Gerçek Aşklar Mantıkla Mı Anlaşılır Duygularla Mı?

Konu sahibi son olarak 2779 gün önce görüldü
Gerçek aşk olursa eğer,mantık akılı terk edermis :) oyüzden duygular diyorum.

Tabiki alabilirsin, Napolyon ne demiş mantık mantık mantık demişşş...:zuha:

Aşık olmadığım için aşık tanımını ve aşık insanın ruh halini bilemeyeceğim

Hoşlandım Sevdin Sevildim ama Aşık olmadım sanırsam :dusun:

önce Aşkı bulup sonra gerçek mi emin olman lazım ama aşkın olduğu yerde mantık yok diyor öyle bi duruma düşmedim hiç ya bu düşünce biçimi yanlış yada Aşık olacak duygusal yapıya sahip değilim mantık bende daha ağır basıyor mu ne :dusun:

güzel bi soru olmuş ne cevap vermek zor :hih:

Bence ikisininde onayladığı kişidir :) tabi böyle bir kişi varsa :p

Gerçekten aşık olduğumda cevaplayacağım bu soruyu.

Askta mantik olmaz asla ve asla.

Duygularla bence..
Aşk duygu işi neticede mantık işi olduğuna inanmıyorum

Ask geldiginde, mantik devre disi kalir. Mantiksiz seyler yaptiginin farkina varirsin ama elinde olmaz. =)

A$K'In ne zaman mantIk ile anla$ILdIgI Görülmü$ !

uzman görüşü!

mantığınız ile aşık olabilirsiniz tabiki mantığınız yettiği sürece ve mantığınız var olduğu sürece aşkınız canlı kalacaktır.

duygularınız size gerçek aşkı gösterecektir fakat mantığınıza uymayan şeylerle karşılaşacak eğer gerçekten aradığnız aşk değil ise mantığınızdan yana tavır alacaksınız.

aşk mantığınızı geçersiz kılıyor yada mantığınıza ters şeyler ortaya koymuyorsa sadece bir histir ama duygu iste mantık üstü bir olgudur.

Duygu aşık eder mantık aşkı şekillendirir.
yada belki olması gereken budur gerçi olması gereken çokmu önemli aslında olsa iyi olur yani sanırım.

Aşk ın varlığı bile henüz kesin ve net değil.
beyinin hastalanmış hali olarak tanımlanıyor.

peki aşık olurken mantığımıza ne oluyor?

Aşık olduğumuzda beynimiz phenylethylamine üretir. Bu kalp atışınızı hızlandırır ve sizi mutlu yapar. bu kimyasal madde çikolatada da vardır.

Brown’a göre âşık olduğumuz kişi yaşamdaki “hedefimiz” haline geliyor. Âşık olduğumuz insana ulaşmamız sonucunda ise beynimizdeki ödül sistemi (dopamin) devreye giriyor ve çok güçlü pozitif duygular yaşamaya başlıyoruz. Fisher âşık beyinde dopaminin yanı sıra norepinefrin miktarının da artacağını, seratonin miktarının azalacağını tahmin etmişti. Norepinefrinin etkileri beynin değişik bölgelerine göre değişmekle birlikte kişinin neşeli olması, kendini aşırı derecede enerjik hissetmesi, uzun süre uyanık kalması ve iştahsızlık gibi etkileri vardır ki bunların hepsi de âşıklarda gözlenen davranışlardır. Norepinefrinin bir diğer özelliğinin de yeni uyarıların yarattığı anıların hafızaya daha güçlü aktarılması olduğu düşünülüyor. Bu da âşıkların birlikte yaşadıkları birtakım olayları veya anları detayları ile hatırlamasının ve aradan yıllar geçse de onları unutmamasının bir açıklaması olabilir.

Beyin aldatmacası olarak da düşünebiliriz.

ama keyifli bir aldatmaca!

Sonuç itibariyle bir duygu yaşanıyor :) Aldatmaca yada ilüzyon hiç farketmez. Aşk heryerde Aşk :p

aslında duygularda da mantık yok mudur zaten? Bir insan sevdiği kişiyi mutlu olma ve mutlu edebilme kavramlarına göre mantıksal olarak seçer. Fakat aynı zamanda duygularıyla da hareket etmiş olur.

Aslında her ikisi de olmalı duygular olmadan aşk olmaz zaten ama tamamen duygularla hareket eder mantığınızı geri planda bırakırsanız da aşk sadece anlık olur gelir geçer
Aşk ile mantık bir arada olmaz diyenlerde kendini körü körüne aşka adayan insanlardır ve ilerde daha fazla acı çekerler
Yani en azından ben böyle düşünüyorum

mantıksız olunan evlılık asklar kısa surelıdır eger mantıklı ve olgun olursa ılıskıler başlayıp bıtmesı yerıne hıc başlamaz yanı sole soz var 100 tane sevgılım olucagına tek bır kadın olsun evlenecegım .mantık kesınlıkle

Hiçbir aşk mantıkla anlaşılmaz zaten. Bu gerçek olmuş, olmamış fark etmez. Ha şu var; Gerçek olmayıp, tamamen şehvet ve ihtiras üzerine kurulmuş aşklarda bir nebze mantık aranabilir. Zira şeytanın çakallık hususunda zekâ yönünden üzerine yoktur.

Asıla gelecek olursak; Aşk tek kelime ile yaşanarak anlaşılıyorsa, Duygular bunun en iyi tercümanıdır.

Dem

Geri