Fenerbahçe - Kasımpaşa ( 2 - 1 )

🕒 Konu sahibi 2 saat önce aktifti
istedikleri kadar çalsınlar
hakemleri de üstüste koyup hepsini yeneceğiz lige heycan vermek için yapılan hareketler

Galatasaray hakemler kötü dediğinde birleşip hakemler de hata yapar diyen
sonra da her maç hakem hatalarından yakınan bir başkan
aynı yolu izleyen taraftar
Galatasarayın eleştirdiği her şeyin karşısında olup başına gelince ses çıkaran çıkar peşinde koşan insanlar

hangi olaya bakarsan bak bu böyle birebir aynı
başkalarına yapılınca karşı tarafı savunurlar
kendilerine yapılınca avaz avaz bağırırlar

el yoksa bile bunlar montajla ekler
severler böyle işleri

Bir an yanlış mı gördüm acaba dedim de doğruymuş. Şu olayı yorumlayamadım bir türlü;

bu açıdan eline değdiğini nasıl anladılar ilginç
başka açısı yok mu bu olayın

serdar kaçıncı kez kendini yere atıyo hala kart vermedi
tadic adamın ayağına bastı vermedi

fenerli arkadaşlardan bu maç için de detaylı analiz bekliyoruz

görüntülerle falan
boşuna yazmıyoz bunları

Sizinkiler atmıyor mu? Avrupa hakemi yemedi ama…

top eline değiyor olabilir, penaltı olabilir, fenerbahçe kazanabilir bunlar olağan şeyler. ama her maç, istisnasız her maç bir takımın maçında vicdanı rahatsız eden karar verilir mi?
bizim bugünkü pozisyonu izlediğimiz açıdan icardi’nin yumruk yediği açıyı verip, var’a çağırmadılar maçta sonra kale arkası açısı çıktı aynısı şimdi olsa ne olacak?
tekrar ediyorum: pozisyon penaltı olabilir fakat bize yansıtılan açıdan sağlıklı karar vermesi mümkün değil.

İcardi yumruk mu yedi? Ney ney ney? Yok satırla doğradılar… tövbeler olsun ya rabbim.

böyle tartışmaların önüne geçmek için kasıt olmayan, olası golü veya topun rakibe gidişini engellemeyen pozisyonlara penaltı verilmez deyip geçeceksin. yani ben top bi tık ivmelenmiş gibi görüyorum ama ya kale arkasından ya da karşı tribünden görüntü olması lazım emin olmak için. ama çarpıyor bile olsa zaten auta giden şöyle bi topta penaltı olmamalı.

tatava yapmayın, sonuç olarak Fenerbahçem kazandı. tebrikler<3

Nerden bakarsan bak resmen dalga geciyorlar:D

Mesele temasın olma ihtimali değil. Varsa temasın net, anlaşılır ve tartışmaya mahal vermeyecek şekilde olması gerek. Top belki de Kasımpaşalı oyuncunun eline sürtüyor veya değiyor ama yayına yansıtılan açılar ile bunu tespit etmek, top ele değmiştir demek çok zor. Hatta zor değil, imkansız. Belirli bir alana zoom yapıp kavisli gelen top için, top yön değiştiriyor demek de anlamsız. İnsanların dakikalarca izleyip göremediği bir teması hakemden 20-30 saniyede görmesi ve hemen karar vermesi isteniyor. Burada suç sahadaki hakemde değil, onu o bilinmezin içine atan Var'da. Geçen sezon Galatasaray'ın Sivas maçındaki ofsayt şüphesi olan pozisyonda da aynısı oldu ve hakem Var'ın kurbanı oldu.

Diğer taraftan bu türden pozisyonları kale arkası kamerası ile tespit etmek imkansız. Kale arkası kamerası derinlik vermediği için topun oyuncunun vücuduna ne kadar yakın olduğunu kestirmek imkansız. Ben kestiririm diyen varsa gitsin mehdiliğini ilan edip Amerika kırsalında butik tarikatını kurararak enayi müritlerinin parasını ezsin.

böyle tartışmaların önüne geçmek için kasıt olmayan, olası golü veya topun rakibe gidişini engellemeyen pozisyonlara penaltı verilmez deyip geçeceksin. yani ben top bi tık ivmelenmiş gibi görüyorum ama ya kale arkasından ya da karşı tribünden görüntü olması lazım emin olmak için. ama çarpıyor bile olsa zaten auta giden şöyle bi topta penaltı olmamalı.

İlk tekrarda ha..tr ordan nasıl penaltı dedim. Tekrar tekrar gösterince kasımpaşalı oyuncunun eline odaklandım. Eli çok hızlı geri gidiyor top çarpmış gibi ama refleksle de çekmiş olabilir dedim. E top yön değiştiriyor? Hem yön değiştiriyor hem rakibin eli çok hızlı geri gidiyor.

Herşeyi geçtim. Daha pozisyon penaltı mı değil mi kesin bişey yok ortada. Malum camianın tweetine ne demeli?

Mesele temasın olma ihtimali değil. Varsa temasın net, anlaşılır ve tartışmaya mahal vermeyecek şekilde olması gerek. Top belki de Kasımpaşalı oyuncunun eline sürtüyor veya değiyor ama yayına yansıtılan açılar ile bunu tespit etmek, top ele değmiştir demek çok zor. Hatta zor değil, imkansız. Belirli bir alana zoom yapıp kavisli gelen top için, top yön değiştiriyor demek de anlamsız. İnsanların dakikalarca izleyip göremediği bir teması hakemden 20-30 saniyede görmesi ve hemen karar vermesi isteniyor. Burada suç sahadaki hakemde değil, onu o bilinmezin içine atan Var'da. Geçen sezon Galatasaray'ın Sivas maçındaki ofsayt şüphesi olan pozisyonda da aynısı oldu ve hakem Var'ın kurbanı oldu.

Diğer taraftan bu türden pozisyonları kale arkası kamerası ile tespit etmek imkansız. Kale arkası kamerası derinlik vermediği için topun oyuncunun vücuduna ne kadar yakın olduğunu kestirmek imkansız. Ben kestiririm diyen varsa gitsin mehdiliğini ilan edip Amerika kırsalında butik tarikatını kurararak enayi müritlerinin parasını ezsin.

Geçen sezon hatırlarsan aynı pozisyonda top mert hakanın eline çarptı diye attığı gol iptal edildi. Pozisyon çarpma göz önüne alındığında bire bir aynıydı. Onda da top mert hakanın arkasında kalıyordu, nerden gördünüz de eline çarptığı kanısına vardınız diye çok olay olmuştu, o maçta puan kaybetmiştik.

Yani bu tür pozisyonlarda lehimize olunca “verilmemeli”, aleyhimize olunca “verilmeli” mi?

Geri