Gerçek Aşklar Mantıkla Mı Anlaşılır Duygularla Mı?

Konu sahibi son olarak 2781 gün önce görüldü
Düşünceler mantığı karıştırabilir düşündüklerinden bile emin olamazsın ama ne hissettiğini iyi bilirsin. Zaten işin içine mantık giriyorsa mantığın duygularını karıştırabiliyorsa o Aşk değildir.

Aşk ın varlığı bile henüz kesin ve net değil.
beyinin hastalanmış hali olarak tanımlanıyor.

peki aşık olurken mantığımıza ne oluyor?

Aşık olduğumuzda beynimiz phenylethylamine üretir. Bu kalp atışınızı hızlandırır ve sizi mutlu yapar. bu kimyasal madde çikolatada da vardır.

Beyin aldatmacası olarak da düşünebiliriz.

ama keyifli bir aldatmaca!

Demişim. Ama mantığımin almadığı birine aşık olma yolunda ilerliyorum ne yazık ki.

Mantığında yan dalları vardır
duygusal mantık
acımasız mantık
düz mantık
yan mantık
hayvani mantık
holigancı mantık
.
.
.
Böyle sürer gider.
He bu arada sağda solda araştırmayın bunları şimdi ben uydurdum :D
Benim uydurduğum tezden yola çıkacak olursak, bu işi anca duygusal mantık çözer :T:

Duygularla bence, mantığın almadığı bir çok şeyi kalbiniz kabul eder. Hiçbir şeyi iyi olmayan bir adama bile asık olabilirsiniz , beyniniz bunu kabul etmese bile kalbiniz kabul ettiyse olay bitmiştir

Mantığı arka plana attığında anlaşılıyor.
Mantığınız bir adım geride geliyor.

Gerçek aşk diye bir şey yok. Şimdinin aşkları sevişmek için uydurulmuş yalanlardan ibaret.
Ya peri masallarında yada dizilerde var o büyük aşklar.

Aşk Duygularla başlar,önce bir hoşlantıdır sonra aşka dönüşür,birbiriyle aynı heyecanı yaşamanın verdiği duygulardır bunlar,aynı şeylerden hoşlanma vb. fakat ben aşka inanmam,kendi hayatım içerisinde mantksız olan hiçbirşeye girmem,bunun çok faydasını gördüm,yanlış ilişkiler,yanlış insanlardan uzak kalmamı sağladı.yine de aşk hayatın bir parçası,sizler kendinizi iyi hissettiğiniz an hayat da mutlu olmanızı sağlar.duygularınızla yaşayın ama mantıksız ilişkilere,insanlara kendinizi kaptırmayın derim..

Gerçekten aşıksanız asla mantığınızı kullanamazsınız ve her şey spontane ilerler. Mantık ile düşünmeye başladığınız an ise aşkın etkisi azalmaya başlamıştır. Aşık insanın beyninin ön bölgesi belli bir süre hareketsizleşir ve o süre zarfında mantıklı karar alamaz, tamamen hormonlara teslim olur.

Hangi mantik bilerek isteyerek yanar?

gerçek müstakbel güzel sevgilim
şu an ne yapıyor acaba

Aşık olduğunda mantık filan kalmaz

Aşkın olduğu yerde mantık arkasına bakmadan ilerliyor:)

Elindeyim işte oyuncak gibi diyorsanız tebrikler mal gibi aşık olmuşsunuz demektir.

Eğer ortada aşk varsa akılda mantıkda devre dışıdır.

Gerçekten aşık olduğunuzu, birden kendinizi tanıyamaz olduğunuzda anlarsınız. Üstelik güzel bile olmayabilir ve siz neden aşık olduğunuzu bile anlayamayabilirsiniz. Ama karşı da koyamazsınız. Bunları yaşamadıysanız, hiç aşık olmamışsınız.

Geri