Gazali’nin cahillere yazdığı kitap, İhya'i Ulumi’ddin

Konu sahibi son olarak 83 gün önce görüldü
Aynı iddiayı artık tekrarlamasan. Gazzali, tarikat ekolleri vs. İslam toplumunu "pozitif" bilime kapattı iddian misal verdiğim ülkelerle çürüyor.
Pakistan ve İran la mı çürütüyorsun beni,
Bunlarmı İslam aleminin yüz akı
Sen bana aynı şeyleri tekrarlatıyorsun.
Yav insanlar bu ülkelerden kaçıyor
Benim demek istediğim müreffeh bir İslam devleti

[/QUOTE]

Bir şeyin namazdan önce geleceğini sen nereden biliyorsun ? 21. asır insanı kafası ile hem hak yiyor hem namaz kılıyor göndermesi yapmaya çalışıyorsun. Hatan işte burada. Allah'ın emri ile insan pratiğini aynı kefeye koyuyorsun. Allah'ın namaz kılsanız da adaletsiz olabilirsiniz buyurduğu bir ayet gösterebilir misin ?
[/QUOTE]
Öncelikleri sen belirleyemezsin.
Örnekte verdim
Anlamadıysan ben napabilirim
[/QUOTE]

Kişileri kimsenin putlaştırdığı yok. Gazzali'nin her söylediği yüzde yüz doğru da denmiyor hiçbir yerde. İçtihad denen bir şey var. Gazzali Şafii'dir. Hanefiler ile Şafiilerin ayrı oldukları mevzularda Gazzali Hanefiler için de mi doğruyu söylemiştir ? Konu yine aynı yere geldi. Dinde hiçbir müçtehid tam otorite değildir, olamaz.
[/QUOTE]
Madem dinde hiç bir müçtehit otorite değil,
Neden İslami dört mezhepler sınırlı kalmış?

[/QUOTE]

Sen Allah'ın tesbihatının nasıl olup olmadığını dayanak olarak nereden alıyorsun ? Dini açıklamaya çalışan insanları birtakım yorumlar yapmakla itham ediyorsun fakat kaçırdığın nokta sen de aynı şeyi yapıyorsun.

"Namazı kıldıktan sonra; ayaktayken, otururken ve yan yatarken Allâh’ı anın." Nisa 103. Namaz kıldıktan sonra bunu nasıl yapacağını kim öğretecek sana ? Onu geçtim namazı kılmayı peygamberden öğrendiysen namazdan sonra yapılacak bu ibadeti de peygamberden öğrenmiş olmuyor musun ?
[/QUOTE]

Allah akıl fikir vermiş
Zikir
Allahı hatırdan çıkarmadan ölçülü yaşamaktır bana göre
Kafa sallamak değil

Pakistan ve İran la mı çürütüyorsun beni,
Bunlarmı İslam aleminin yüz akı
Sen bana aynı şeyleri tekrarlatıyorsun.
Yav insanlar bu ülkelerden kaçıyor
Benim demek istediğim müreffeh bir İslam devleti

"Pozitif" bilimden şimdi "yüz akı" ve "müreffeh" devletlere geldik. Ben o ülkeler ne zaman İslam'ın yüz akı dedim ? Bilim iddian ne yazık ki güme gitti. Müreffeh İslam devletinin kurulmamasının Gazzali ile alakası yok.

Öncelikleri sen belirleyemezsin.
Örnekte verdim
Anlamadıysan ben napabilirim

Tekrar aynı hataya düştün. Öncelikleri peki sen nasıl belirleyebiliyorsun ? Sen mi otorite sahibisin ? Biraz düşün bu mevzu hakkında.

Madem dinde hiç bir müçtehit otorite değil,
Neden İslami dört mezhepler sınırlı kalmış?

Bunu kim söylüyor ? İslam asla 4 mezhep ile sınırlı-mahdut kalmamıştır. Evzai, Zahiri, Taberi gibi ismini sayabileceğim bir sürü mezhep vardır. Ne yazık ki okuma alışkanlığı olmadığı için bilgi sahibi olunması mümkün değil. Eğer Mecelle'yi okusaydın hükümlerde diğer Ehl-i Sünnet mezheplerinin de kaynak olarak alındığını görürdün.

