Fethullah Gülen gerçekten hain mi ?

Konu sahibi son olarak 6 gün önce görüldü

Fethullah Gülen gerçekten hain mi ?

• Kullanılan toplam oy
    19
  • Anket kapatılmış .
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
"Fem dershanesinde kantinde yürürken takılıp düşmüştüm ayağa kalkıp 'GÜLENİN **Spam/Adversiting**' dediğim için dershaneden atılmıştım."

Bu konuyu oylesine acayim demistim adam darbeci hain cikti la :)

Bence bunu sormadan önce hainliğinin ne olduğunu tartışmamız gerekiyor :)

Eğer geniş bir hainlik tanımı yaparsak evet, dar bir tanım yaparsak hayır. . :)

Ancak geniş tanım yaparsak, sevdiğiniz saydığınız bir çok isimde oraya girecek hiç istemeseniz de.. Mesela aşağıdaki alıntı da sorduğum isimlerde aslında bir yerde hukuk katlettikleri için hain oluyorlar. .

Ben geniş tanım yapıyorum, ve darbe girişiminde etkisi olduğu için hain olabileceğini düşünüyorum. Ancak şu da unutulmamalıdır ki, tek o değil ..

Bundan önce bir konu da daha görüş atmıştım. Mezarlıklar ile ilgili, bence hain aynı aşağıdaki soruların cevabı olanlar gibi . .

Cemaatin uzun zamandır örgütlendiğini inkar etmek, zaten akılsız, saçma bir iddia olur. Hiçbir zaman sıcak baktığım bir oluşum değildi . .

O görüşümü de alıntılayım hemen buraya :)

Saçma olmuş, vatan haini arayacaksak vatan haini çoktur. Masumları katleden çoktur bu ülke de. .
Geçmişinde de öyle. . Sığmaz o mezara..
Mesela Türkiye'nin geçmişi ile ilgili o zaman bazı kıyasları ve soruları sormaya başlayalım

Mesela Cemal Gürsel Kenan Evren gibi vatan hainlerini ne yapacağız?
Ve elbetteki onlarun komuta ettiği alt kademedeki diğer askerleri? (Erler de dahil)
Darbecileri ne yapacağız? Çevik Bir gibi demokrasiye ihanet edenleri ne yapacağız?
Yaşar Büyükanıtta oraya defnedilecek mi? Albay Dursun Çiçek ne olacak onun için bir planınız var mı?
Mahir Çayan gibi katilleri nereye taşıyacağız? Yanlarına götürecek miyiz?
Ergenekon ve Balyozcuları ne yapacağız?
Veli Küçük ve İlker Başbuğ'u ne yapacağız? Onlar içinde ayrı bir mezar yaptıracağız?
Bu terörist başılarını nereye gömeceğiz?
DHKP-C, IŞİD, El Nusra ne olacak onlar nereye gömülecek?
Füze atıp 3 yaşındaki çocukları öldüren Hamascılar da oraya gömülecek mi?
Yoksa alkışlanmaya devam mı edilecek?
Ülkücüler ne olacak, ya da devrim için insan öldürenler devrimciler ne olacak?
Üniversiteleri eğitim yeri olarak görmek yerine şiddethaneye çevirenler ne olacak?
Onlar içinde bir çözümünüz var mı?
Pkk ne olacak? Roboski katilleri ne olacak?
JİTEMciler ne olacak? Devlet adına, insan öldüren katiller peki?
Ermeni soykırımını gerçekleştirenleri merak ediyorum acaba onlar hangi mezar da yatacak?
ASALAcılar ne olacak? Sivilleri katleden silahlı tüm katiller ne olacak?
Dersim? Uludere? ne olacak onları gerçekleştirenler için planınız nedir?
Devlet malını rüşvet olarak dağıtan devlet görevlileri hakkında ne düşünüyorsunuz?
Onlara da ayrı bir mezar mı yapacağız? Yoksa onları da bu vatan hainleri mezarlığına mı defnedeceğiz. .?
6-7 Eylül olaylarında Rumlara yapılmadık zulm bırakmayanların kimlikleri tespit edilip bu mezarlığa taşınacak mı?
Peki ya en kritik soru, Topal Osman'ı kışkırtıp, azmettirip milletin oyları ile seçilmiş bir milletvekili olan Ali Şükrü Bey'i öldüren katilleri? Hainleri ne yapacağız? Onların mezarını nereye taşıyacağız?
Adnan Menderes'i seni buraya getiren güç böyle istiyor diyen sözde hakim özde haini ne yapacağız? Adaleti onlara da sağlayabilecek misiniz?
Peki ya Türkiye, 1995 Azerbeycan'da darbe girişimine sebep olup 200 masumun ölümüne neden olmasını nasıl izah edecek?

