ala'turka
Gümüş Üye
Pakistan ve İran la mı çürütüyorsun beni,Aynı iddiayı artık tekrarlamasan. Gazzali, tarikat ekolleri vs. İslam toplumunu "pozitif" bilime kapattı iddian misal verdiğim ülkelerle çürüyor.
Bunlarmı İslam aleminin yüz akı
Sen bana aynı şeyleri tekrarlatıyorsun.
Yav insanlar bu ülkelerden kaçıyor
Benim demek istediğim müreffeh bir İslam devleti
[/QUOTE]
Bir şeyin namazdan önce geleceğini sen nereden biliyorsun ? 21. asır insanı kafası ile hem hak yiyor hem namaz kılıyor göndermesi yapmaya çalışıyorsun. Hatan işte burada. Allah'ın emri ile insan pratiğini aynı kefeye koyuyorsun. Allah'ın namaz kılsanız da adaletsiz olabilirsiniz buyurduğu bir ayet gösterebilir misin ?
[/QUOTE]
Öncelikleri sen belirleyemezsin.
Örnekte verdim
Anlamadıysan ben napabilirim
[/QUOTE]
Kişileri kimsenin putlaştırdığı yok. Gazzali'nin her söylediği yüzde yüz doğru da denmiyor hiçbir yerde. İçtihad denen bir şey var. Gazzali Şafii'dir. Hanefiler ile Şafiilerin ayrı oldukları mevzularda Gazzali Hanefiler için de mi doğruyu söylemiştir ? Konu yine aynı yere geldi. Dinde hiçbir müçtehid tam otorite değildir, olamaz.
[/QUOTE]
Madem dinde hiç bir müçtehit otorite değil,
Neden İslami dört mezhepler sınırlı kalmış?
[/QUOTE]
Sen Allah'ın tesbihatının nasıl olup olmadığını dayanak olarak nereden alıyorsun ? Dini açıklamaya çalışan insanları birtakım yorumlar yapmakla itham ediyorsun fakat kaçırdığın nokta sen de aynı şeyi yapıyorsun.
"Namazı kıldıktan sonra; ayaktayken, otururken ve yan yatarken Allâh’ı anın." Nisa 103. Namaz kıldıktan sonra bunu nasıl yapacağını kim öğretecek sana ? Onu geçtim namazı kılmayı peygamberden öğrendiysen namazdan sonra yapılacak bu ibadeti de peygamberden öğrenmiş olmuyor musun ?
[/QUOTE]
Allah akıl fikir vermiş
Zikir
Allahı hatırdan çıkarmadan ölçülü yaşamaktır bana göre
Kafa sallamak değil