film/dizi tavsiyeleriniz

Konu sahibi son olarak 2 gün önce görüldü
feveran

Üstat merhaba..

Çok zor bir alandan tavsiye istemişsin.. Ben kendimce iyi bulduklarımın bir kısmını paylaşayım senle.. Ancak imdb puanının düşük olup olmadığını bilmiyorum bu filmlerin.. çok yüksek olanları olabilir ancak bu izlenmeye değmez filmler olduklarını göstermez..

Eskilerden başlayayım istersen..
*İlk önerim “ 8 ½” Fellini’nin.. Hemen her yönetmenin en sevdiği filmler listesine giren. Övülmenin bile az gelebileceği bir film.
*Ardından Bergman’nın “Persona” filmi.. film tarihinin görebileceği en iyi filmlerden. Bergman’dan açılmışken konu bütün filmlerini izleyebilirsin rahatlıkla.. Dünya tarihinin en iyi yönetmenlerinden tartışmasız ama isim vermek gerekirse “ Through a glass darkly” ve “ The seventh seal” tavsiyemdir..
* “12 Angry Men” sinema tarihinin başka bir başyapıtı. İzlemesi oldukça kolay.. Kurgusu kusursuz.. Bir solukta izlersin.
* “Sherlock Junior” 1924 yapımı bu film.. Pek çok online izleme sitesinde bulabilirsin. Tarihin en komik 100 filmi arasındadır. Hem bu akıllıca kurguyu, hem bu zamanının çok ötesinde olan aksiyonlu sahneleri izleyip bir kültün doğuşuna Buster Keaton’nın eşsiz oyunculuk ve yönetmenliğiyle ulaşabilirsin.. film sanırım 45 dakika civarında.. Kesin izlemelisin..
* “it’s a wonderful life” eskilerin iyilerinden Capra’nın..
* “Wizard of Oz” fanatiği çoktur..
* Müzikal seversen (-ki söyleyeceğim müzikalleri defalarca izlemişimdir )
*The fiddler on the roof ( Damdaki kemancı ) , Little shop of horror ( küçük korku dükkanı ) Yalnız little shop of horror’un iki versiyonu var.. 1986 yapımı olanı izlemeni tavsiye ederim..
*Hitchcock’un Rope
*Muhteşem oyunculuk ve film için What ever happened to baby Jane?
*Sürrealist ögeli filmleri yazmıyorum çünkü izlenmesi pek kolay olmayan filmlerdir.. Özel çaba gerektirir izlemek.. Bunun sanırım tek istisnası Luis Bunuel.. Bunuel’in filmlerinden;
-Burjuvazinin gizli çekiciliği –özgürlük hayaleti – mahvedici melek –arzunun o belirsiz nesnesi
*Ayrıca woody allen çok iyi senarist, yönetmen ve oyuncudur.. Yalnız sinema diline alışmak lazım.. o soğuk espirilerine.. O yüzden 50 filmi olan yönetmeni geçiştiriyorum.. Ancak hatmedilmesi gerekenlerden bana göre..
- Midnight in Paris – Annie Hall

*Tarkosky –Mirror -Stalker

*Tony Gatlif en beğendiğim yönetmenlerden.. Ama sanırım izlemişsindir çoğu filmini.. Ben yine birkaç tane yazayım.. –Exils -Gadjo Dilo –Vengo –Liberte (Korkoro)
* Jean Vigo.. iki filmi bir belgeseli var.. İki filmden biri anarşist sinema’nın ilk örneği.. 12 yıl yasaklı kalıyor fransa’da.. Vigo zaten iki film çekip ölüyor.. genç yaşta.. –Hal ve gidiş sıfır.. bunları söylemişken bunun etkiledikleri filmleri de söyleyeyim.. Anderson’un “If” ve 400 Blows..
* Kelebek etkisi yerine aynı ögelere sahip ve çok daha iyi kotarılmış Mr. Nobody’yi tavsiye ederim..
* Vanilla Sky çok üst düzey olmasada izlenmesi gereken filmlerden.. ( Hollywood versiyonu)
* Religulous.. Kesin izle.. bir şey demeyeyim.. Belgeseldir bu arada film değil.
*seul contre tous – gaspar noe’nin
*Akira Kurosawa’dan yaklaşık 19 film izledim.. O yüzden izlemek istiyorsan sana detay verebilirim.. Çok severim.. Hayal kırıklığına uğratan filmi yoktu beni (Ağustosta Rapsodi hariç )
* Japon sinemasına meraklıysan liste hazırlayabilirim sana
* Brazil (kült filmdir, candır)
*lock stock and two smoking barrels.. Tipik guy ritchie filmi.. Çok eğlenceli.. Kurgu sağlam.. bol bol eğlenirsin izlerken.. izlemediysen aynı yönetmenin snatch iyi bir film aynı zamanda..
*Max and Mary iyi bir animasyon.. aynı zamanda Howl’s moving castle da öyle.. animasyon seversen öenerebilirim daha fazlasını..
*Full metal jacket