Masumları öldürenlere katil dedik, ve onları ihanet olarak gördük . . Bu doğrudur. . Peki ama bu örnektekiler de o zaman ihanet içinde değiller mi? Örnekleri sayamayacağınız kadar çoğaltabilirim. . Türkiye'nin geçmişini okuyup iyice öğrenmiş biri olarak şunu söyleyebilirim.. Her şey tozpembe değil. .

Eğer bu sorulara verilecek bir cevap varsa iyi güzel yapılsın, ama yok, herkese karşı ilkeli bir tutum sergileyemeyeceksek, çok anlamsız bir girişim olmuş.

Bence olaylara biraz geniş bakmak gerekiyor.. Şeytanlaştırmaktan kimseye fayda gelmez.
Ben bu son olan olayların darbe olduğunu ve kesinlikle hesap sorulması gerektiğini düşünüyorum, ama bazı şeyleri de abartmamak lazım Ya da abartacaksan herkese eşit davran ki anlamı olsun. .

Bu toprak o kadar cömerttir ki, ne zalimleri kendine aldı. . Herkesi alır. . Ayrım yapmaz. Hem çok cömerttir toprak hem de asla reddetmez.
Çok saçma buldum bu mezarlık girişimini ve cenaze namazı kılınmamasını. .

Her ne adaletsizliğe uğrarsanız uğrayın, sizin vicdanlı ve merhametli olmaktan asla vazgeçmeyin. .
Adaletsizliğe uğramak, adaletli karar vermemizi engelleyemez..

Hümanist olmak, hukuk içinde adaletten ayrılmadan mücadele etmek en doğrudur. .

Hain ya da değil, adaletin sağlanmasını istiyorum ben. Kesin kanıtlar varsa bunun üzerinden sağlansın ama kişisel öznel nefretlerle de bu iş olmaz.

Adaleti sağlamak öyle nutuk atmaya benzemez zor iştir. .
Haksızlığa uğrasanız bile haksızlık yapmamayı gerektirir.

Bence terör mahkemelerinde yargılanmasınlar anayasa mahkemesi yargılansın.. Benim şu sıralar en çok güvendiğim kurumlardan biriydi. Özellikle de Haşim Kılıç gerçekten değerli bir hukukçuydu. .
Öyle olsa daha güzel olur diyorum. .

Özel mahkemelerden nedense bu ülkede hiçbir zaman adalet çıkmamıştır.
Bu kirli darbe girişimine karşıyım, ama yine de onu yapanlar da adalet ve demokrasi içinde yargılanmalıdır. Hak ihlali olmasın. .

Feto hain tabi ama feto gibi patlamaya hazır bir sürü hain tarikat var. Devlet için tek tehlike feto değil ki.

Koca koca okumuş çizmiş insanlarımız, ilk okulu bile dışarıdan bitirmiş bu CİA elemanından talimat alıyorsa sözün bittiği yerdeyiz.

ak kaşık değil tabi ama oda bir piyon , bide evin en küçüğü gibi her şuç üzerine yıkılabilcek konumda adam
bölede bir dez avantajı var aslında
erif nasılsa uzakta atalım üstüne , he bu onu doğru yapmıyor oda ayrı bir konu yani karışık işler

Geçmişte bu forumda feto ya hakaret ettiğim için bana küfürle karşılık veren arkadaşlara sormak lazım :D
Şuan yüzsüz yüzsüz yazıyorlar bu foruma . Kendilerini biliyor onlar :)

Kimilerine göre hain, kimilerine göre din adamı.

Nooldu lan perşembeleri maklube vermiyolar mı artık, niye satıyorsunuz hocaefendinizi? Allah benim ömrümden alsın ona versin, her şey hizmet için diyodunuz? Hizmetin ne olduğu belli oldu. Beraber yüruduğunuz "dava" ne bi de onu deyiverin. Laik cumhuriyeti yıkmak mıydı davanız? Hadi ordan. Hepiniz ordaydınız be!

Bu kayıkçıların kavgası... Kim bunların kayığına bindiyse olan yine bu garibanlara oldu.

Biat kültürünün erleri biat edenleri kınıyor. Yozlaşmışlar bu durumu fırsat bilip kendilerini haklı gösteriyor.

Biz zamanında hain derken ; " Türkçe olimpiyatları yapıyor, hoca efendi o " diye köpeği olmuştunuz.

Besleyip büyüten belli, hoca efendi diye ayaklarına kapanan, bunları devlete sızdırırken yağcılık yapan, iki yüzlü sahtekarlar belli. Hangi omurgaya sahip olduklarını bilmiyorum ama sanırım hepsi dansöz iyi kıvırıyorlar.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri