geççek

Konu sahibi son olarak 10 gün önce görüldü
@Psinoza hahah hem diyo adamdaki testis kimsede yok hem diyo muzikalitesini beğenmedim. Ula muzikalite lüksü mu var burada
abi zaten kriz zamanlarında işin estetiği, sanatın yöntemi, müziğin lirikalitesi sorgulanmaz. ortaya bir iş koyulmuş mu evet, vasat mı? olabilir. yinede sahiplenmek durumundasın mevzu bu. yani kimse zaten sana şarkıya kurtuluş savaşı marşıymış gibi anlam yükle de demiyor.

arkadaşlar ülkemiz epeydir faşizm koşullarını ve buna bağlı olarak gelişen büyük bir kriz, kutuplaşma ve nefret sarmalı içinde. ülkenin sanat camiasında son yıllarda yapılan etkinlikler cumhurbaşkanlığı fonlamasıyla yandaş şarkcilara peşkeş ediliyor. keza yine hükümete bağlı yerel belediyeler düzenledikleri organizasyonlarda "muhalif" diyebileceğimiz hiçbir sanatçıya yer vermiyor. üzerine pandemi sürecide eklenince; ülkenin sanat dünyası büyük bir yara aldı. sinemalar, kültür merkezleri, tiyatro ve oyunlar sürekli bir saldırı altında.

en basitinden bu ülkede bir sanatçı öldüğünde sanatı değil de çoğu kez hayli yüzeysel olan siyasi görüşleri, "duruşu" ile konuşulur. bu bir denklem, ve her sanatçı kendi pozisyonunu buna göre alır. kimi ekmegine bakar, kimi onurundan taviz vermez. haliyle benim için tarkan'ın eserinin önemi şu zamanda çok değerli bir çalışma. taktir ettiğimiz şey sanatın işlevselliği değil, sanatçının duruşudur.

Bu forumda bu tür konular çok hoşuma gidiyor, bir de yorum yapmayıp destekleyici like verenler var ya, aha işte onları çok seviyorum. Tarkan ile kıyas yapılan adamları gördüm, komik. Oğuzhan Koç kaç yıl oldu şarkıcılık yapalı :)
Güzel şarkı konusu değil ki mevzu, amacına ulaşmış olması. Ve görüyorum ki gayet güzel şekilde ulaşmış. Şu konuda bile vatanseverlik, muhaliflik falan konuşulmuş.
Şey de var burada Grup Yorum üyesi açlık grevinde öldü, cenazesi mezarından çıkarılıp yakılmak istendi, bu olayı destekleyen beğeni atan ve mesaj yazan kişi, yorumun "uğurlama" şarkısını Zeynep Bakşi Karatağ dan dinliyor, yahu o da en az grup yorum üyeleri kadar devrimci, birkaç dizi müziği ile tanıyınca böyle oluyor :)
En büyük muhalif benim, en büyük vatansever.. teşekkürler Tarkan - geççek canım geççek

Tarkan, şarkı yapmadan düz yazı da okusa olurdu çünkü önemli olan vermeye çalıştığı mesajdır.

tarkan'ın şarkısını şimdi tekrar dinleyince çok iyi şarkı gibi de geldi bilemedim. ben arada dinleyecem galiba...
chp'ye de beles cingil çikti.

Ben beğendim açıkçası oynak bir şarkı, en ufak bir melodide ayağa fırlayıp göbek atan milletimiz için biçilmiş kaftan.

fatih bulut o güzel parçasıyla tarkanı geççmiş yerle bir etmiş
sen neden bahsediyorsun

Geri