Allah akıl fikir vermiş
Zikir
Allahı hatırdan çıkarmadan ölçülü yaşamaktır bana göre
Kafa sallamak değil

Bu sana göre, o ona göre. Bu din nerede kaldı o zaman ? Bu mantığın sonu peygamberin dini tatbik eden şahsiyetini ortadan kaldırmaktır.

"Pozitif" bilimden şimdi "yüz akı" ve "müreffeh" devletlere geldik. Ben o ülkeler ne zaman İslam'ın yüz akı dedim ? Bilim iddian ne yazık ki güme gitti. Müreffeh İslam devletinin kurulmamasının Gazzali ile alakası yok.
Tabi müreffeh devlete gelceğiz
Yokluk sefalet içinde yaşamak neden Müslümanların kaderi olsun
Bilim ve teknolojinin, pozitif bilimlerin amacı nedir o zaman?

Tekrar aynı hataya düştün. Öncelikleri peki sen nasıl belirleyebiliyorsun ? Sen mi otorite sahibisin ? Biraz düşün bu mevzu hakkında.
Yav Allah akıl vermiş diyorum,
Bir ev yanıyorsa
İlk önce ne yapılmalı

Bunu kim söylüyor ? İslam asla 4 mezhep ile sınırlı-mahdut kalmamıştır. Evzai, Zahiri, Taberi gibi ismini sayabileceğim bir sürü mezhep vardır. Ne yazık ki okuma alışkanlığı olmadığı için bilgi sahibi olunması mümkün değil. Eğer Mecelle'yi okusaydın hükümlerde diğer Ehl-i Sünnet mezheplerinin de kaynak olarak alındığını görürdün.
Mezheplerin sayısı önemli değil, 4 fazla olması bişi değiştirmez
Neden bu günki insanlar yıllar önce yaşamış alimlerin görüşleri ile amel etsin
Neden yeni bir mezhep çıkmıyor çağımıza uygun.
Fikir içtihat kapısı kapatılmış
Bu anlayışta olan bir toplum gelişirmi?

Bu sana göre, o ona göre. Bu din nerede kaldı o zaman ? Bu mantığın sonu peygamberin dini tatbik eden şahsiyetini ortadan kaldırmaktır.
Din
Sana göre bana göre olmayorsa
Hambeliye şafiye malikiye göre nasıl oluyor?

Son düzenleme:
Tabi müreffeh devlete gelceğiz
Yokluk sefalet içinde yaşamak neden Müslümanların kaderi olsun
Bilim ve teknolojinin, pozitif bilimlerin amacı nedir o zaman?

"Pozitif" bilim yapılmazdan müreffeh devlete atlamandaki mantığı anlamak güç. "Pozitif" bilim metodlarını tatbik edenlerin ne yapıp yapmadığı değildi senin iddian. Tekrar ilk mesajlarını okuman hatırlamanı sağlar.

Yav Allah akıl vermiş diyorum,
Bir ev yanıyorsa
İlk önce ne yapılmalı

Allah'ın söndürmeyin dediğini nereden öngörüyorsun diyorum ben de ?

Mezheplerin sayısı önemli değil, 4 fazla olması bişi değiştirmez
Neden bu günki insanlar yıllar önce yaşamış alimlerin görüşleri ile amel etsin
Neden yeni bir mezhep çıkmıyor çağımıza uygun.
Fikir içtihat kapısı kapatılmış
Bu anlayışta olan bir toplum gelişirmi?

Sayısı mühim değil mi ? Az evvel nasıl 4 olur diye feveran ediyordun şimdi mühim değil diyorsun. Mezhep dediğin şey ihtiyaç ile ortaya çıkmıştır. Zannederim bu kafi. Şia İran'ı bin küsur yıllık mollalıkla yapıyor gelişmeleri. Bu iddiaların hep temelsiz. Din hakkında konuşmak istiyorsun fakat sadece kendi yorumlarını dayanak olarak alıyorsun.

Din
Sana göre bana göre olmayorsa
Hambeliye şafiye malikiye göre nasıl oluyor?

