Gazali’nin cahillere yazdığı kitap, İhya'i Ulumi’ddin

Konu sahibi son olarak 82 gün önce görüldü
Bire sağır..
Bire cahil..

O zamanin konjonkturuyle bu zamanin şartlari bir mi?

Sen hiç ortaokul seviyesinde okutulan dersle üniversite seviyesinde okutulan dersin bir olduğunu gördün mü ?!

Üç tane kitap okuyup, beş tane Yaşar Nuri dinlemekle İslam'ı anladığını mı sanıyorsun ?!

Son düzenleme:
Bire sağır..
Bire cahil..

O zamanin konjonkturuyle bu zamanin şartlari bir mi?

Sen hiç ortaokul seviyesinde okutulan dersle üniversite seviyesinde okutulan dersin bir olduğunu gördün mü ?!

Üç tane kitap okuyup, beş tane Yaşar Nuri dinlemekle İslam'ı anladığını mı sanıyorsun ?!
Duyuyorum seni!
Evet konjonktür değişti
Millet uyandı
Gazali’nin öğretileri, tavsiyeleri
Ümmeti yokluk sefalet, zillet, felakete sürükledi
Tablo meydanda

Uydurma hadis ne onu bile bilmez gelmiş Gazzali'yi tenkit ediyor.

Gazali yi niye put haline getiriyorsunuz?
Neden eleştirilmesin?

Kim Gazzali'yi put haline getiriyor ? Ben Gazzali'yi eleştirmek için mevzuya vakıf olunması gerektiğini söylüyorum. O kişi veya bizzat sen uydurma hadisin manasını biliyor musun ?
"Peygamber'in söylemediği bir söz uydurma hadistir" diyorsun muhtemelen. O videodaki kişi de aynı şeyi söyleyecektir :)

Birazcık Hadis usulü kitabı okuyun etraf kitap dolu okuyan yok.

Kim Gazzali'yi put haline getiriyor ? Ben Gazzali'yi eleştirmek için mevzuya vakıf olunması gerektiğini söylüyorum. O kişi veya bizzat sen uydurma hadisin manasını biliyor musun ?
"Peygamber'in söylemediği bir söz uydurma hadistir" diyorsun muhtemelen. O videodaki kişi de aynı şeyi söyleyecektir :)

Birazcık Hadis usulü kitabı okuyun etraf kitap dolu okuyan yok.
Gazali yi eleştirmek için o kadar donanımlı olmaya gerek yok,
Gazali in felsefesi anlamak kafi.
Gazali beş duyu ile elde edilen bilgilerin yanıltıcı olduğunu söyler
Ve böylece pozitif ilimlerin önüne bir set çeker
Gerçek bilginin vahy ve ilham da olduğunu söyler
Şeyhin, keşfi açık zatların emirlerinin en güvenilir bilgi,
bunlara kulak verilmesini gerektiğini tavsiye eder.

Gelelim uydurma hadislere
Hadisler dinimizde tam bir istismar alanı oldu.
Allah rızası için uydurma hadisler yazdığını söyleyen sadece Gazali değil
başka alimlerde! var.

Emellerine ihtiraslarına, sahip olmak için uyanık insanlar
Hadis alanı çıkarları için kullanmış.
Bu uyanık gurup, insanları kurandan uzaklaştırmıştır
Siz anlayamazsınız demişlerdir.
Gazali de bunlardan biri
Kuran araştırması yapmamış
Tasavvuf tarikat öğretilerini insanlara din diye dayatmıştır ve bu tutmuştur
Nizamiye Medreseleri bu işin merkezi olmuştur maalesef

Son düzenleme:
Gazali yi eleştirmek için o kadar donanımlı olmaya gerek yok,
Gazali in felsefesi anlamak kafi.

Gazali kadar donanımlı ol demedim, uydurma hadis ne onu bile bilmeden Gazzali'yi tenkit etmeye çalışıyorsun dedim hadis konusunda.

