geççek

Konu sahibi son olarak 10 gün önce görüldü
birileri neden şarkı da cumhurbaşkanı adayının ismi açıklanmadı diye sitem ediyor,
ötekisi pop şarkısına edebi sözlük muamelesi çekiyor.

on numara şarkı işte, devrim türkümüz...

tarkanla , edizi oguzhan kocu kiyaslamislar
burnumda sümük güzel bir kizla bulusmaya gittigimde o kizin sumugumu görmesi bile bukadar az utandirir cekindirir yuzumu kizartirdi sanirim .

bu kadın imamoğlu ikinci kez binali'yi tokatlamadan önce de "maçlara giderek, miting yaparak akp kitlesini konsolide ediyor" diyordu. bu muhabbet en çok ince'nin aday olduğu dönemde yapıldı; ince kaybedince sandılar ki müthiş bir tespit yaptık. anlamadıkları, belki de anlayıp da kabullenemedikleri şey kitlenin akp'den kopuşunun suni olmadığı ve başta ekonomi olmak üzere bir sürü sebebinin olduğu. bu sebepler de öyle tarkan şarkı yazmış diye, kılıçdar elektrik faturamı ödemiyorum demiş diye görmezden gelinmez.

ayrıca şarkı tarkan seviyesi için 10 üzerinden 5.5 abi. youtube'da "greatest pop song of all time. you're the best tarkan, love from colombia<3 (çaktırmayın beyler türküm) yazan adamlar gibi bizi mi trollüyorsun
Bunlar, "yeenim ortalığı çoh garıştırdılar, ben yine akp'ye vereceğim." karikatür tipini gerçek sanıyorlar ya da insanlara o tipin gerçek olduğunu inandırmaya çalışıyorlar. Hayır, hepsi bir yana, Tarkan şarkı yazdı diye yine Akp'ye koşacak seçmen, Serengeti'de bir aslan tarafından yenilen ceylan yüzünden de Akp'ye oy verebilir. Yani bu seçmenin Akp'ye oy vermesi için herhangi major bir hadiseye de ihtiyacı yok ki. O zaten Akp'ye oy verecektir ama kendince yolunu yapıyordur.

Neyse kıymetli vaktimizi Nalçı ile harcamanın lüzumu yok. Esas meseleye dönecek olursak, abi şarkı, bütün bağlamlardan kopartılıp bakıldığında gerçekten kötü bir şarkı. Hele Tarkan sınıfı bir müzisyen için inanılmaz bir hayal kırıklığı ancak içinde bulunduğumuz politik iklim ve buradan yükselen hava şarkıyı bambaşka bir boyuta çekti bu da şarkıyı olduğundan daha etkileyici ve daha vurucu bir hale getirdi. Tarkan bundan 10 kat daha iyi bir şarkı yazsa bile kesinlikle böyle bir etki yaratamazdı. Çıktığı ortam ve yarattığı etki düşünüldüğünde uzun yıllar bu şarkıyı geçebilecek bir şarkı yazılabileceğini sanmıyorum.

Simsi bu sarki siyasi mesaj mi veriyo.

Şarkının amacının kıpır kıpır oynamak olduğunu düşünmüyorum. Herkesin çıkardığı ortalama sonucu çıkardım ben de. En son 2002 dünya kupasında yapmıştı bu ülkeye marşı. Bu da yeni marşımız olabilir. Tşk. Cecelistleri pistten alalım lütfen…

tarkan sevgimiz bakidir ama muhalifiz diye böyle vasat bi şarkıyı övecek değiliz. pandemiden ötürü böyle bir şarkı yaptığını söylüyor kendisi, velev ki siyasi bir amacı olsun yine de yapıl(a)mayanı yaparak, sürmeli'nin (bkz: kabadayı) yaptığı gibi mevcut siyasi konjonktüre diss atmak suretiyle sanat camiasına "bendeki göt sizde yok da ondan" demiştir.

• Beğen
Tepkiler: ne
tarkan sevgimiz bakidir ama muhalifiz diye böyle vasat bi şarkıyı övecek değiliz. pandemiden ötürü böyle bir şarkı yaptığını söylüyor kendisi, velev ki siyasi bir amacı olsun yine de yapıl(a)mayanı yaparak, sürmeli'nin (bkz: kabadayı) yaptığı gibi mevcut siyasi konjonktüre diss atmak suretiyle sanat camiasına "bendeki göt sizde yok da ondan" demiştir.

sen muhalif değilsin dostum, çıkar şunu aklından. sen devletle uyum içerisinde olan sıradan bir vatandaşsın akp karşıtlığınız sizi muhalif yapmaz. şu konuyu ele alıp değerlendirmen bile sorunlu.

@Psinoza hahah hem diyo adamdaki testis kimsede yok hem diyo muzikalitesini beğenmedim. Ula muzikalite lüksü mu var burada

Geri