Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Yolsuzluk, hırsızlık olaylarını direkt din ile bağdaştırmak doğru değildir. Bu sınıfsal bir sorundur. Hırsızlığı yapan, hırsızlığı din üzerinden daha rahat yapabildiği için müslüman olarak anılıyor. Eğer başka yollardan daha rahat yapabiliyor olsaydı o yolları da denerdi. Yani kısaca şöyle bir denklem kurmak mümkün: Dindarlar hırsız olduğu için değil, hırsızlar dindar göründüğü için bunlar yaşanıyor.
Her ülkenin, her bölgenin kendine has dinamikleri var. Zannediyor musunuz ki Hristiyanlığın radikal bir şekilde hüküm sürdüğü coğrafyalarda hırsızlık yok... Vatikan'ın sadece resmi gelirleri bile dünyadaki açlığa büyük darbe vurabilecek ölçüde. Ancak din her zaman yumuşak karındır. Hırsızlığın en büyükleri burada yaşanıyor, o da bir gerçek.
Her şarkıya aynı ezgiyle başlamamalısın. İdeolojinin kokusunu vermeseydin, fırında pişenin kek olduğunu düşünebilirdim.
Bunlar hep sınıfsal sorun.
Mesela burada bana nasihat vermek yerine sorunun tahlili konusunda benden daha farklı bir adım atarsan daha iyi bir iş yapmış olursun sevgili Phoibos.
Evet, sınıfsal. Sınıf sorunu olan şeye sınıfsal sorun denir. Ne kadar basit ve berrak değil mi... Ama tabi arada sırada şapkadan tavşan çıkarttığım zamanlar da oluyor, hakkımı yememelisin.
Gavurlar ve Müslümanlar diye değilde, eğitimli ve eğitimsiz toplumlar diye ayırsak daha doğru olur sanki.
Müslüman toplulukları eleştiren arkadaşlardan kaçı Malezya'yı, Malezya'da ki temizliği ve titizliği gördü acaba? Gayrimüslim topluluk mu? Hayır, müslümanlar.
Yada aynı arkadaşlar Karayip ülkelerinde ki pisliği ve geri kalmışlığı gördüler mi? Onlar gayrimüslim mi? Pek tabii.
Olay dinde bitmiyor arkadaşlar. Tamamen eğitimle alakalı.
Gayet güzel .. Bu noktada sorum şu olacak ; GayriMüslim ülkeler mi eğitimde öndeler yoksa Müslüman ülkeler mi ?
Bunun cevabı aşikar. Aslında soru şu olmalı? Neden böyle? Sizce nedeni ne? İslam mı?
Hemen o meşhur cümleyi kurayım .. Suç İslam da değil onun özünü koruyamayan biz Müslümanlarda ..
Özünü koruyamamaktan ziyade ilk emri ''oku'' olan kutsal kitabını okumaya bile tenezzül etmemekte. Okusak da sonra özünü korusak. Bilimi ve medeniyeti şeytan işi diye gösteren sözde din alimlerini dinlemeyi bırakıp okumaya başlarsak, herşey çözüme kavuşacak gibime geliyor. Okumaktan kastım sadece kutsal kitabı değil, bizi ileriye taşıyacak her kitabı. Bu coğrafya yıllardır televizyona dahi şeytan işidir deyip karşı çıktı. Bugün gayrimüslim toplumların ileride olmasının sebebi, sahtekar din alimi ve kiliselerin baskısından reformlarla sıyrılmasıdır. Ve bugün aynı toplumlar, kiliselerin ve sahte din alimlerinin baskısı altında olmadan da dinini ve inancını dilediği gibi yaşayabiliyor.
Bu yorumun üstüne daha da söz söylenmez ..
İmzamı attım ..
Bunun cevabı aşikar. Aslında soru şu olmalı? Neden böyle? Sizce nedeni ne? İslam mı?