Gazali beş duyu ile elde edilen bilgilerin yanıltıcı olduğunu söyler
Ve böylece pozitif ilimlerin önüne bir set çeker
Gerçek bilginin vahy ve ilham da olduğunu söyler
Şeyhin, keşfi açık zatların emirlerinin en güvenilir bilgi,
bunlara kulak verilmesini gerektiğini tavsiye eder.

Önüne set çektiği için mi zamanın ilimlerini öğrenmeye gayret etti ? Set çektiği için mi ondan önce ve sonra bir sürü "pozitif" bilim yapan çıktı ? Tarih dersi vermekle uğraşamam. İslam Bilim tarihi kitaplarına yönlendiriyorum burada da.

Gelelim uydurma hadislere
Allah rızası için uydurma hadisler yazdığını söyleyen sadece Gazali değil
başka alimlerde! var.

Ben ne diyorum, sen ne diyorsun. Yine ilk cümleme gidiyor mevzu. Uydurma dediğin şeyin ne olduğunu bildiğinden emin misin ?

Emellerine ihtiraslarına, sahip olmak için uyanık insanlar
Hadis alanı çıkarları için kullanmış.
Bu gurup insanları kurandan uzaklaştırmıştır
Siz anlayamazsınız demişlerdir.
Gazali de bunlardan biri
Kuran araştırması yapmamış
Tasavvuf tarikat öğretilerini insanlara din diye dayatmıştır ve bu tutmuştur
Nizamiye Medreseleri bu işin merkezi olmuştur maalesef

İşte slogan cümlelerden biri. Ne yazık ki gerçekle uzaktan yakından alakası yok. Hadis ilmiyle meşgul olmak için Kur'an'î ilimlerle de uğraşman gerekiyor başta. Günümüz insanı o kadar ve o kadar geçmişinden bihaber ki senin bu yaptığını herkes yapıyor.
Hangi tasavvuf öğretisi din diye dayatıldı o da belli değil. Slogan slogan cümleler. O cümlelerin derinliğine gir desem orada kalırsın. Bana İbn Arabi'nin görüşünün dayatıldığını mı söylüyorsun ? Kim nerede dayatmış ? Onun fikrini reddetsen ne reddetmesen ne ?
Tasavvuf ilmini de bilmek lazım.

Burada kapı şuraya çıkıyor. "Ben bu ilimlerin hiçbirini bilmiyorum, ama araştırmam da. Çünkü benim mantığıma tersse terstir." Sen ortaya bir şey koy desem suçu yine Gazzali'ye atacaksın bana set çekti diye. Sen seti kafanda kendine çekmişsin haberin yok.

Gazali kadar donanımlı ol demedim, uydurma hadis ne onu bile bilmeden Gazzali'yi tenkit etmeye çalışıyorsun dedim hadis konusunda.

Önüne set çektiği için mi zamanın ilimlerini öğrenmeye gayret etti ? Set çektiği için mi ondan önce ve sonra bir sürü "pozitif" bilim yapan çıktı ? Tarih dersi vermekle uğraşamam. İslam Bilim tarihi kitaplarına yönlendiriyorum burada da.

Ben ne diyorum, sen ne diyorsun. Yine ilk cümleme gidiyor mevzu. Uydurma dediğin şeyin ne olduğunu bildiğinden emin misin ?

İşte slogan cümlelerden biri. Ne yazık ki gerçekle uzaktan yakından alakası yok. Hadis ilmiyle meşgul olmak için Kur'an'î ilimlerle de uğraşman gerekiyor başta. Günümüz insanı o kadar ve o kadar geçmişinden bihaber ki senin bu yaptığını herkes yapıyor.
Hangi tasavvuf öğretisi din diye dayatıldı o da belli değil. Slogan slogan cümleler. O cümlelerin derinliğine gir desem orada kalırsın. Bana İbn Arabi'nin görüşünün dayatıldığını mı söylüyorsun ? Kim nerede dayatmış ? Onun fikrini reddetsen ne reddetmesen ne ?
Tasavvuf ilmini de bilmek lazım.

