Çok da esprisi olmayan bir durum. Yönetici olan kimsenin en büyük farkı her zaman şudur: boş vakitlerinde foruma vakit ayırabiliyor olması. Evet, en büyük fark bu.
Ama yine de konuyu biraz açayım; karar verirken belli bir çerçevenizin olması gerekiyor. Örneğin benim için önemli olan şey her daim üyelerin eğlenmesi ve keyif almasıydı. O nedenle sansasyon yaratan üye kavgalarında ölü taklidi yapar, dışarıdan okurdum bazen(özellikle birbirini ifşa eden forum sevgilileri). Çünkü üyeler kan görmek istiyordu. Yada seçim dönemlerinde, siyasi gündemin yoğun olduğu zamanlarda "siyasi banlı" üyelerin banlarını kaldırmak da bir başka tutum. Onlarca mesajdan oluşan tartışma konuları forumu aktif tutar her zaman. En fazla 2-3 kişi 3 er gün ban alır. O da işin diyeti tabi. Fakat nihayetinde üyeler zaman geçiriyor ve ortam hareketliyse iyi bir iş yapıyorsunuz demektir.
Her ne kadar kurallar olsa da yöneticinin kişisel bakışı, olaya müdahil olurkenki insiyatif alışı önemli bu konularda. Bir de yönetici olmadan önceki yaklaşımla yönetici olduktan sonraki yaklaşım arasında farkın olup olmaması, o farkın ne yönde olduğu da başka bir detay. Bunlar olumlu yönde işlerse eğer yönetimsel olarak pek fazla bir şey kalmıyor. Biraz daha detay verebilirim. Ama bu kadarı yeterli.