Haneke’nin piyano öğretmeni

* İstersen Amerikan film sitesinden toparladığım 300 civarında kült film var onları senle paylaşabilirim.. Kült filmler sakattır ama.. ya taparsın ya sayarsın : )
Bu paylaştıklarım genelde herkesin bildiği şeyler.. Daha kıyıda köşede kalmış şeyleri başka bir zamana paylaşabilirim.. Farkındayım çok yazdım.. Ha ayrıca türk filmlerinden Onur Ünlü’nün beş şehir.. sen aydınlatırsın geceyi.. Ümit ünal’ın 9 ve ara.. reha erdemin kosmos ve a ay .. filmlerini de öneririm.. Şimdilik bu kadar.. daha detaylı sohbet ederiz..

carnivale dizisini izlememiş her insan eksiktir biraz .p

Outis Pessoa

çok sağolasın baya önemli bir zaman ayırdığın için teşekkür ederim. imdb listesinden istemememin sebebi bir dönem takıntı yapıp 80 önceleri hariç çoğunu izlediğimden dolayı kaynaklanıyor. ancak 80 öncesi filmlerde çok eksiğim, o açığımı kapatmak için de sen geldin aklıma ve danışmak istedim.

gördüğüm kadarıyla sen de yönetmen olarak bakanlardansın olaya ki doğrusu da bu zaten. tavsiye ettiklerinden izlediğim filmleri gördüğümde, izlemediğim filmlerin ne kadar iyi olacaklarını tahmin etmek zor değil. tekrardan teşekkür ederim.

müsadenle ben izlemediklerimi temize çekeyim. gece de malum yerlerden çekerim kısmetse.

Fellini: 8 ½,
Bergman: Persona, Through a glass darkly, The seventh seal
Buster Keaton: Sherlock Jr.
Frank Capra: It's a Wonderful Life
The fiddler on the roof, Little shop of horror (86)
Alfred Hitchcock - Rope
What Ever Happened to Baby Jane?
Luis Bunuel - Burjuvazinin gizli çekiciliği, özgürlük hayaleti, mahvedici melek, arzunun o belirsiz nesnesi
Woody Allen: Annie Hall
Tarkosky: Mirror
Religulous
Akira Kurosawa -
Brazil

listede haneke, tony gatlif, guy ritchie ve özellikle gaspar noe görünce tebessüm ettim. bahsettiğin türk filmlerinden sen aydınlatırsın geceyi dışındakileri seyretme imkanı buldum. üretilenler içinde ayrı bir yere sahip hepsi.

bunları derlemem uzun zaman alırdı. çok sevindirdin hocam sağolasın tekrardan.

@Scarlett O'hara Impossible

listedekilerden izlediklerimi görünce diğerlerini de beğeneceğim aşikar. ya çok zevkli insanlarız ya da hepimiz zevksiziz. çok teşekkür ettim.

Outis Pessoa

çok sağolasın baya önemli bir zaman ayırdığın için teşekkür ederim. imdb listesinden istemememin sebebi bir dönem takıntı yapıp 80 önceleri hariç çoğunu izlediğimden dolayı kaynaklanıyor. ancak 80 öncesi filmlerde çok eksiğim, o açığımı kapatmak için de sen geldin aklıma ve danışmak istedim.

gördüğüm kadarıyla sen de yönetmen olarak bakanlardansın olaya ki doğrusu da bu zaten. tavsiye ettiklerinden izlediğim filmleri gördüğümde, izlemediğim filmlerin ne kadar iyi olacaklarını tahmin etmek zor değil. tekrardan teşekkür ederim.

müsadenle ben izlemediklerimi temize çekeyim. gece de malum yerlerden çekerim kısmetse.

listede haneke, tony gatlif, guy ritchie ve özellikle gaspar noe görünce tebessüm ettim. bahsettiğin türk filmlerinden sen aydınlatırsın geceyi dışındakileri seyretme imkanı buldum. üretilenler içinde ayrı bir yere sahip hepsi.

bunları derlemem uzun zaman alırdı. çok sevindirdin hocam sağolasın tekrardan.

feveran

Rica ederim ufakta olsa yardımım dokunmuşsa sevinirim.. Ben de aksine eski filmler konusunda iyiyimdir.. 2000 sonrasını pek bilmem.. işte tek tük çok iyi film çıkarsa.. Sana liste konusunda bir miktar daha tavsiyede bulunayım.. Eskilerden yine.. bu sefer çok uzatmayacağım isimleri ve tarihleri yazacağım : ) Yönetmen de yazmayacağım genelde.. Ama benim tercihim yönetmenin dilini anlayana kadar filmlerini izlemek.. sonra dönüp tekrar izlemek.. bu zevkten ziyade anlamaya çalışmakla ilgili ama zevk için de izlenmesi olası tabii..