Burada kapı şuraya çıkıyor. "Ben bu ilimlerin hiçbirini bilmiyorum, ama araştırmam da. Çünkü benim mantığıma tersse terstir." Sen ortaya bir şey koy desem suçu yine Gazzali'ye atacaksın bana set çekti diye. Sen seti kafanda kendine çekmişsin haberin yok.
Bak Muârız, severim seni, inancında samimisin bildirim
Sen söylediklerin kabaca, siz anlayamazsınıza çıkıyor
Yok şu ilmi oku
Yok bu ilmi oku
Şahsen ben hadislerin dinin kaynağı olamayacağını düşünüyorum
Bu konuda o kadar eğitim almanın benim için zaman kaybı

Gelelim tasavvuf tarikatın dayatmalarına
İnsanların akıllarına ipotek koymalarını geçiyorum
Şeyhe akıllı adam değil, söz tutan adam lazım
Bu yolda ilerlemek için tarikatın baş şartı teslim olmak

Gene tasavvuf tarikatın İslamı bir kalıba sokması
İslamın şartını, imanın şartını
Kafalarına göre belirlemek
Koydukları şartların, dinin en öncelikli şartı saymaları,
Akıl ve vicdanı bu şartlardan ayırmaları
Bu gün İslam toplumu bu yüce değerlerden çok uzak
Akıl Vicdan Adalet Sevgi Merhamet hukuk,
Neden Müslüman topraklarından uzak
Bunun sebebini hiç düşündün mü?

Artı bütün tasavvuf tarikat ehli
Pozitif ilimlerle uğraşan
İbni Sina, haremi, İbni haldun ibi kıymetli
Bilim adamlarını kafir, sapık zındık sayar.
Zamanında da bu adamların önü hep kesilmiştir
Kitapları yakıldı,
Hatta İbni Sina nın şifa hanesinde yakılıp tarumar edildi
Kim yaptı bunları
Allah tarafından ilham aldıklarını söyleyen keşfi açık mübarekler!

Son düzenleme:
Bak Muârız severim seni
Sen söylediklerinde kabaca, siz anlayamazsınıza çıkıyor
Yok şu ilmi oku
Yok bu ilmi oku
Şahsen ben hadislerin dinin kaynağı olamayacağını düşünüyorum
Bu konuda o kadar eğitim almanın benim için zaman kaybı

"Şahsen" düşündüğün şeyin ilmi dayanağı nedir desem yok fakat benim mantığıma göre kaynak olamazlar diyorsun. Ama Gazzali'yi ilmi bir konuda eleştirmek için o ilmi konuda bir bilgin olması gerekiyor. Şimdi biri dese ki "su iki değil 5 hidrojen 1 oksijenden mürekkeptir." Senin bu kişiyi tenkit etmek için suyun nelerden teşekkül ettiğine bakman diğer bilim insanları ne demiş incelemen gerekmiyor mu ?
[/QUOTE]

Gelelim tasavvuf tarikatın dayatmalarına
İnsanların akıllarına ipotek koymalarını geçiyorum
Şeyhe akıllı adam değil, söz tutan adam lazım
Bu yolda ilerlemek için tarikatın baş şartı teslim olmak

Tarikatın özü şeriattır. Bir kişi şeriata aykırı bir şey söylüyor ve sen hala onu takip ediyorsan aklına ipotek koyan sensin demektir.

Gene tasavvuf tarikatın İslamı bir kalıba sokması
İslamın şartını, imanın şartını
Kafalarına göre belirlemek
Koydukları şartların, dinin en öncelikli şartı saymalar
Akıl ve vicdanı bu şartlardan ayırmaları

Kafasına göre kimsenin bir şey belirlediği yok. İslamın şartlarını peygamber saymış. İman şartları kafaya göre mi belirlenmiş ? İman şartları Kur'an'da yazıyor Kur'an'da. "Amenerrasulü"nün ne olduğunu da bilmiyorum deme. İşte o kadar çok slogan cümleler kuruyorsun ki artık bunlar pelesenk olmuş herkesin ağzına ama hakikat payı sıfır.

