Fren yapinca gelen sesin sebebi nedir?

Konu sahibi son olarak 2098 gün önce görüldü
imkansiz ki:( ford ka. masrafi cikarsa da katlanirim napiyim:(

öyle söylentiler var zaten söylemesende biliyodum ben senin iyiliğini düşünüyorum yardımcı olmak için satarsan yeni araba alırsın onuda seversin

biliyorum, cok tesekkur ederim, insallah basit biseydir cozulur:(

Ford kopen altijd lopen demis unsuz dusunur koylu hans .p sana soyle genis ve yuksek araba yakisir .)

Benim bisikletin freninden de aynı ses geliyor. :p

Bence balata ve diskin arasına 300 lira sıkışmıştır.
Usta ya söyle çıkarsın onu :cigaraci:

usta cok tesekkur ederim, icime su serptiniz valla. yarin yikatiyim bakalim insallah hallolur.

Dur dur.yanlış anladın ya...
Ben problemin,arabanın tekerleri(diskler) sıcakken,şayet arabaya su tutturmuşsanız,yani yıkatmışsanız, sorunun bundan kaynaklanma ihtimali olduğunu söylüyorum..

Şöyleki, disklrr sıcak iken, disklere su tutmak,disklerin eğrilmesine sebebiyet verir.Bu durumda diskler sürtmeye ve hafif gıcırtı sesleri çıkarmaya başlar..
Çözüm; Tamirci diskleri söker, tornacıya göndrrir,Orada diskler düzeltilir ve yerine takılır..

Ama yinede biraz bekleyin, biraz sürtmeden sonra, tekrar düzelebilir.

Dur dur.yanlış anladın ya...
Ben problemin,arabanın tekerleri(diskler) sıcakken,şayet arabaya su tutturmuşsanız,yani yıkatmışsanız, sorunun bundan kaynaklanma ihtimali olduğunu söylüyorum..

Şöyleki, disklrr sıcak iken, disklere su tutmak,disklerin eğrilmesine sebebiyet verir.Bu durumda diskler sürtmeye ve hafif gıcırtı sesleri çıkarmaya başlar..
Çözüm; Tamirci diskleri söker, tornacıya göndrrir,Orada diskler düzeltilir ve yerine takılır..

Ama yinede biraz bekleyin, biraz sürtmeden sonra, tekrar düzelebilir.

agliycam yaa mendil var mi:( cok safim valla

Mathilda, sen bakma arkadaşlara,keşke her problem bu kadar basit olsa.

Eğer diskler eğrilmişse, ustaya vereceğim 20-30 tl, tornacıya vereceğin 20 tl..

aynısı başıma geldi.hepsi bu kadar yahu...ne satması,ne atması.

Mathilda, sen bakma arkadaşlara,keşke her problem bu kadar basit olsa.

Eğer diskler eğrilmişse, ustaya vereceğim 20-30 tl, tornacıya vereceğin 20 tl..

aynısı başıma geldi.hepsi bu kadar yahu...ne satması,ne atması.

insallah oyledir, oyleyse cok mutlu olurum gercekten. cok tesekkur ederim.

Frene belirli bir parametrede bastığınızda yani sert-yumuşak farketmiyor, o kısma geldiğinde "vuuuvvv" diye bir ses gelir.

Eğer fren performansında bir problem yoksa balata tozlanmıştır.
Fren eskisi kadar sıkı değil etkinize geç tepki veriyorsa sanayi yolu görünür.

Sanayicilere asla güvenmeyin :p onlar bilmeyen birini gördükleri an koparabildikleri kadar para koparmaya çalışırlar

cantların arasından fren disklerine bak derin çizik yoksa veya çatlak yoksa devam et kullanmaya ablam

benim disklerin 7 tanesi çatlak ben öyle kullanıyorum

Geri