*Orson Welles / Citizen Kane (1941) / Touch of Evil (1958)
*Hiroshima mon amour (1959)
*La notte (1961)
*Pickpocket (1959)
*North by Northwest (1959)
*Sweet Smell of Success (1957)
*Shadows (1959)
*Aparajito (1956)
*Le notti di Cabiria (1957)
*Pather Panchali (1955)
*Le salaire de la peur (1953)
*Singin' in the Rain (1952)
*The African Queen (1951)
*Sunset Blvd. (1950)
*The Treasure of the Sierra Madre (1948)
*Roma città aperta (1945)
*Charlie Chaplin / Modern Times (1936) / The Gold Rush (1925)
*Mouchette (1967)
*Bu dün bahsettiğim Vigo'nun filminden etkilenerek yapılmış film.. 400 Darbe / Les quatre cents coups (1959)
*Seppuku (1962)
*Nuovo Cinema Paradiso (1988)
*Smultronstället (1957)
*La strada (1954)
*Ladri di biciclette (1948)
*Tôkyô monogatari (1953)
*Dom za vesanje (1988)
*Akira Kurosawa / seven samurai / rashamon / yojimbo / Drunken angel / Dersu Uzala / İkuru / Ran

Yukarda yazdığım filmler iyi olduğu genel kabul görmüş bilindik eski filmler.. Yine de izlemeni öneririm.. Bu arada çok ilgimi çeken bir tv dizisi gördüm.. tek sezon 15,5 saat.. Berlin Alexanderplatz isminde 1980 yapımı.. toplamı bir film gibi anladığım kadarıyla.. Henüz izleme fırsatım olmadı daha doğrusu bulma fırsatım bile olmadı ama hakkında söylenenlere bakılırsa kesin izlenmesi gerekiyor.. Bilmeden tavsiye etmiş olayım.. ben bulup izlemeyi düşünüyorum..

bir süredir uzak kaldım, ancak şimdi bir yaz paketi yapacağım ve son dönemlerden tavsiyeleriniz varsa alırım.

film: imdb top list olmaması
dizi: breaking bad, got, dexter, walking dead, bates motel , six feet under, californication, entourage, shameless olmaması
tür: bilimkurgu, romantik komedi olmaması

Outis Pessoa

''Ben Kimim'' Bourne oynuyor izlemenizi tavsiye ederim :)

feveran

Ne dizi ne film.. Bir yapıt daha var önereceğim.. Dekalog (1989)..Krzysztof Kieslowski'ye ait.. Orta metrajlı 10 adet filmden oluşan.. Yahudiliğin 10 emrinin her birisinin bir filmde işlendiği.. Ciddi bir yapıt.. Her gün bir filmi izlenebilir.. Filmlerden iki tanesi uzatılarak (öldürme ve aşk üzerine ) muhteşem şaheserler çıkartılmış ortaya.. Her sinema izleyicisinin mutlaka izlemesi gereken filmler bütünü..

feveran

Ne dizi ne film.. Bir yapıt daha var önereceğim.. Dekalog (1989)..Krzysztof Kieslowski'ye ait.. Orta metrajlı 10 adet filmden oluşan.. Yahudiliğin 10 emrinin her birisinin bir filmde işlendiği.. Ciddi bir yapıt.. Her gün bir filmi izlenebilir.. Filmlerden iki tanesi uzatılarak (öldürme ve aşk üzerine ) muhteşem şaheserler çıkartılmış ortaya.. Her sinema izleyicisinin mutlaka izlemesi gereken filmler bütünü..

Bunu ben de izleyebilirim çok ilgimi çekti.
Hatta kolayca bulabileceğimiz bir link olsaydı iyiydi.

Tavsiye edildimi bilmem ama 12 Kizgin Adam , cok.sevdigim defalarca izledigim filmlerden.

Kadavra

Tavsiye etmem. Bir grup sapkin doktorun insan uzerinde tatmin cabalari
Doymuslugun verdigi acimasizlik ve arayisla kin ve nefrete donen davranis bozukluklarinin anlatildigi zaman kaybi bir film.

sorayayi taslamak

Akici , anlatimi guzel ve kesinlikle ders alinasi bir film.
din uzerine, kadin uzerine ve aci uzerine yazilip oynanmis , guzrl bir film.bir erkegin kac kadin ettigi, curmunun ne kadar sig oldugu ve seriat yuzunden aciyi elbise olarak giyen bir kadinin oykusu.
Recm de atilan her tasin acisini hissettigim bir filmdi.
Izlenmeye deger.. tavsiye ederim.

Queen . Hint filmi 2014 yapimi

Biraz once izledim.romantik komedi , izlerken bol gulumseme bol bu sadece filmlerde olur sahneleeine hazirlikli olmak gerekiyormus.

Hint filmlerini cok severim zaten eglenceliler , vakit gecirmek icin birebir.

Kisaca konusu ; evlenecekken mustakbel esi tarafindan terk edilen , yikilan bi kadinin daha sonrasinda hayati tatmasi , yerle bir olan ozguvenini kazanmasini konu aliyor.

20935579.jpg

Solace_--_movieposter.jpg

izlemediysen,izleyebilirsin.
ben beğendim konusu ilerleyişi gayet akıcı ve akılda kalıcıydı.

Gone Girl şuan digitürkte gösterimdeki filmlerden.

Fena değil , izlenir

Geri