Bu gün İslam toplumu bu yüce değerlerden çok uzak
Akıl Vicdan Adalet Sevgi Merhamet hukuk,
Neden Müslüman topraklarından uzak
Bunun sebebini hiç düşündün mü?

Cemiyeti İslami her değerden uzaklaştırıp bir de faturayı İslam adına kesmek mi makul olan şey ? Bugün nerede İslami değerler hakim de bir de üstüne suçlu oluyorlar ?

"Şahsen" düşündüğün şeyin ilmi dayanağı nedir desem yok fakat benim mantığıma göre kaynak olamazlar diyorsun. Ama Gazzali'yi ilmi bir konuda eleştirmek için o ilmi konuda bir bilgin olması gerekiyor. Şimdi biri dese ki "su iki değil 5 hidrojen 1 oksijenden mürekkeptir." Senin bu kişiyi tenkit etmek için suyun nelerden teşekkül ettiğine bakman diğer bilim insanları ne demiş incelemen gerekmiyor mu ?

Tarikatın özü şeriattır. Bir kişi şeriata aykırı bir şey söylüyor ve sen hala onu takip ediyorsan aklına ipotek koyan sensin demektir.

Kafasına göre kimsenin bir şey belirlediği yok. İslamın şartlarını peygamber saymış. İman şartları kafaya göre mi belirlenmiş ? İman şartları Kur'an'da yazıyor Kur'an'da. "Amenerrasulü"nün ne olduğunu da bilmiyorum deme. İşte o kadar çok slogan cümleler kuruyorsun ki artık bunlar pelesenk olmuş herkesin ağzına ama hakikat payı sıfır.

Cemiyeti İslami her değerden uzaklaştırıp bir de faturayı İslam adına kesmek mi makul olan şey ? Bugün nerede İslami değerler hakim de bir de üstüne suçlu oluyorlar ?
[/QUOTE
]

Tarikatın özü şeriatsa
Şeriat sadece ritüel haline gelmiş ibadetlerimi emreder.
Bütün tarikat yurtlarında hatim dedikleri ezberden başka
ne yapılıyor, ezber yaptıkları kuranın araştırması niye yapılmaz,
Müslümanın onurunu, namusunu, canını malını korumamıza
sağlayan ekonomik askeri güce sahip olmak için
Bilim ve teknoloje ne kadar katkı sağlıyor bu tarikatlar, Bi düşün
Neden tarikatlarda İnsanlığın yararına bir tek buluş yapan insan çıkmaz,
Keşfi açık, Allaha yakın olduğunu iddia ettikleri halde.

Ben islamın şartlarının yanlış olduğunu söylemedim
Söylemek istediğim önceleme yanlış, mesela neden
Namaz dinin direği olmuş, kim yapmış bunu
Kuranda mı yazıyor,
Adalet niye yok islamın şartlarında?

Faturayı İslama kesen yok
Ben Faturayı din baronlarına kesiyorum
Din kimsenin tekelinde değil
Herkesin din hakkında söz söyleme hakkı var

]

Tarikatın özü şeriatsa
Şeriat sadece ritüel haline gelmiş ibadetlerimi emreder.
Bütün tarikat yurtlarında hatim dedikleri ezberden başka
ne yapılıyor, ezber yaptıkları kuranın araştırması niye yapılmaz,
Müslümanın onurunu, namusunu, canını malını korumamıza
sağlayan ekonomik askeri güce sahip olmak için
Bilim ve teknoloje ne kadar katkı sağlıyor bu tarikatlar, Bi düşün
Neden tarikatlarda İnsanlığın yararına bir tek buluş yapan insan çıkmaz,
Keşfi açık, Allaha yakın olduğunu iddia ettikleri halde.

