Gazali kadar donanımlı ol demedim, uydurma hadis ne onu bile bilmeden Gazzali'yi tenkit etmeye çalışıyorsun dedim hadis konusunda.
Önüne set çektiği için mi zamanın ilimlerini öğrenmeye gayret etti ? Set çektiği için mi ondan önce ve sonra bir sürü "pozitif" bilim yapan çıktı ? Tarih dersi vermekle uğraşamam. İslam Bilim tarihi kitaplarına yönlendiriyorum burada da.
Ben ne diyorum, sen ne diyorsun. Yine ilk cümleme gidiyor mevzu. Uydurma dediğin şeyin ne olduğunu bildiğinden emin misin ?
İşte slogan cümlelerden biri. Ne yazık ki gerçekle uzaktan yakından alakası yok. Hadis ilmiyle meşgul olmak için Kur'an'î ilimlerle de uğraşman gerekiyor başta. Günümüz insanı o kadar ve o kadar geçmişinden bihaber ki senin bu yaptığını herkes yapıyor.
Hangi tasavvuf öğretisi din diye dayatıldı o da belli değil. Slogan slogan cümleler. O cümlelerin derinliğine gir desem orada kalırsın. Bana İbn Arabi'nin görüşünün dayatıldığını mı söylüyorsun ? Kim nerede dayatmış ? Onun fikrini reddetsen ne reddetmesen ne ?
Tasavvuf ilmini de bilmek lazım.
Burada kapı şuraya çıkıyor. "Ben bu ilimlerin hiçbirini bilmiyorum, ama araştırmam da. Çünkü benim mantığıma tersse terstir." Sen ortaya bir şey koy desem suçu yine Gazzali'ye atacaksın bana set çekti diye. Sen seti kafanda kendine çekmişsin haberin yok.
Bak Muârız, severim seni, inancında samimisin bildirim
Sen söylediklerin kabaca, siz anlayamazsınıza çıkıyor
Yok şu ilmi oku
Yok bu ilmi oku
Şahsen ben hadislerin dinin kaynağı olamayacağını düşünüyorum
Bu konuda o kadar eğitim almanın benim için zaman kaybı
Gelelim tasavvuf tarikatın dayatmalarına
İnsanların akıllarına ipotek koymalarını geçiyorum
Şeyhe akıllı adam değil, söz tutan adam lazım
Bu yolda ilerlemek için tarikatın baş şartı teslim olmak
Gene tasavvuf tarikatın İslamı bir kalıba sokması
İslamın şartını, imanın şartını
Kafalarına göre belirlemek
Koydukları şartların, dinin en öncelikli şartı saymaları,
Akıl ve vicdanı bu şartlardan ayırmaları
Bu gün İslam toplumu bu yüce değerlerden çok uzak
Akıl Vicdan Adalet Sevgi Merhamet hukuk,
Neden Müslüman topraklarından uzak
Bunun sebebini hiç düşündün mü?
Artı bütün tasavvuf tarikat ehli
Pozitif ilimlerle uğraşan
İbni Sina, haremi, İbni haldun ibi kıymetli
Bilim adamlarını kafir, sapık zındık sayar.
Zamanında da bu adamların önü hep kesilmiştir
Kitapları yakıldı,
Hatta İbni Sina nın şifa hanesinde yakılıp tarumar edildi
Kim yaptı bunları
Allah tarafından ilham aldıklarını söyleyen keşfi açık mübarekler!