ZiFiR
Platin Üye
Oyuncak ayı ted çevir çevir seyret olm ne aranıyon
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Fellini: 8 ½,
Bergman: Persona, Through a glass darkly, The seventh seal
Buster Keaton: Sherlock Jr.
Frank Capra: It's a Wonderful Life
The fiddler on the roof, Little shop of horror (86)
Alfred Hitchcock - Rope
What Ever Happened to Baby Jane?
Luis Bunuel - Burjuvazinin gizli çekiciliği, özgürlük hayaleti, mahvedici melek, arzunun o belirsiz nesnesi
Woody Allen: Annie Hall
Tarkosky: Mirror
Religulous
Akira Kurosawa -
Brazil
Outis Pessoa
çok sağolasın baya önemli bir zaman ayırdığın için teşekkür ederim. imdb listesinden istemememin sebebi bir dönem takıntı yapıp 80 önceleri hariç çoğunu izlediğimden dolayı kaynaklanıyor. ancak 80 öncesi filmlerde çok eksiğim, o açığımı kapatmak için de sen geldin aklıma ve danışmak istedim.
gördüğüm kadarıyla sen de yönetmen olarak bakanlardansın olaya ki doğrusu da bu zaten. tavsiye ettiklerinden izlediğim filmleri gördüğümde, izlemediğim filmlerin ne kadar iyi olacaklarını tahmin etmek zor değil. tekrardan teşekkür ederim.
müsadenle ben izlemediklerimi temize çekeyim. gece de malum yerlerden çekerim kısmetse.
listede haneke, tony gatlif, guy ritchie ve özellikle gaspar noe görünce tebessüm ettim. bahsettiğin türk filmlerinden sen aydınlatırsın geceyi dışındakileri seyretme imkanı buldum. üretilenler içinde ayrı bir yere sahip hepsi.
bunları derlemem uzun zaman alırdı. çok sevindirdin hocam sağolasın tekrardan.
bir süredir uzak kaldım, ancak şimdi bir yaz paketi yapacağım ve son dönemlerden tavsiyeleriniz varsa alırım.
film: imdb top list olmaması
dizi: breaking bad, got, dexter, walking dead, bates motel , six feet under, californication, entourage, shameless olmaması
tür: bilimkurgu, romantik komedi olmaması
Outis Pessoa
feveran
Ne dizi ne film.. Bir yapıt daha var önereceğim.. Dekalog (1989)..Krzysztof Kieslowski'ye ait.. Orta metrajlı 10 adet filmden oluşan.. Yahudiliğin 10 emrinin her birisinin bir filmde işlendiği.. Ciddi bir yapıt.. Her gün bir filmi izlenebilir.. Filmlerden iki tanesi uzatılarak (öldürme ve aşk üzerine ) muhteşem şaheserler çıkartılmış ortaya.. Her sinema izleyicisinin mutlaka izlemesi gereken filmler bütünü..
Bunu ben de izleyebilirim çok ilgimi çekti.
Hatta kolayca bulabileceğimiz bir link olsaydı iyiydi.