Hristiyan Demokrat Partisi" yönetiyor. Bir de "Hristiyan Sosyalist Partisi" var. Sanırım Koalisyondalar. İngiltere'yi kilise tarafından Kraliçe Tac'ı takılmış Elizabet hanım yönetiyor. Hani şu James Bont filmlerinde mutlaka adı geçen Kraliçe.

“Gercek laiklik” diye bi gerceklik olmayabilir
“laisizm” olabilir ama
Ayrica Fransizlardan cok Yunanlilar bu konuda ne dusunuyor
diye dusunuyorum, dusunmuyor da olabilirim
Bi de laik denince “raki ironisi” yapmak ne bilim biraz sey
Tanim yok! tanimlayamiyorum “sey” iste!

Bizde Laiklik en fazla Rakı masasında tartışılır. Ondandır.

eee eskiler bosuna dememis "raki herkesle icilmez" diye

Adam muhtemelen ironi yapmıştır, baltayı taşa vurma

Nefesini tüketme birader. Benim demek istediğimi “anlamak isteyen” anladı. Allah her kesimin yobazından uzak eylesin.

Climax hocam, senden ricam benim mesajlarıma alıntı yapma yahut bana laf sokmaya çalışma. Ben seni görmüyorum sende beni görme kapiş.

Hayırlı Cumalar

Laiklik din ile dünya, din ile
devlet işlerinin ayrılması anlamına gelir
Demokrasi-laiklik-halkçılık
bir birini tamamlayan kavramlardır
Sayın esekherif bey!

Laiklik din ile dünya, din ile
devlet işlerinin ayrılması anlamına gelir
Demokrasi-laiklik-halkçılık
bir birini tamamlayan kavramlardır
Sayın esekherif bey!

Din ile devletin ne olduğunu bilmeden ayırırsanız çok üzülür, elenirsiniz hanımefendi. Laikliği tartışacak durumda değilim şu an ben anlatsam siz anlamayacaksınız. Anlamadığınızı da anlamayacaksınız.

Geri