Şeriat sadece ritüeli mi emreder ? O zaman ne fıkıh ilmi kaldı ne de başka bir şey. Şeriat denince 5 vakit namaz 1 ay oruç anlıyorsan zaten sıkıntı burada başlıyor. Senin hayat ile hukuk ile ilgili ne işin varsa şeriat ile işin var demektir. Dinin emrettiği ibadetler şeriatın içindedir şeriatın kendisi değil.

Bu söylediklerinle "pozitif" bilimin bir alakası yok. Olsa cevap vereyim. Sana göre Pakistan gerici ve Taliban gibi teröristlerin olduğu, derme çatma dini kaidelerin uygulanmaya çalışıldığı yerdir ama Pakistan nükleer fizikte çoğu ülkeden öndedir. Aynısı İran için de geçerlidir. İran'ı mollalar yönetiyor fakat nükleer füze yapıyor. Senin argümanın da işte burada çürüyor. Bunların "pozitif" bilim yapmakla uzaktan yakından alakası yok.

]
Ben islamın şartlarının yanlış olduğunu söylemedim
Söylemek istediğim, mesela neden
Namaz dinin direği olmuş, kim yapmış bunu
Kuranda mı yazıyor,
Adalet niye yok islamın şartlarında?
Namazın dinin, imanın direği olduğunu başta Hz. Peygamber sonra sahabeden Hz. Ömer Hz. Ali söylemiş. Onlar da Kur'an'ı bilmiyorsa diyecek bir söz kalmıyor. Gelmiş geçmiş bütün peygamberlerin eda ettiği bir ibadet dinin direği sayılamıyorsa hangisi sayılmalıdır ?

Nasıl adil olunacağının açıklanması senin için yeterli değil mi ? 54 farzı -tekrar ediyorum FARZ- okuyan biri bunu nasıl düşünebilir ?

]
Faturayı İslama kesen yok
Ben Faturayı din baronlarına kesiyorum
Din kimsenin tekelinde değil
Herkesin din hakkında söz söyleme hakkı var

Bu din sahipsiz değil. Sen ilk başta verdiğim misal gibi ilmi bir konuda bir şey söyleyince senden yetkinlik beklerler. Eğer birini tedavi edeceksen doktor, ilacı vereceksen eczacı, köprü yapacaksan mühendis olman gerekir. Bu din herkesin mantığına göre serbest olacaksa peygambere ihtiyaç yoktur. Peygamberin vahyi sadece aktarmayıp açıklaması işte bu sebeptendir.
Kur'an hakkında bu kadar cesur konuşup imanın şartlarını Kur'an'ın koyduğunu bilmemen de seni de baron dediklerinden farklı mı kılıyor ?[/QUOTE][/QUOTE][/QUOTE][/QUOTE]

• Beğen
Tepkiler: Min
Şeriat sadece ritüeli mi emreder ? O zaman ne fıkıh ilmi kaldı ne de başka bir şey. Şeriat denince 5 vakit namaz 1 ay oruç anlıyorsan zaten sıkıntı burada başlıyor. Senin hayat ile hukuk ile ilgili ne işin varsa şeriat ile işin var demektir. Dinin emrettiği ibadetler şeriatın içindedir şeriatın kendisi değil.

Bu söylediklerinle "pozitif" bilimin bir alakası yok. Olsa cevap vereyim. Sana göre Pakistan gerici ve Taliban gibi teröristlerin olduğu, derme çatma dini kaidelerin uygulanmaya çalışıldığı yerdir ama Pakistan nükleer fizikte çoğu ülkeden öndedir. Aynısı İran için de geçerlidir. İran'ı mollalar yönetiyor fakat nükleer füze yapıyor. Senin argümanın da işte burada çürüyor. Bunların "pozitif" bilim yapmakla uzaktan yakından alakası yok.

