Beşiktaş’lılar olarak kavgayı böyle izliyoruz;
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Beşiktaş’lılar olarak kavgayı böyle izliyoruz;
boşuna yazmıyoz bunlarıbu açıdan eline değdiğini nasıl anladılar ilginç
başka açısı yok mu bu olayın
serdar kaçıncı kez kendini yere atıyo hala kart vermedi
tadic adamın ayağına bastı vermedi
fenerli arkadaşlardan bu maç için de detaylı analiz bekliyoruz
görüntülerle falan
Bir an yanlış mı gördüm acaba dedim de doğruymuş. Şu olayı yorumlayamadım bir türlü;
Nerden bakarsan bak resmen dalga geciyorlar![]()
böyle tartışmaların önüne geçmek için kasıt olmayan, olası golü veya topun rakibe gidişini engellemeyen pozisyonlara penaltı verilmez deyip geçeceksin. yani ben top bi tık ivmelenmiş gibi görüyorum ama ya kale arkasından ya da karşı tribünden görüntü olması lazım emin olmak için. ama çarpıyor bile olsa zaten auta giden şöyle bi topta penaltı olmamalı.
Mesele temasın olma ihtimali değil. Varsa temasın net, anlaşılır ve tartışmaya mahal vermeyecek şekilde olması gerek. Top belki de Kasımpaşalı oyuncunun eline sürtüyor veya değiyor ama yayına yansıtılan açılar ile bunu tespit etmek, top ele değmiştir demek çok zor. Hatta zor değil, imkansız. Belirli bir alana zoom yapıp kavisli gelen top için, top yön değiştiriyor demek de anlamsız. İnsanların dakikalarca izleyip göremediği bir teması hakemden 20-30 saniyede görmesi ve hemen karar vermesi isteniyor. Burada suç sahadaki hakemde değil, onu o bilinmezin içine atan Var'da. Geçen sezon Galatasaray'ın Sivas maçındaki ofsayt şüphesi olan pozisyonda da aynısı oldu ve hakem Var'ın kurbanı oldu.
Diğer taraftan bu türden pozisyonları kale arkası kamerası ile tespit etmek imkansız. Kale arkası kamerası derinlik vermediği için topun oyuncunun vücuduna ne kadar yakın olduğunu kestirmek imkansız. Ben kestiririm diyen varsa gitsin mehdiliğini ilan edip Amerika kırsalında butik tarikatını kurararak enayi müritlerinin parasını ezsin.