Fren yapinca gelen sesin sebebi nedir?

Konu sahibi son olarak 2098 gün önce görüldü
bir iki gundur fren yaptigimda hizim normalse bile bi kus ugultusu yada bi kedi viyaklamasi gibi tiz ve rahatsiz edici bi ses duyuyorum. sebebi ne olabilir bi bilen bi anlayan var midir?
masraf cikarmasin nolur aglarim:(

Frene sert basınca'mı çıkıyor bu ses,yoksa sürekli'mi?

Kötü haber balata bitmiştir sanayi yolu gözükür size(yeni model arabalarda gösterge panelinde bu durum için uyarı lambası var sizin araba kaç model veya marka bilemem incelemenizi tavsiye ederim)

İyi haber balata tozlanmıştır serviste balata temizliği yapılınca geçer(en basit hava tutuyorlar)

o sese sanayiye gidersin önce baskı balatadan girerler sonra disklere kadar değişir yani arabanın masrafsız olmayanına daha denk gelmedim denk gelirsen bizede haber ver

blackgrandy frene sert basmiyorum, hafif bastigimda da geliyo bu ses. ins toz filandir:( tesekkur ederim.
PaRSa cok realist bi cevap oldu bu, tesekkur ederim. en azindan az masraf cikar umarim.

Bu tarifter ilk önce diskler gelir akla.
Sebebide ,diskler sıcakken,arabaya su tutmak(yani arabayı yıkatmak) olur genelde..

Umarım basit bişeydir.

Acele etmeyin bence, bir kaç gün öyle kullanın, bazen düzelebiliyor.

usta cok tesekkur ederim, icime su serptiniz valla. yarin yikatiyim bakalim insallah hallolur.

Usta bende de tam tersiydi araba yıkanınca gıcırtı kayboluyordu saĞdan gelen ama o frenle alakası yoktu dönüşlerde oluyordu :)

Arabanız kaç km'de? en son ne zaman bakıma girdi? ilk mesajda bahsettiğim toz,çamur gibi bir şey sıkıştıysa arabanızı sert bir biçimde fren yaparak durdurursanız geçer ya da diğer üyemizin söylediği gibi yıkama işlemi'de çözüm olabilir

PaRSa ben de buraya yazdim cok zalimsin:hih: sabaha kadar uyuyamam neden oyle soyluyosun:(
blackgrandy arabam 117 binde, iki ay once bakimi yapildi daha. insallah toz camur vs biseydir:( yikama cozum olmazsa sert freni denerim

Bende de geliyor o ses arada kayboluyor arada geliyor. çok hafif basınca geliyor sert basınca gidiyor vs. :D 1 senedir böyle sıkıntı olmadı :cici:

Sat kurtul bebegim.p ben arabanin arizasiz olanini severim .p

Grifikir ben cok hassasim galiba ya:D o ses beni deli etti iki gundur:D bilmiyorum naparim ama insallah yikatinca duzelir:/
Waterlelie abla sen de mi:( seviyorum ama ben onuuuuuuuu:(

abla benimki o kadar ciddi degildir belki, tozdur camurdur, yikatcam gececek insallah sen de boyle dua eder misin:D arabami seviyorum beeeeen nazara geldik nazara:(

Canimmm fazla duygusal davranma once bi baktir camur toz isi degil o. Ins fazla masraf cikmaz. Markasi ne ?

öyle söylentiler var zaten söylemesende biliyodum ben senin iyiliğini düşünüyorum yardımcı olmak için satarsan yeni araba alırsın onuda seversin

Geri