Foruma girerken HES kodu istensin.

🕒 Konu sahibi 8 saat önce aktifti
Manyağın biri otomatik viteste iken ayak frende beklemek zararlı dedi.
Diğer manyak asıl zararlı olan boşa almak dedi.

Aslında ikisi arasında şanzıman sağlığı acisindan pratikte hiç bir fark yoktu. Forumlarda bu iki görüşün taraftarları birbirini boşu boşuna yıllarca hırpaladı.

Ben yatakta bile maskemi çıkartmam @Lefty

Konumuz artık maske değil. Onu geçtim ben.

Aslında ikisi arasında şanzıman sağlığı acisindan pratikte hiç bir fark yoktu. Forumlarda bu iki görüşün taraftarları birbirini boşu boşuna yıllarca hırpaladı.
Aşı yüzde yüz koruyor olabilseydi zaten, ek tedbir gerekmezdi fakat düşük de olsa bir olasılık var. Ayakta atlatmak herkes için mümkün olmayabilir çünkü bilmediği gizli hastalığı varsa virüs doğrudan o noktadan yakalayıp öldürüyor.

Aşı ya da maske dayatması elbette hoş değil fakat çaresiz bir durumdayız ve daha da kötüye gidebiliriz. Bu sebeple aşılama ve maske uyarsını kendi adıma önemsiyorum yoksa zorlamak değil amaç.

Ben bir vizyon sunuyorum. Bir çığır açacak güçte elbette değilim. Ama sizler bunu başarabilirsiniz. Dünya zeka ortalamasi sıradan bir maymundan çok yukarıda değil. Bu bağlamda sizler çok üstün varlıklarsiniz. Klanınıza yakışır asaleti gösterin. Önünüze her konanı yemeyin. Yerseniz de önce bir koklayın.

Edit. Hâlâ aşı diyor maske diyor asemptomatik taşıyıcı diyor.

Lan ne anlattığımı hiç biriniz anlamıyor mu gerçekten?

Vallahi yaşadıkça öğreniyoruz ilk başlarda deli gibi çift maskeler takıyorduk zaten pimpirikli bir insandım iyice pimpirikli olmuştum ilk zamanlarda bu pimpiriklik yüzünden her gün covid olduğumu düşünüyordum ... Psikolojimi bozucaktım şimdi daha bilinçliyim kimseyi dinlemiyorum ne karşıtları ne de karşı olmayanları haber izlemeyi kestim rahata erdim:=)
Aklım kesmiyorsa mantıklı gelmiyorsa yapmıyorum..
aşı da bana mantıklı gelmiyor aşılar 4 yıldan sonra netlik kazanırken deli gibi aşıladılar onu geçtim varyant değiştikçe aşının etki ettiğini benim beynim kabul etmez.

@yoSun seni kadroya alabilirim. Öğrenmeye açıksın. Hic olmazsa dayatılan "doğrulara" sarılmıyor temkinli yaklaşıyorsun. Lefty ise (asla kişisel değil saygım sonsuz kendisine) Facebook teyzeleri gibi.

Vallahi yaşadıkça öğreniyoruz ilk başlarda deli gibi çift maskeler takıyorduk zaten pimpirikli bir insandım iyice pimpirikli olmuştum ilk zamanlarda bu pimpiriklik yüzünden her gün covid olduğumu düşünüyordum ... Psikolojimi bozucaktım şimdi daha bilinçliyim kimseyi dinlemiyorum ne karşıtları ne de karşı olmayanları haber izlemeyi kestim rahata erdim:=)
Aklım kesmiyorsa mantıklı gelmiyorsa yapmıyorum..
aşı da bana mantıklı gelmiyor aşılar 4 yıldan sonra netlik kazanırken deli gibi aşıladılar onu geçtim varyant değiştikçe aşının etki ettiğini benim beynim kabul etmez.
Varyant değişimi ile virüs daha dirençli hale gelebilir ya da tam tersi etkisini de kaybedebilir fakat Delta varyantı ne yazık ki daha dirençli gözüküyor. Aşı bu koşulda korur hatta aşıya ekleme yapınca daha iyi korur fakat virüsün direnci artmaya devam ederse aşılar da koruyuculuğunu kaybetmeye başlar. Bu sebeple kısa sürede aşılamayı tamamlamak gerekiyor.

Şimdi diycek ki "nesi varmış Facebook teyzelerinin" :D

Şimdi size sır vereyim. Varyant veya mutasyon kavramı tamamen yanlis biliniyor. Bunu sonra anlatacağım.

Şimdi diycek ki "nesi varmış Facebook teyzelerinin" :D
Facebook kullanmadığım için ne kastettiğini bilmiyorum fakat böyle sıfatlara takılmam çünkü kendimi biliyorum ve sanaldaki ön yargılardan çok etkilenmiyorum artık.

Neyse sen anlatmaya devam et.:) @yoSun cuğum da yeni öğrencin madem, ben de okuyorum sizi...

Varyant değişimi ile virüs daha dirençli hale gelebilir ya da tam tersi etkisini de kaybedebilir fakat Delta varyantı ne yazık ki daha dirençli gözüküyor. Aşı bu koşulda korur hatta aşıya ekleme yapınca daha iyi korur fakat virüsün direnci artmaya devam ederse aşılar da koruyuculuğunu kaybetmeye başlar. Bu sebeple kısa sürede aşılamayı tamamlamak gerekiyor.
vallahi aklım mantığım almıyor zaman birilerimizi haklı çıkarıcak ama kimi orasını hep birlikte göreceğiz:=)

Şimdi size sır vereyim. Varyant veya mutasyon kavramı tamamen yanlis biliniyor. Bunu sonra anlatacağım.
Beklemedeyim canım hocam:=)
Yaaa hocam deyince Mehmet hocamı özledim göğüs hastalıkları uzmanı kombinemiz yan yanaa :=)

Yok daha neler anasını satayım.

Bugün de dışarıda maskesiz 8 saat geçirdim, hastalık kaparsam sorumlusu climax’dır bu saatten sonra

Evet doğru,

Ek bilgi : Araç dururken boşa almak zararli değilde aşağı doğru giderken boşa almak zararlı.

bu dogrumu cidden
Araç boştayken tekerlekler ile motor arasindaki mekanik bağ kesilir. Vitesteyken tekerlek ile motor aradında mekanik bağ vardır. Araçla bayır aşağı inerken boşa alırsan tekerler döner ama motora aktarılmayacağı için sadece yakıt olarak bile zarara girilir çünkü boş viteste bayır aşağıya inerken araç yakıt harcar ama vitesteyken bayır aşağıya inerken harcanan yakıt 0 olur. Millet boşa alınca bedavaya gittiğini sanıyor ama durum tam tersi.

jdjsj ya climax diyor ki "40 derece sıcakta pencere açarak serinlemeye çalışan bir milletin çocuklarıyız biz. Doğrusu ise sıkı sıkıya pencere ve güneslikleri kapatmak olmalı. Belki Adanalı varsa alkışlar beni."

anna "adanalı varsa alkışlar beni" bölümünden o kadar mutlu oluyor ki love atıyor fjdjd daha kalbi gördüm dedim bunu karenina atmıştır djsjs

evet hocam devam edebilirsiniz
bir izmirli deseydiniz, ben de love atabilirdim...

Ekli dosyalar

• Screenshot_20210801-014310_Opera.jpg
    Screenshot_20210801-014310_Opera.jpg
    299.8 KB · Görüntüleme: 13
Geri