Forumda kimlik gizlemek..

B
  • Kullanıcı bburrccu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
Sanal bile olsa bana çok doğru gelmiyor farklı isim ve kimlikle takılmak. İnternete ilk adım attığımda bunu denedim. Ve rahatsız oldum. Kendimi yalancı gibi hissettim.

Foruma ya da forumdaki insana gbt'ni paylaşacak değilsin; ama ismini niye saklasın ki insan? İsmini bilsem nolur bilmesem nolur.
Özel hayatım hakkında konuşmak istemiyorum denebilir de ismini falan değişik kullanmak bana göre değil.

Adım Berat değil Mukadder, yaşım 38 ve Bitlisliyim, burada yaşıyorum. Yunan'ı filan da hiç sevmem ehliyetli sünnetçiyimdir elhamdülillah. Bunlar hep gizlenmekten...​

Bunlar önemli konular arkadaşlar. Kim olduğunuzu kimse bilmesin yoksa oho neler neler.

Ben size nedenini aciklayayim.
Issiz gucsuz insanlarin, dedikodusuna malzeme olmamak bir yana, ben burada sadece fikirlerin konusulmasini tercih ettim hep.

Ben sadece bir kadin degilim, sadece meslegimden ibaret bir insan degilim, sadece iliski statumle ozdeslestirebileceginiz birisi de degilim. Eminim, bu herkes icin boyledir. Insanlarin kafasinda eger sizinle ilgili bir imaj olusuyorsa, sizden de ona gore seyler bekliyorlar. On yargi olusuyor (iyi ya da kotu anlamda). Bir insani en iyi fikirleriyle tanirsiniz, once ona odaklanin. Fiziki veya kisisel detaylarini bir kenara birakin.

Isim geregi, ciddi bir profil cizmem gerekiyor is hayatimda. Ama, ben icimdeki cocugu buraya yansitmayi tercih ettim. Benim icin stres atma yeriydi, gelip iki uc sacmalayabilecegim, gunun stresini atabilecegim, sacma sapan geyik de yapabilecegim bir ortam oldu. Icine ettiginiz icin tesekkur ederim .p

sıradan kendi halinde biriyim
bi karma değilim yani

Ben size nedenini aciklayayim.
Issiz gucsuz insanlarin, dedikodusuna malzeme olmamak bir yana, ben burada sadece fikirlerin konusulmasini tercih ettim hep.

Ben sadece bir kadin degilim, sadece meslegimden ibaret bir insan degilim, sadece iliski statumle ozdeslestirebileceginiz birisi de degilim. Eminim, bu herkes icin boyledir. Insanlarin kafasinda eger sizinle ilgili bir imaj olusuyorsa, sizden de ona gore seyler bekliyorlar. On yargi olusuyor (iyi ya da kotu anlamda). Bir insani en iyi fikirleriyle tanirsiniz, once ona odaklanin. Fiziki veya kisisel detaylarini bir kenara birakin.

Isim geregi, ciddi bir profil cizmem gerekiyor is hayatimda. Ama, ben icimdeki cocugu buraya yansitmayi tercih ettim. Benim icin stres atma yeriydi, gelip iki uc sacmalayabilecegim, gunun stresini atabilecegim, sacma sapan geyik de yapabilecegim bir ortam oldu. Icine ettiginiz icin tesekkur ederim .p

Shinicim bizim icin degisen bir sey yok. Her sey hala ayni. Meslegini ya da bazi ozel bilgilerini bilmemiz hicbir sey degistirmiyor. Hala kim oldugunu bilmiyoruz. O yuzden sizin dilde ne derler hmm.. devamke! :D

Sosyal medya anonim kullanılabilir olduğu için buralara geldi. Yoksa e-postadan ötesini kimse görmezdi internette. Forumlar da öyle.

Bir keresinde bir otomobil forumuna üye olmaya çalışmıştım yıllar önce. Nick kabul etmiyorlardı. Ad-soyad tam olarak yazilacakmiş. Kahkahalarla güldüm ve selami şahin diye üyelik açtım.

@Shinigami hanım merhaba, bence bu durumdan artık sende menmun olacaksın. Belki de sana yük oluyordu bu durum. Sen yine fikirlerin ile burada varoluş sergilemeye devam et. Belki mesleğin gereği biraz meraklı birisin sanki :) aslında ben de astronot ama bakma burada işsizim diyorum ahahaha.

Kimlik saklamayı doğru buluyorum çünkü sanalda her insana güven duymak mümkün değil ve ayrıca sanal ortamı gerçeğe taşımamın çok büyük riskleri olabiliyor. Kendi adıma sanalda gizli kalanlardanım ve böylesi çok daha huzurlu, güvenli.

Kimse kızdırmıyor ki numaramızı yazalım şuraya ve Lefty katılıyorum.

Forum kültürüm yoktu
Twitter Insta gibi kullanıyordum
Sonradan anladım ruh hastalarının olabileceğini

Eğlence amaçlı katılım gösterilen platformlarda hiç kimse gerçek kimliğini ve bilgilerini açıklamak zorunda değildir. Sanal ortamda yasa dışı işlerle uğraşan ya da sabıkası olan kişiler de olabiliyor. İfşa adı altında insanların özel bilgilerini paylaşmaya çalışan ve yaptığının suç olduğunu idrak edemeyen çok kişi var. Bu sebeple hiç kimse ile özel bilgilerinizi paylaşmayın ancak ele geçirildiği şüphesi yaşar ve ve şantaja, tacize maruz kalırsanız da mutlaka önce yöneticilere sonra da yetkili birimlere iletiniz.

Herkes kimliğini istediği şekilde gizleyebilir fakat unutulmamalıdır ki gerçek arkadaşlıklar şeffaflık ister.
Arkadaşlık kurmak gibi bir derdi olmayanın kendi kimliğini gizlemesinden daha doğal bir durum olamaz.

Normalde şeffaf olınması gerektiği konusunda hemfikirdim. Ancak bazı durumlar nedeniyle anonim takılmalıymışız. Multi olarak gelirsem anonim takılırım… hfjhhf şaka şaka kfjdjf

Geri