Namazın dinin, imanın direği olduğunu başta Hz. Peygamber sonra sahabeden Hz. Ömer Hz. Ali söylemiş. Onlar da Kur'an'ı bilmiyorsa diyecek bir söz kalmıyor. Gelmiş geçmiş bütün peygamberlerin eda ettiği bir ibadet dinin direği sayılamıyorsa hangisi sayılmalıdır ?

Nasıl adil olunacağının açıklanması senin için yeterli değil mi ? 54 farzı -tekrar ediyorum FARZ- okuyan biri bunu nasıl düşünebilir ?

Bu din sahipsiz değil. Sen ilk başta verdiğim misal gibi ilmi bir konuda bir şey söyleyince senden yetkinlik beklerler. Eğer birini tedavi edeceksen doktor, ilacı vereceksen eczacı, köprü yapacaksan mühendis olman gerekir. Bu din herkesin mantığına göre serbest olacaksa peygambere ihtiyaç yoktur. Peygamberin vahyi sadece aktarmayıp açıklaması işte bu sebeptendir.
Kur'an hakkında bu kadar cesur konuşup imanın şartlarını Kur'an'ın koyduğunu bilmemen de seni de baron dediklerinden farklı mı kılıyor ?

Yav Muârız
Sen bunları tarikat şeyhlerine söyle
Şeyhlerin müritlerine verdiği derslere bak
İnsanı pasifleştirmekten başka ne işe yarıyor.
Pakistan veya iranın bir alanda başarılı olmaları sorunu çözmüyor.
Önemli olan vatandaşını huzurlu güvenli olan bir medeniyet kurabilmeleri
Kaldı ki bu başarıları tasavvuf tarikat la alakası yok
Tasavvuf tarikat üretmez, hazır yiyici, din satar, cennet satar.

Bak gördün mü
Hadislerin etkisini,
peygamber, halifeler, sahabeler falan demiş
"Her şeyin başı namaz"
Tamda demek istediğim buydu
Bizim dinimiz kuran eksenli değil,
Rivayet eksenli olmuş, bir delil göstereceksen bu kuran dan olmalı

Tasavvuf tarikat kurandan uzak
Ritüelleri islamın özüne aykırı
Rabıtanın dinimizde yeri yok
Zikir ve tesbihat dersleri Budizm geleneği
Allah insandan asla sayı ile adının anılmasını istemez
41 yasin, 100 salavat gibi
Paket zikir olamaz
Bu tarikatlar zikrin ne demek olduğunu bile bilmiyor
Müslümanlar
Bu belalardan kurtulmadan bu millete huzur yok

Son düzenleme:
Yav Muârız
Sen bunları tarikat şeyhlerine söyle
Şeyhlerin müritlerine verdiği derslere bak
İnsanı pasifleştirmekten başka ne işe yarıyor.
Pakistan veya iranın bir alanda başarılı olmaları sorunu çözmüyor.
Önemli olan vatandaşını huzurlu güvenli olan bir medeniyet kurabilmeleri
Kaldı ki bu başarıları tasavvuf tarikat la alakası yok
Tasavvuf tarikat üretmez, hazır yiyici, din satar, cennet satar.

Neyi çözmüyor ? Molla devleti nükleer ilerleme yapıyor hani bilimin önüne set çekilmişti ?

Bak gördün mü
Hadislerin etkisini,
peygamber, halifeler, sahabeler falan demiş
"Her şeyin başı namaz"
Tamda demek istediğim buydu
Bizim dinimiz kuran eksenli değil,
Rivayet eksenli olmuş, bir delil göstereceksen bu kuran dan olmalı

Falan mı ?
Namazı emreden Kur'an. Senin falan dediğin kişiler kendi fikirlerine göre mi söylediler bunları ? İlla tek tek ayet mi kopyala-yapıştır yapayım buraya. Kur'an'ı okuyan zaten namazın ne kadar mühim olduğunu anlar. Madem istediğin mutlaka ayet numarası buyur:

"Sizin asıl dostunuz Allah´tır, O´nun Resulüdür ve namazlarını kılan zekatlarını veren ve rükû eden müminlerdir." Maide 55.