Onlara göre olmuyor zaten. Saydığın zatlar üzerinden kaç kişi daha geldi onların fikirlerinden farklı fikirler söyleyen. Ebu Hanife'nin her söylediğini talebesi Ebu Yusuf ve İmam Muhammed kabul mü ettiler zannediyorsun ? Yok ben kendi yorumumdan başka tanımam anlayışında diretmek insanları fikri açmazlara götürmekten, dinin içini boşaltmaktan başka bir şey değil. Namazın nasıl kılındığını teker teker Kur'an'da bulmadın. Peygamber öğretti. Hadi bakalım nereden belli kaynağı diye girersin peygamberi saf dışı bırakmakla çıkarsın. Bu mantığın sonu budur.

"Pozitif" bilim yapılmazdan müreffeh devlete atlamandaki mantığı anlamak güç. "Pozitif" bilim metodlarını tatbik edenlerin ne yapıp yapmadığı değildi senin iddian. Tekrar ilk mesajlarını okuman hatırlamanı sağlar.

Allah'ın söndürmeyin dediğini nereden öngörüyorsun diyorum ben de ?

Sayısı mühim değil mi ? Az evvel nasıl 4 olur diye feveran ediyordun şimdi mühim değil diyorsun. Mezhep dediğin şey ihtiyaç ile ortaya çıkmıştır. Zannederim bu kafi. Şia İran'ı bin küsur yıllık mollalıkla yapıyor gelişmeleri. Bu iddiaların hep temelsiz. Din hakkında konuşmak istiyorsun fakat sadece kendi yorumlarını dayanak olarak alıyorsun.

Onlara göre olmuyor zaten. Saydığın zatlar üzerinden kaç kişi daha geldi onların fikirlerinden farklı fikirler söyleyen. Ebu Hanife'nin her söylediğini talebesi Ebu Yusuf ve İmam Muhammed kabul mü ettiler zannediyorsun ? Yok ben kendi yorumumdan başka tanımam anlayışında diretmek insanları fikri açmazlara götürmekten, dinin içini boşaltmaktan başka bir şey değil. Namazın nasıl kılındığını teker teker Kur'an'da bulmadın. Peygamber öğretti. Hadi bakalım nereden belli kaynağı diye girersin peygamberi saf dışı bırakmakla çıkarsın. Bu mantığın sonu budur.
Bak Muârız
İmam Gazali imam Rabbani
Bunlar pozitif ilimlere karşı, keşf, rüya ilham gibi
Kaynaklardan beslenen alimler.
İslam alemi bu alimlerin yaygın görüşleriyle İslamı anlıyor
Ve geldiğimiz nokta meydanda
Yokluk sefalet, kan göz yaşı acılar, sanki Müslümanların kaderi
Biz bu alimlerin görüşlerini bırakmalıyız
Kurana sarılmalıyız
Kurtuluş burda

Girişe bi bismillah olarak başlayayım ..
Müslümanlar size bir soru :
Allah neden yarattığı bir insana nefret duyar ,kin besler lanet okur mesela Muhammed’in amcasına Muhammed beddua etmiyor Allah ediyor bedduayı insanları ayrıştırıyor şiddete davet ediyor ,ben insanların çoğunu cehennem için yarattım diyor ,kendini övüyor ,alınıyor,kızıyor tıpkı bir insan profili gibi

Bak Muârız
İmam Gazali imam Rabbani
Bunlar pozitif ilimlere karşı, keşf, rüya ilham gibi
Kaynaklardan beslenen alimler.
İslam alemi bu alimlerin yaygın görüşleriyle İslamı anlıyor
Ve geldiğimiz nokta meydanda
Yokluk sefalet, kan göz yaşı acılar, sanki Müslümanların kaderi
Biz bu alimlerin görüşlerini bırakmalıyız
Kurana sarılmalıyız
Kurtuluş burda
Tekrar başa sardın. Kelamın bittiği yere geldik. Selam.

Tekrar başa sardın. Kelamın bittiği yere geldik. Selam.

Muârız yapma, neden görmek istemiyorsun
Bu alimler bu ümmeti geri bıtaktı
Buyur
Mektubat 266 mektup da imam Rabbani ne diyor,
Ülkeleri kalkındıracak ilimlerde Geometri ilmini nasıl aşağlıyor gör,

"Ne kadar ahmakdırlar! Ne kadar alçakdırlar!
Bunları akllı bilen, sözlerine inanan ise, bunlardan dahâ alçakdır. Onların akla dayanan, düzgün ilmlerinden biri geometri dir ki, ne dünyâ se’âdetine, ne de ebedî kurtuluşa fâidesi yokdur. Bir üçgenin, üç iç açısının toplamı, iki dik açıya müsâvîdir(eşittir) demek ve bunu isbâtlamak, insanlığa ne kazandırır."

