Film Önerileri

K
altı ayda bir izlemelik diğer önerim, zivot je cudo.

MV5-BNDhk-N2-I0-OWEt-Nj-Vi-Ni00-Yz-U2-LWFi-MWQt-ZDhi-Zj-My-YWUz-Yj-Nl-Xk-Ey-Xk-Fqc-Gde-QXVy-Mj-M5-MTg4-Mj-Q-V1.jpg

imdb: https://www.imdb.com/title/tt0322420/

[YOUTUBE]TJyg6IEQnp0[/YOUTUBE]

the ballad of buster scruggs - imdb.

HWt3xNc.jpg

-

in den gangen - imdb.

HWt4Bpq.jpg

-

the kindergarten teacher - imdb. (uyarlama)

HWt5BL2.jpg

haganenet - imdb. (orijinal)

kendimi iyi hissedersem şu raporlu günümün birinde cicero ya gitmek istiyorum aslında

Schindler'in Listesi (1993)
Liam Neeson, Ben Kingsley gibi önemli oyuncuların yer aldığı bir filmdi.
Gerçek bir hayat hikayesinden uyarlanan film, Steven Spielberg'in en önemli yapıtları arasında sayılan ve ona Oscar kazandıran bir yapımdır.
Müziği ise John Williams çalışmasıyla hüzün dolu.

Schindler'in Listesi (1993)
Liam Neeson, Ben Kingsley gibi önemli oyuncuların yer aldığı bir filmdi.
Gerçek bir hayat hikayesinden uyarlanan film, Steven Spielberg'in en önemli yapıtları arasında sayılan ve ona Oscar kazandıran bir yapımdır.
Müziği ise John Williams çalışmasıyla hüzün dolu.

unsere-mutter-unsere-v-ter.jpg

Savaşı hep Yahudi gözüyle izledik yıllarca. Bir de Alman gözüyle izleyelim derim. Tabi ki ikisi de dram, ikisi de insanlık dersi veriyor. Kırmızı kabanlı kızcağıza selam olsun.

unsere-mutter-unsere-v-ter.jpg

Savaşı hep Yahudi gözüyle izledik yıllarca. Bir de Alman gözüyle izleyelim derim. Tabi ki ikisi de dram, ikisi de insanlık dersi veriyor. Kırmızı kabanlı kızcağıza selam olsun.

Teşekkürler öneriniz için. Tarihi gerçeklikler için her iki bakış açısını da dikkate almak gerekir.
Ne yazık ki insanlık tarihi zulmün de tarihi. En çok yara alan ise iktidar savaşları arasındaki mazlumlar.

The Good Lie (İyi Bir Yalan) - 2014
Film gözyaşlarınızı tutamayacağınız bir insanlık ekseninde. Beğenerek izlediğim filmler arasında.

oCRSEx.jpg

1983 yılında başlayan iç savaş yüzünden yetim kalan üç genç güvenli bir yer bulma amacıyla yürüyerek binlerce mil yol kat eder. İyi Bir Yalan, bu üç gencin hayatta kalma ve zafer hikayesinden yola çıkıyor. Bu "Kayıp Çocuklar" yaşadıkları kültür karmaşasında yabancılarla komik ve dramatik mücadeler vererek Amerika’da yaşamaya çalışacaklardır.
Oscar ödüllü Reese Witherspoon’a, çocukluklarında filmde gösterilenden pek de farklı olmayan bir iç savaş geçirmiş Sudan’lı aktörler Arnold Oceng, Ger Duany, Emmanuel Jal ve Kuoth Wiel eşlik ediyor. Filmin yönetmeni Oscar adaylığı bulunan Philippe Falardeau.
(Beyazperde)

Tibet’te Yedi Yıl
9104.jpg
Tür Macera, Dram, Biyografik
Avusturyalı bir dağcı olan Heinrich Harrer’ın Himalayalar’a tırmanma hedefi vardır. Dönemin Alman yönetimi de dağcıyı bunun için desteklemekte ve dağcının giderlerini karşılamaktadır. Harrer 1939’da Almanlarla savaş halindeki İngilizler tarafından rehin alınır. Bir şekilde kaçmayı başarır ve Lhassa kentine ulaşır. Burada karşılaştığı Dalai Lama ve ondan öğrendikleri, dağcının tüm hayatını değiştirmek üzeredir. Harrer, budizmin felsefesi ile tanışmıştır.
Enemy At the Gates ve Der Name der Rose’nin yönetmeni Jean-Jacques Annoud tarafından çekilen filmin başrolünde Brad Pitt var.

Beyazperde

Evde vakit geçirmek için sıcacık bir film olan " Storm Boy" önerim.

Paylaşılan filmler arasında baya izlemedğim filmler varmış.
Paylaşımlar için teşekkürler.
Sevgili @çavla n, mutlaka izlemelisin dediğiniz bir film önerir misiniz?

Ben de bir öneride bulunayim.
12 yıllık esaret.
12 Yıllık Esaret, 2013 İngiliz-Amerikan yapımı tarihsel epik dram filmidir. Film New York Eyaletinde özgür bir siyahi olarak doğmuş olan ve 1841 yılında Washington DC'de kaçırılıp köle olarak satılan Solomon Northup'un 12 yıl boyunca köle olarak geçirdiği yaşamı anlatmaktadır.

Son düzenleme:
Paylaşılan filmler arasında baya izlemedğim filmler varmış.
Paylaşımlar için teşekkürler.
Sevgili @çavla n, mutlaka izlemelisin dediğiniz bir film önerir misiniz?

Ben de bir öneride bulunayim.
12 yıllık esaret.
12 Yıllık Esaret, 2013 İngiliz-Amerikan yapımı tarihsel epik dram filmidir. Film New York Eyaletinde özgür bir siyahi olarak doğmuş olan ve 1841 yılında Washington DC'de kaçırılıp köle olarak satılan Solomon Northup'un 12 yıl boyunca köle olarak geçirdiği yaşamı anlatmaktadır.

12 yıllık Esaret de çok güzel filmlerden. Teşekkürler sevgili velevki.:))
Eğlenceli ve o kadar da hüzünlendiren filmlerden biri.
7. Koğuştaki Mucize. İzlerken etkilenmemek mümkün değil. Bir Güney Kore filmi.
İzlersen görüşlerini de merakla bekliyorum.:lutfen:

miracle-in-cell-no7-1387128256.jpg

Geri