Feminizm gereklidir.

Konu sahibi son olarak 13 gün önce görüldü
Bence feminizm gerekli;
-daha eşit bir aşk için!
-çocuk gelinler oyun oynayabilmeli!
-çünkü yemek yapan erkekler çok seksi.
-erkek erkek davranmaktan sıkıldım.
-çünkü bir adalet feryadıdır.
-çünkü gayesi insan olmaları nedeniyle hem kadınları hem erkekleri daha rahat ve mesut yaşatmaktır.
-"bir bayana yakışmıyor" denmesinden usandım.
-bazı siyasetçiler kadın cinsel organını küfür sanıyor.
-çünkü hangi cinsiyetin söylediği değil ne söylediği önemli.
-ay tabi gerekli ayol!
Feminizmi doğru anlayan arkadaşların, bilgi ve mizah anlayışlarına güvenerek, devam etmelerini öneriyorum. Bu konuda söyleyecek sözü olan, duyarlı arkadaşlarım, selam size.

Bunların olması için feminizm gerekli değil.Odun olmamak,empati yetisini geliştirmek,insanlara bacak arasından bakmamak kafi.
Ayrıca bir gün dünyanın herhangi bir yerinde en kral izm bile doğsa kadına hak ettiği değerin verileceğini düşünmüyorum.Her kültür,her toplum için geçerli. ( Ne yazık ki)

Çünkü kadın olmanın farklı bir gezegendenmis gibi oldugu toplumsal algı dan kurtulmak istiyor bu bünye

Bknz: kadinlar pembe metrobüs e binsin.

Feminizmin erkek düşmanlığı olmadığı gerçeğini de algılasa herkes keşke.

Feminizm gerekli
çünkü; insanların doktor bey demesinden bıktım.

E üreme işini nasıl halledeceksiniz?

Feminizm. Kadınların hakları ve ilgi alanlarını konu alan heterojen konseptin belirleyicisi kadındır. Kadın ve erkek arasındaki toplumsal eşitsizliğin süregelmesi, feminizmin amacının kadının toplumdaki yerinin iyileştirilmesinin ve toplumda gerçek bir eşitlik durumunun sağlanmasına neden olmuştur. “Feminizm” kavramı altında sayısız hareket özetlenmiştir

falan diye uzuyo gidiyo ne olduğuda. bu çıkarımı nerden yaptığını çözemedim
konunun mesajındada buna değinilen bi yer yok:) şaşkınım açıkçası :eek:

Cinsiyetçiliğe,renk yada sıfat ayrımına,kadın düşmanlığına mani olmak için insanları ön yargıyla baktıkları bir ideolojiye yönlendirmek gerekmiyor.Feminizmin tanımından öte ne derece tutulabileceği önemli.Karısını 3 öğün döven,erkek çocuğu pembe giydi diye çocuğuna dayak atan bir adamın o tür davranışlarını kırmak için ya da toplumda ki cinsiyetçilik adı altında işlenen cinayetlerin önüne geçmek için mantıklı bir seçim değil.At gözlüklü bir herifin ''Ne olursan ol gel,Psikopatta olsan,denyoda olsan feminizm'e'' gel çağrısına pozitif karşılık vereceğini düşünmüyorsunuz sanırım? Empati diyorum ben, bir izme sığınmak yerine kaybolmuş güzel duyguları iyileştirmek,ortaya çıkarmak gerek.

Feminizm. Kadınların hakları ve ilgi alanlarını konu alan heterojen konseptin belirleyicisi kadındır. Kadın ve erkek arasındaki toplumsal eşitsizliğin süregelmesi, feminizmin amacının kadının toplumdaki yerinin iyileştirilmesinin ve toplumda gerçek bir eşitlik durumunun sağlanmasına neden olmuştur. “Feminizm” kavramı altında sayısız hareket özetlenmiştir

falan diye uzuyo gidiyo ne olduğuda. bu çıkarımı nerden yaptığını çözemedim
konunun mesajındada buna değinilen bi yer yok:) şaşkınım açıkçası :eek:

Feminizmi yanlış biliyorsun dostum :)

Üreme yerine üretime odaklanamıyor bazıları.

Demek üretim olarak algılıyorsunuz bu işi :dusun:
Feminizm diyeceğinize neden eşitlik demiyorsunuz hanımlar? Eşitliğe ne olmuş? Tam anlamıyla eşitlik sağlanamayabilir ama hiç olmazsa en yakını olabilir. Bırakın şimdi feminizmi? Çarpık sistemin, çarpık ürünüdür bu. Eşitlik kadar güzel kavram var mı?

O kaynaklara kim güveniyor?
önemli olan benim güvenmem ve inanmam. senin güvenmemeyi seçtiğin kadar gerçek

senin bildiğin doğru ya da güvendiğin doğru nedir madem onu paylaşta sohbet açılsın.
dönmeyelim aynı yerde

Feminizm gerekli çünkü iffetsiz olan kadınların tecavüzü hak ettiği ve iffetli kadınlara göre çok daha az hasar aldığı öne sürülüyor olması gibi saçma düşüncelerin önüne geçilmeli.
Feminizm nedir ne değildir bilgisine sahip olmayanlar sağdan dışarı çıksınlar bir zahmet. Hadi tatlışlarım hadi.

önemli olan benim güvenmem ve inanmam. senin güvenmemeyi seçtiğin kadar gerçek

senin bildiğin doğru ya da güvendiğin doğru nedir madem onu paylaşta sohbet açılsın.
dönmeyelim aynı yerde

İyi bakalım. Örneklemlerle konu dağılıp gidebilir de kalabilir de. Neyse, bildiğimiz kısmıyla neredeyse dünyanın bütün toplumlarında kadınlar eziliyor ve daha aşağıda tutuluyor. Bu yanlış ve çarpık ve bir o kadarda saçma sistemin ürünü olarak feminizm diye bir olgu çıkıyor. Her ne kadar eşitleme namına veya kendi sesini ve ezilmişliğini duyurma adına da olsa, bu konsept başarılı olursa, erkek hegemonyasından farksız kalacaktır. Zira, günümüz toplumlarında olduğu gibi erkekteki güç eğer ki kadın kısmının eline geçerse zaten anaerkil topluma dönülecek ve yine günümüz erkeğinin toplumdaki kadına yaptığını kadın erkeğe yapacaktır. O halde, o güvenilir kaynaklarda anlatıldığının ötesinde, kadının erkeğe üstünlüğü ve kadının daha iyi yerde olması adına başlatılan bu akımın gerçek amacı kadının erkeğe karşı olan aşağılanmışlığının ve ezilmişliğinin intikamını alma niteliğindedir. Bu feminizm o kadar ileriye gidebilir ki; erkeksiz bir toplum ve erkeğe ihtiyaç duymadan yaşamın devam etmesine bile odaklanabilir. Ben aslında bu noktasında sordum, o halde nasıl üreyeceksiniz? Anladın mı?

Yardımcı olan değil ortak olan erkeklerin var olabilmesi için feminizm gereklidir.
Çocuğunu kendi büyütebilen erkeklerin varlığı için de öyle.

Bknz: Komünizm parayı feminizm kocayı bulana kadardır. :p

Aslında bu da yanlış düşünce ama şapkamı çıkarmadan edemeyeceğim. :hi: Aslında genelde böyle olur evet. Çocuğu olmayan zaten çocuk istemiyordur ve evde kalan en azılı feminist olur v.s. Ama genelde, hep öyle değil. Bak benim param var ve ben bir komünistim...

Geri