Muârız yapma, neden görmek istemiyorsun
Bu alimler bu ümmeti geri bıtaktı
Buyur
Mektubat 266 mektup da imam Rabbani ne diyor,
Ülkeleri kalkındıracak ilimlerde Geometri ilmini nasıl aşağlıyor gör,

"Ne kadar ahmakdırlar! Ne kadar alçakdırlar!
Bunları akllı bilen, sözlerine inanan ise, bunlardan dahâ alçakdır. Onların akla dayanan, düzgün ilmlerinden biri geometri dir ki, ne dünyâ se’âdetine, ne de ebedî kurtuluşa fâidesi yokdur. Bir üçgenin, üç iç açısının toplamı, iki dik açıya müsâvîdir(eşittir) demek ve bunu isbâtlamak, insanlığa ne kazandırır."
Söylediğinin doğru olması için bu kişilerden sonra "pozitif" bilimle uğraşan kişilerin çıkmaması gerek anlatamıyor muyum ? Hüseyin Tevfik Paşa kimdir ? Matematikte ne yapmıştır ? İmam Rabbani'den sonra geldiği halde ve iddia edildiği gibi İmam Rabbani ümmeti geri bıraktığı halde niçin matematikle uğraşmıştır ?

Kesip biçtiğin yerde İmam Rabbani, Allah'ın yokluğunu ispat etmek için bu ilimleri kullananları aşağılıyor. Filozofların bu ilimler vasıtası ile, ilahi mesaj kendilerine ulaştığında ilahi mesajı bu ilimlerle hakir gördüklerinden bahsediyor. Biraz ileride Platon (Eflatun) ile ilgili dediği kısmı da okursan ne demek istediğimi anlarsın.
Tekrar ediyorum, eğer bu kişiler dediklerini yapmış olsalardı onlardan sonra "pozitif" bilim yapan çıkmazdı, lakin çıktı. Demek ki mevzunun onlarla hiçbir alakası yok.

Söylediğinin doğru olması için bu kişilerden sonra "pozitif" bilimle uğraşan kişilerin çıkmaması gerek anlatamıyor muyum ? Hüseyin Tevfik Paşa kimdir ? Matematikte ne yapmıştır ? İmam Rabbani'den sonra geldiği halde ve iddia edildiği gibi İmam Rabbani ümmeti geri bıraktığı halde niçin matematikle uğraşmıştır ?

Kesip biçtiğin yerde İmam Rabbani, Allah'ın yokluğunu ispat etmek için bu ilimleri kullananları aşağılıyor. Filozofların bu ilimler vasıtası ile, ilahi mesaj kendilerine ulaştığında ilahi mesajı bu ilimlerle hakir gördüklerinden bahsediyor. Biraz ileride Platon (Eflatun) ile ilgili dediği kısmı da okursan ne demek istediğimi anlarsın.
Tekrar ediyorum, eğer bu kişiler dediklerini yapmış olsalardı onlardan sonra "pozitif" bilim yapan çıkmazdı, lakin çıktı. Demek ki mevzunun onlarla hiçbir alakası yok.
Pozitif ilimlerle hiç uğraşılmadı demiyorum,
Pozitif ilimler ikinci plana atıldı,
Tasavvuf tarikatın öğretileri Medreselerin müfredatına girdi
Selçuklu, Osmanlı bu yüzdendir
Kendi Rönesansını gerçekleştirmedi
Osmanlı bu yüzdendir ki hep batıya hayranlık duydu
Tanzimat fermanı, ıslahat fermanları ile
Devrimler yapmaya çalıştı,

Pozitif ilimlerle hiç uğraşılmadı demiyorum,
Pozitif ilimler ikinci plana atıldı,
Tasavvuf tarikatın öğretileri Medreselerin müfredatına girdi
Selçuklu, Osmanlı bu yüzdendir
Kendi Rönesansını gerçekleştirmedi
Osmanlı bu yüzdendir ki hep batıya hayranlık duydu
Tanzimat fermanı, ıslahat fermanları ile
Devrimler yapmaya çalıştı,
100 tane şey söylüyorsun, hepsi temelsiz. Tartışmayı sürekli farklı yerlere çekip uzatma gayretin var. Sloganla karın doyurmaya çalışıyorsun. İkinci plana atılmadığını verdiğim misallerle defaatle gösterdim. 1000 tane misal versem de bunun sana yetmeyeceği ortada. Kendini şartlamak yerine biraz okumayı deneyebilirsin. Uzatmaya gerek yok artık.