Allah'ın dostu olanlar namaz kılanlarmış. Şimdi böyle bir ibadet dinin direği olamaz mı ?

Tasavvuf tarikat kurandan uzak
Bunu kim söylüyor ? Yine senin mantığın mı ?

Ritüelleri islamın özüne aykırı
Rabıtanın dinimizde yeri yok
Zikir ve tesbihat dersleri Budizm geleneği

Hangisi İslamın özüne aykırı ? Allah sayısız yerde Allah'ı zikredin buyuruyor. Kur'an'ın bir ismi de zikirdir. Sen bunun Kur'an'a aykırı olduğunu iddia ediyorsun.

Allah insandan asla sayı ile adının anılmasını istemez
41 yasin, 100 salavat gibi

Sen Allah mısın ? Sual bu. Allah'ın böyle bir şey istemediğini hangi dayanak ile söylüyorsun ?
"(Zekeriya) "Rabbim, bana bir alamet (ayet) ver." dedi. "Sana alamet, işaretleşme dışında, insanlarla üç gün konuşmamandır. Rabbini çokça zikret ve akşam sabah O'nu tesbih et." dedi." Al-i İmran 41.
Tesbihatın nasıl olduğunu sen mi biliyorsun da başkaları bilmiyor ?

Bu tarikatlar zikrin ne demek olduğunu bile bilmiyor
Müslümanlar
Bu belalardan kurtulmadan bu millete huzur yok

Slogan sözler ile iddiaların devam ediyor. Fakat hepsi temelsiz. Birtakım din düşmanlarının kavram anarşisi altında benzerlik bulunan her şeyin aynı olması gerektiği yanılgısına kapılarak ortaya attığı iddiaları tekrarlamaktan başka bir şey yapmadın. Her iddiana sayfalarca cevap var. Ama bu cevaplar bir dayanak ile veriliyor. Senin iddiaların ise "ben bunlarda benzerlik görüyorum bu İslam olamaz"dan ibaret.
Kur'an okuyan biri ne adaleti ne namazı ne zikri insanların sonradan uydurmadığını anlar.

Neyi çözmüyor ? Molla devleti nükleer ilerleme yapıyor hani bilimin önüne set çekilmişti ?

Falan mı ?
Namazı emreden Kur'an. Senin falan dediğin kişiler kendi fikirlerine göre mi söylediler bunları ? İlla tek tek ayet mi kopyala-yapıştır yapayım buraya. Kur'an'ı okuyan zaten namazın ne kadar mühim olduğunu anlar. Madem istediğin mutlaka ayet numarası buyur:

"Sizin asıl dostunuz Allah´tır, O´nun Resulüdür ve namazlarını kılan zekatlarını veren ve rükû eden müminlerdir." Maide 55.

Allah'ın dostu olanlar namaz kılanlarmış. Şimdi böyle bir ibadet dinin direği olamaz mı ?

Bunu kim söylüyor ? Yine senin mantığın mı ?

Hangisi İslamın özüne aykırı ? Allah sayısız yerde Allah'ı zikredin buyuruyor. Kur'an'ın bir ismi de zikirdir. Sen bunun Kur'an'a aykırı olduğunu iddia ediyorsun.

Sen Allah mısın ? Sual bu. Allah'ın böyle bir şey istemediğini hangi dayanak ile söylüyorsun ?
"(Zekeriya) "Rabbim, bana bir alamet (ayet) ver." dedi. "Sana alamet, işaretleşme dışında, insanlarla üç gün konuşmamandır. Rabbini çokça zikret ve akşam sabah O'nu tesbih et." dedi." Al-i İmran 41.
Tesbihatın nasıl olduğunu sen mi biliyorsun da başkaları bilmiyor ?

