Felsefeye Başlayacaklar İçin 5 Baş Yapıt

🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti
1- Böyle Buyurdu Zerdüşt – Friedrich Nietzche
0000000374472-1.jpg

Hitler’in en sevdiği filozof olan ve pos bıyıkları ile hafızalara kazanan Nietzche’nin baş yapıtı, Böyle Buyurdu Zerdüşt felsefenin enlerindendir.

2- Denemeler – Montaigne
0000000230995-1.jpg

Kendini tanımak için yazmaya başlayan bir asilzade ama onu diğer kibirli aristokratlardan saymamak gerekir. Babası tarafından hayatı anlaması için fakir bir aileye verilen ve onlarla uzun zaman geçiren bir adam, yazdıklarından da kişiliğini net olarak görmeniz mümkün.

3- Komünist Manifesto – Karl Marx
0001736816001-1.jpg

Felsefesi hayata geçen nadir filozoflardandır Marx, toplum düzenini eleştirmiş, tarihsel süreci bilimsel bir şekilde açıklamış ve sırtındaki çıbanlar yüzünden (muhtemelen başka yerlerinde de var) neredeyse tüm kitaplarını ayakta yazmış bir dahi ve bir çok filozof gibi parayla sorunları olmuş ama bunları sorun etmeden yapıtlarını en iyi şekilde yaratmaya devam etmiştir. Toplumu ve sistem farklı bir gözden görmek için Marx okunmalıdır.

4- Ütopya – Thomos Moore
utopya5b1856cabf4854deece072ef04595443.jpg

Bir devlet görevlisi ve filozof olan Moore olması gereken toplum düzenini yazmıştır. Ütopya kelimesinin günümüze ulaşmasına da vesile olmuş olan filozofun bu yapıtın okuyarak, yaşadığımız Dünya’nın distopya olduğunu görebilirsiniz.

5- Sanat ve Sanatçılar Üzerine Notlar-Sigmund Freud
0000000057859-1.jpg

Modern psikolojisinin ve psikanalizin kurucusu sayılan Freud yakın dönemimizin en büyük dahilerinden birisidir insanın doğasını incelemekte usta olan ve kendisininde sorunlu biri olması sebebi ile bunu en iyi yapan kişidir, bir önermesinde puro içenlerin bir penisi arzuladıklarını öne sürmüştür ve kendisini bundan müstesna tutmuştur. Arkadaşları onu puro içerken gördüklerinde durumu sorduğunda ise “Bir puro bazen sadece bir purodur” demiştir. İnsan doğasını görmek için iyi bir başlangıç kitabı.
alıntı

Son düzenleme:
Bence de jujucuğum.
Başlayacaklarsa eyer bisey okumadan baslasinlar.
Düsünerek meselen ya da cocuklarla sobbet ederken.
Sonra olay olay:D

Evet benim genelde ilk sorum; Allah allah neden böyle oldu ya? oluyor.
Felsefeye uygun mudur hojam?

Sorgulamak en top ilk adim.
Ben de genelde Allam bu insanlar niye böyle zalak diye soruyorum.Bazen kendimde de buluyorum o zalaklik ve manyakligi.
Öyle yürüdü gitti iste.
Pismanim.

Tanrıların Tarihi diye bir kitaba başladım Süreyya hanım. Anacığım, sen iyice yoldan çıkacaksın deyip kitabı elimden aldı. Bende haklı olduğunu düşünüp, o gün bıraktım. Bence haklıydı.

Tanrıların Tarihi diye bir kitaba başladım Süreyya hanım. Anacığım, sen iyice yoldan çıkacaksın deyip kitabı elimden aldı. Bende haklı olduğunu düşünüp, o gün bıraktım. Bence haklıydı.