100 tane şey söylüyorsun, hepsi temelsiz. Tartışmayı sürekli farklı yerlere çekip uzatma gayretin var. Sloganla karın doyurmaya çalışıyorsun. İkinci plana atılmadığını verdiğim misallerle defaatle gösterdim. 1000 tane misal versem de bunun sana yetmeyeceği ortada. Kendini şartlamak yerine biraz okumayı deneyebilirsin. Uzatmaya gerek yok artık.
Benimde uzatmaya niyetim yok
Madem pozitif ilimler ikinci plana atılmadı, çok önem verdiler,
Neden hiç bir netice alamadık?
Buluşları, teknolojik yenilikleri gerçekleştiremedik söylemisin?.
Küresel düzeyde bir markamız varmı?
İnsanlık yararına ne yapmışız
Hep batılıların buluşları ile geriden yolumuza devam etmişiz
Sen bunları görmediğin gibi
Birde beni slogan kelimeler kullanmakla suçluyorsun?

Gördülerde cevap verecek çapları yok gene takiye yapıp engellerler

Benimde uzatmaya niyetim yok
Madem pozitif ilimler ikinci plana atılmadı, çok önem verdiler,
Neden hiç bir netice alamadık?
Buluşları, teknolojik yenilikleri gerçekleştiremedik söylemisin?.
Küresel düzeyde bir markamız varmı?
İnsanlık yararına ne yapmışız
Hep batılıların buluşları ile geriden yolumuza devam etmişiz
Sen bunları görmediğin gibi
Birde beni slogan kelimeler kullanmakla suçluyorsun?
Gerçekleştiremedik iddian sana ait. Daha bir evvelki mesajımda Hüseyin Tevfik Paşa'nın ne yaptığından bahsettim. Elinin altında internet var bir zahmet ne yapmış bakarsın. Okumak, araştırmak olmasın ama fikir olsun. Öyle olunca fikir bu kadar oluyor işte. Başta sona yazdığın mesajları oku ne yok dediysen zıt olanlarını delilleri ile koydum. Sen hiçbir şey yapmadan oturduğun yerde hüküm ver.

Son düzenleme:
Girişe bi bismillah olarak başlayayım ..
Müslümanlar size bir soru :
Allah neden yarattığı bir insana nefret duyar ,kin besler lanet okur mesela Muhammed’in amcasına Muhammed beddua etmiyor Allah ediyor bedduayı insanları ayrıştırıyor şiddete davet ediyor ,ben insanların çoğunu cehennem için yarattım diyor ,kendini övüyor ,alınıyor,kızıyor tıpkı bir insan profili gibi
Ama şöyle bir şey de var. Aklın alamadığı bir varlık sana kendisini nasıl izah edebilir?
Şey gibi düşün bir hayvan sana saldırıyorsa vazgeçirmek için "hayır fino bu yaptiğın çok kaba bir davranış ayrica beni korkutuyorsun" mu diyeceksin?
Anladığı dilden konuşucaksındır. Yani bir ateistin begginer pack olduğu bir argüman bu aga cok klişe. Yukarıda belki de bir dil ile değil de telepati yolu ile düzen vardır. Ama sen insan olduğun için telepati ile sana bağlanıp bize haber ulaştırmıştır.???

Gerçekleştiremedik iddian sana ait. Daha bir evvelki mesajımda Hüseyin Tevfik Paşa'nın ne yaptığından bahsettim. Elinin altında internet var bir zahmet ne yapmış bakarsın. Okumak, araştırmak olmasın ama fikir olsun. Öyle olunca fikir bu kadar oluyor işte. Başta sonra yazdığın mesajları oku ne yok dediysen zıt olanlarını delilleri ile koydum. Sen hiçbir şey yapmadan oturduğun yerde hüküm ver.
İnternetten bilmem ne paşayı araştıracağım, hayret
Sen önce kullandığın telefonun farkına var
Teyfik paşanın Ne halt karıştırdığının önemi yok,
sonuç ne? sen ona bak

Geri