Slogan sözler ile iddiaların devam ediyor. Fakat hepsi temelsiz. Birtakım din düşmanlarının kavram anarşisi altında benzerlik bulunan her şeyin aynı olması gerektiği yanılgısına kapılarak ortaya attığı iddiaları tekrarlamaktan başka bir şey yapmadın. Her iddiana sayfalarca cevap var. Ama bu cevaplar bir dayanak ile veriliyor. Senin iddiaların ise "ben bunlarda benzerlik görüyorum bu İslam olamaz"dan ibaret.
Kur'an okuyan biri ne adaleti ne namazı ne zikri insanların sonradan uydurmadığını anlar.
Mollaların nükleer alanda başarı göstermeleri tasavvuf tarikatı temize çıkarmaz
Bu onların başarısı değil, değim gibi tasavvufçular hazır yiyici

Yav ben namazın önemini yüceliğini inkar etmedimki
Şartların içinde adalet niye yok dedim.
Bir yerde yangın varsa
Yangını söndürmek namazfan önce gelir demek istedim

Falan dediğim
Kişileri putlaştırmaya karşıyım
İslam aleminin hastalığı
Kutsal saydığımız kişileri çelik zırhlarla koruma altına alma
Eleştiri mekanizmasını ortadan kaldırıyor
Kimseyi eleştiremiyorsun

Peki Allahın adının sayı ile anılacağını kim söylemiş
41 kere maşallah!
Rabıtanın dindeki yerini söyle o zaman

Mollaların nükleer alanda başarı göstermeleri tasavvuf tarikatı temize çıkarmaz
Bu onların başarısı değil, değim gibi tasavvufçular hazır yiyici

Aynı iddiayı artık tekrarlamasan. Gazzali, tarikat ekolleri vs. İslam toplumunu "pozitif" bilime kapattı iddian misal verdiğim ülkelerle çürüyor.

Yav ben namazın önemini yüceliğini inkar etmedimki
Şartların içinde adalet niye yok dedim.
Bir yerde yangın varsa
Yangını söndürmek namazfan önce gelir demek istedim

Bir şeyin namazdan önce geleceğini sen nereden biliyorsun ? 21. asır insanı kafası ile hem hak yiyor hem namaz kılıyor göndermesi yapmaya çalışıyorsun. Hatan işte burada. Allah'ın emri ile insan pratiğini aynı kefeye koyuyorsun. Allah'ın namaz kılsanız da adaletsiz olabilirsiniz buyurduğu bir ayet gösterebilir misin ?

Falan dediğim
Kişileri putlaştırmaya karşıyım
İslam aleminin hastalığı
Kutsal saydığımız kişileri çelik zırhlarla koruma altına alma
Eleştiri mekanizmasını ortadan kaldırıyor
Kimseyi eleştiremiyorsun

Kişileri kimsenin putlaştırdığı yok. Gazzali'nin her söylediği yüzde yüz doğru da denmiyor hiçbir yerde. İçtihad denen bir şey var. Gazzali Şafii'dir. Hanefiler ile Şafiilerin ayrı oldukları mevzularda Gazzali Hanefiler için de mi doğruyu söylemiştir ? Konu yine aynı yere geldi. Dinde hiçbir müçtehid tam otorite değildir, olamaz.

Peki allın adının sayı ile anılacağını kim söylemiş
41 kere maşallah!
Rabıtanın dindeki yerini söyle o zaman

Sen Allah'ın tesbihatının nasıl olup olmadığını dayanak olarak nereden alıyorsun ? Dini açıklamaya çalışan insanları birtakım yorumlar yapmakla itham ediyorsun fakat kaçırdığın nokta sen de aynı şeyi yapıyorsun.

"Namazı kıldıktan sonra; ayaktayken, otururken ve yan yatarken Allâh’ı anın." Nisa 103. Namaz kıldıktan sonra bunu nasıl yapacağını kim öğretecek sana ? Onu geçtim namazı kılmayı peygamberden öğrendiysen namazdan sonra yapılacak bu ibadeti de peygamberden öğrenmiş olmuyor musun ?

Geri