:D
Ana yüreği.
Insan fikri isik hizi kadar hizlidir belki daha hizli.Ve bazen süphelendiklerimiz ile dogru yola daha cok kilitleniyoruz arastirdikca.O kitabi biliyorum sanirim.Daha cok tarihi bir kitap.
Yoldan cikmazsin temel saglamsa.
Ve yoldan cikankar yoldan cikmayanlari asla unutmazlar ve sürekli onlarla ugrasirlar.s Hep tanrilarla bir savas halindelerdir aslinda.
Cok ciddilestim be.
Su an en felsefi olay parmaklarimin sarimsak kokmasi ve tv de bir balinayi nasil avlayip parcadiklarina tanik olmam.

Biliyorum ya okuyorum zaten.
Ayrıca temel çok sağlam değil. Tut beni süriiiiik.

Çocuklar için, çocuğu olanlar için çıtır çıtır felsefe ve Sofi’nin günlüğü mü dünyası mı ne işte o kesinlikle öneririm.

sonra niye inanmıyorsun derler yapmayın.

Başlıktaki hatayı düzeltin. “başlayacakalar” nedir allasen elim ayağım titriyor....

Süreyya mod on;

"Dawkins okudum
Nietzsche okudum
Orwell okudum Turan Dursun bile okudum:)(Hayy bin Yakzan ayol:) Dennett. Feldman. Hasker Sinnott falan filan( ba ba ba koskoca isimleri hume filan hep bu falan filanın içinde hehe:))
Cioran:(( lanet olsun hehe
Bukowski bile okudum düşün yani hehe yani nerede ne kadar "aykırı" diye niteledikleri isim varsa hepisini bir elden geçirdim yüzlerce "ateist agnostik deist naturalist materyalist nihilist" diye kendini tanımlayanların kitaplarını ve makalelerini okudum yani tastamam 7- 8 yıl yaşamadan sadece okudum keza sinemada da öyle ne kadar "alternatif" yönetmen varsa bilirim ve takip ederim ama bir şey söyleyeyim ben kendimi tanımlamıyorum yani buna ihtiyaç duymuyorum ama "müslüman" diyorlar bana ay...
Çünki son tahlilde kendi kararlarımı kendim veririm.
Şimdi öldüğümde bana ne diyecekler acep kütüphaneme baktıklarında.
Bunlar insana bir Fatihayı çok görür ben size diyim beybisi:))
Gülüyorum ağlanacak halinize bazı "arkadaşlar" vallahi olamasaydınız olurdu ama olmuş gibi yapıyorsunuz insan kahroluyor.
Kütüphanelerimiz "kimlik"lerimiz değildir zira evlerimiz de öyle onlar sadece bize şimdilik eşlik etmişlerdir sadece bu.
Had iyi bir şeydir onu bilmek lazım."
juju gel janım ben öğreteyim sana felsefeyi, hem kaynaşırızda.

Psinoza beybisi mi dedi ben mi yanlış okudum......

Ergenler için felsefeye giriş;

Sofienin dünyası

Şaka şaka güzel kitap. Dont let the linç begin

biz de felsefe yapacaklar önce marilyn manson dan başlıyor anasını satim.

Tutturmuşlar bir sofinin dünyası, inanın doğru düzgün kimse okumamıştır bile.
Kanka seni test edebilirmiyim kitap üzerinden?

miyim i ayrı yazdığın sürece edebilirsin.

Felsefe cevaptan çok soru arar. Felsefe sofienin bulduğu kedinin tüyleri kadar parlaktır. Derinlere indikçe kararirsin.

Sen t9 yazımını ayırt edemeyecek kadar akıllı bir insansın. Senin testine tabii olmak istemem

miyim i ayrı yazdığın sürece edebilirsin.

Felsefe cevaptan çok soru arar. Felsefe sofienin bulduğu kedinin tüyleri kadar parlaktır. Derinlere indikçe kararirsin.

Sen t9 yazımını ayırt edemeyecek kadar akıllı bir insansın. Senin testine tabii olmak istemem

İstersen ismail'in olayım, al bu da boynum. Miyim'in hatrı kalmasın, bundan sonra söz ayrı yazacağım. Kendinle kavganı vermeden sokakta kavga bomboş bir iş, geçelim.

Geri