Fit Havuçlu Kek

Konu sahibi son olarak 438 gün önce görüldü
halkın mustafa sarıgül'ü olarak kimseyi mağdur etmeden forumculuğu yürütmeye yemin ettik... son iki gündür iradelerini zorladığım minik perilerim için fit bir kek tarifiyle günü kapayacağım...
kekin yanında eşantiyon olarak da youtube videosunu koyuyorum ki hem FİT BİR ERKEK görün hem de TARİF... emre beyi çok severim, takipleyin...

Diyet havuçlu kek tarifi protein açısından zengindir. Aynı zamanda düşük kalorili sayılan bir tarif olup, hem yağ yakarak kilo vermek isteyenlere hem de yağlanmadan kas kütlesini arttırmak isteyenlere uygundur.
Oldukça pratik bir şekilde hazırlayıp, iş yerinize veya okulunuza götürerek öğününüzü sağlıklı bir şekilde geçirebilirsiniz.
Malzemelere göz atarak işe başlayalım:

Fit Havuçlu Kek Malzemeleri

• 1 yumurta
  • yarım çay bardağı süt
  • 2 çay bardağı yulaf ezmesi
  • 2 havuç
  • 2 tatlı kaşığı keçiboynuzu unu (bunun yerine bal, pekmez veya protein tozu kullanılabilir.)
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 avuç fındık

Diyete Uygun Havuçlu Kek Nasıl Yapılır?

1. Yumurta, keçi boynuzu unu ile çırpılır.
2. Yulaf ezmesi blender ile un haline getirilerek karışıma eklenir.
3. Üzerine yarım çay bardağı süt ve tarçın da eklendikten sonra karıştırılır.
4. Havuçlar rendelenir, fındıklar da dövülerek karışıma eklenir.
5. Fırın kabı yağlanır, içine karışım eklenir ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika kadar pişirilir.
Afiyet olsun!

1 Diliminin Besin Değerleri

Enerji, kcal : 121
Protein, g : 4.3
Karbonhidrat, g : 13.6
Yağ, g : 5.6

Tamamının Besin değerleri

(toplam 6 dilimin tamamının değerleridir.)
Enerji, kcal : 730
Protein, g : 26
Karbonhidrat, g : 82
Yağ, g : 34

NOT: bu şahsi yorumumdur, bal ya da pekmez koymayıp biraz elma rendeleyerek de tatlandırabiliyorum, teşekkürler. adam besin değerlerini de yazmış, öyle fit diye hepsini indirmeyin mideye bi anda...

Keciboynuzu unu da yeni turedi. Allah bu diyetcileri napmasin.

Zaten yulaf ezmesi bende yok :D Dumduz unla yapamiyor muyuz biz bunu ya jklgfk

fit kek yapma çabam hiç tutmuyor ya. beyaz un haricinde hiçbir undan randıman alamıyorum, balla falan da hayatta tatlanmıyor. alternatifler tutmayınca kek yemeyi bıraktım. :emoji_shrug:

görüntüsü bana çok sağlıklı gibi gelmedi.

Keciboynuzu unu da yeni turedi. Allah bu diyetcileri napmasin.

Zaten yulaf ezmesi bende yok :D Dumduz unla yapamiyor muyuz biz bunu ya jklgfk
moderatörünüz çok yoruldu arkadaşlar... bir dahaki konularda tam buğday unlu ve keçiboynuzsuz tarif atarım :D
keçiboynuzu cidden çok popüler oldu, şımardı bu kadar popüler oldu diye...

sağlıklı tarifleri de beğenmiyonuz....
çiçeğimsu sen sağlıksız bol kalorili tariflere devam et güzelliğinden şikayet ederiz en kötü...

moderatörünüz çok yoruldu arkadaşlar... bir dahaki konularda tam buğday unlu ve keçiboynuzsuz tarif atarım :D
keçiboynuzu cidden çok popüler oldu, şımardı bu kadar popüler oldu diye...
Ben keciboynuzu hic yemedim simdiye dek, tadi neye benziyor onu da bilmiyorum o yuzden :d

Saglikli diye, onune gelenin ununu yapar oldular. Kesin 5-10 seneye bu bilinenler de yanlis cikar bak demedi demeyin ,p

fit kek yapma çabam hiç tutmuyor ya. beyaz un haricinde hiçbir undan randıman alamıyorum, balla falan da hayatta tatlanmıyor. alternatifler tutmayınca kek yemeyi bıraktım. :emoji_shrug:
yulaf ya da tam buğday unları beyaz una göre biraz daha zor kıvam alıyor, o yüzden tutturana kadar cidden can çekişiyorsun. balın yanına şu etli etli olan hurmalardan eklersen güzel tatlandırıyor, hatta baldansa hurma daha mantıklı... ben de çok zorlandım ama sonunda başardım.

sağlıklı tarifleri de beğenmiyonuz....
çiçeğimsu sen sağlıksız bol kalorili tariflere devam et güzelliğinden şikayet ederiz en kötü...
Begeniyorum Melis de siradan halkin evinde keciboynuzu unu, yulaf ne arasin allasen. Sonra vay efendim neden diyet yapamiyorsunuz. Tam da bu sebepten iste .p

Mis gibi konular dururken bu konu hit oldu.

Begeniyorum Melis de siradan halkin evinde keciboynuzu unu, yulaf ne arasin allasen. Sonra vay efendim neden diyet yapamiyorsunuz. Tam da bu sebepten iste .p
diyet yapmaya kalkışan her bireyin evinde yulaf olmalı... mesela benimki öyle dursun diye var. var ama çok şükür.....
keçiboynuzu ununda haklısın ona bi şey diyemiyom. işte en iyisi bildiğimizden şaşmamak, nerde bizim beyaz unlu şekerli kekimiz <3

Geri