Felsefeye Başlayacaklar İçin 5 Baş Yapıt

🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti
İstersen ismail'in olayım, al bu da boynum. Miyim'in hatrı kalmasın, bundan sonra söz ayrı yazacağım. Kendinle kavganı vermeden sokakta kavga bomboş bir iş, geçelim.

Psi kafam motorlarına kuş çarpan uçağı Hudson a indiren sullenberger. Ötede oyna nolur

Süreyya mod on;

"Dawkins okudum
Nietzsche okudum
Orwell okudum Turan Dursun bile okudum:)(Hayy bin Yakzan ayol:) Dennett. Feldman. Hasker Sinnott falan filan( ba ba ba koskoca isimleri hume filan hep bu falan filanın içinde hehe:))
Cioran:(( lanet olsun hehe
Bukowski bile okudum düşün yani hehe yani nerede ne kadar "aykırı" diye niteledikleri isim varsa hepisini bir elden geçirdim yüzlerce "ateist agnostik deist naturalist materyalist nihilist" diye kendini tanımlayanların kitaplarını ve makalelerini okudum yani tastamam 7- 8 yıl yaşamadan sadece okudum keza sinemada da öyle ne kadar "alternatif" yönetmen varsa bilirim ve takip ederim ama bir şey söyleyeyim ben kendimi tanımlamıyorum yani buna ihtiyaç duymuyorum ama "müslüman" diyorlar bana ay...
Çünki son tahlilde kendi kararlarımı kendim veririm.
Şimdi öldüğümde bana ne diyecekler acep kütüphaneme baktıklarında.
Bunlar insana bir Fatihayı çok görür ben size diyim beybisi:))
Gülüyorum ağlanacak halinize bazı "arkadaşlar" vallahi olamasaydınız olurdu ama olmuş gibi yapıyorsunuz insan kahroluyor.
Kütüphanelerimiz "kimlik"lerimiz değildir zira evlerimiz de öyle onlar sadece bize şimdilik eşlik etmişlerdir sadece bu.
Had iyi bir şeydir onu bilmek lazım."
juju gel janım ben öğreteyim sana felsefeyi, hem kaynaşırızda.

A priori yaklastiktan ve yargi yürütemedikten sonra olaylara ithafen Psi, in dibio pro reo.

Ögretebilir isen ne ala, ki önce öz yansima, sayin psi.Beni çekmemen rica olunur yürümelerine.
Yarisma benle.
Ben yarismiyorum cünki.
Yarisirsam tozumu yutarsin.Sonra da irkcisin dersin.Aklina baska bisey gelmez cünki.

Felsefik atışma mı yapıyor sevgili Hatem ile Psinoza beyler. Böyle şeyler görmek hoş hani, sidik yarışı yerine fikir alışverişinde bulunmak ne tatlı.
Süreyya hanımdan atak geldi.. buralar heyecanlı olacak, yarışma benimle dedi! Şener Şen ve İlyas Salman repliği sözleri ile.

Felsefik atışma mı yapıyor sevgili Hatem ile Psinoza beyler. Böyle şeyler görmek hoş hani, sidik yarışı yerine fikir alışverişinde bulunmak ne tatlı.
Süreyya hanımdan atak geldi.. buralar heyecanlı olacak, yarışma benimle dedi! Şener Şen ve İlyas Salman repliği sözleri ile.

Ne atışma var ne sidik yaristirma run. Ben bi konuya mesaj yazınca senle psi ye bildirim gidiyor herhalde.

Çok önceden de dedigim gibi. Tartışacak veya atisacak üye değilsiniz benim için. Hadi ekmeğinin peşine

Run burada yürüyebileceğin üye yok gibi... ama sen bilirsin..
(umarım kızmaz...)

Yok tatlım niye kızgın olayım :) keşke yürüyecek birileri olsa, seni mesela 10 yıldır görürüm sanalda hayalet gibisin emojili fotoğraf bile koymuyor olman durumun ne çok vahim olduğunu gösteriyor.
Yürüyecek birileri varsa bilgilendirme yap lütfen, henüz daha kimseyle tanışma şansım olmadı. :blush:

Psinoza adama ne yaptın sen yahu bana da bilenmiş :) bu kadar yaraladı demek bir günlük ban vah ki vah üzüldüm. Neyse hırslı adamları severim.

Yok tatlım niye kızgın olayım :) keşke yürüyecek birileri olsa, seni mesela 10 yıldır görürüm sanalda hayalet gibisin emojili fotoğraf bile koymuyor olman durumun ne çok vahim olduğunu gösteriyor.
Yürüyecek birileri varsa bilgilendirme yap lütfen, henüz daha kimseyle tanışma şansım olmadı. :blush:

Napayım yüzüme nazar boncuk emojisi koyup fotoğraf mı atayım? Yani o zaman durum vahim diyebiliriz. Sorun yok. :heyoo:
Sakin olun gençler.

İşte ayrım yapamayacak kadar da zekisin run. İspirtolu rakı içiyorum daha senin kafana erisemedim. üzülüyorum sana Allah affetsin

juju hanım yani seni görsek fena olmaz diyorum, nazar boncuğu ile çok güzel bir uyum yakalama şansın var.
Ayrıca ben çok sakin biriyimdir canım, sen bana felsefe kitabı öner haydi. Okurken fotoğraf atacağım.

A priori yaklastiktan ve yargi yürütemedikten sonra olaylara ithafen Psi, in dibio pro reo.

Ögretebilir isen ne ala, ki önce öz yansima, sayin psi.Beni çekmemen rica olunur yürümelerine.
Yarisma benle.
Ben yarismiyorum cünki.
Yarisirsam tozumu yutarsin.Sonra da irkcisin dersin.Aklina baska bisey gelmez cünki.

Allahtan Kürt olduğumu biliyorsunuz da elinizde bir koz gibi kullanma niyetiyle öne sürüp duruyorsunuz, ne diyorlardı sizin oralarda ad hominemlik mi.
Yani kuzum sana ırkçı demem ama aptallar grubuna bile bile dahil olmana da karışamam. (:

Allahtan Kürt olduğumu biliyorsunuz da elinizde bir koz gibi kullanma niyetiyle öne sürüp duruyorsunuz, ne diyorlardı sizin oralarda ad hominemlik mi.
Yani kuzum sana ırkçı demem ama aptallar grubuna bile bile dahil olmana da karışamam. (:

Yav he he.

juju hanım yani seni görsek fena olmaz diyorum, nazar boncuğu ile çok güzel bir uyum yakalama şansın var.
Ayrıca ben çok sakin biriyimdir canım, sen bana felsefe kitabı öner haydi. Okurken fotoğraf atacağım.

Ya rica ediyorum, şöyle cıvık cıvık yazma.
Hadi şu taraftan.

---------- Post added 21 Aralık 2019 at 22:35 ----------

@psinoza hakaret etti. Banlansın. Acil.

İşte ayrım yapamayacak kadar da zekisin run. İspirtolu rakı içiyorum daha senin kafana erisemedim. üzülüyorum sana Allah affetsin

Aman dur şimdi bana sinirlenip yine küsüp gitme lütfen. İspirtolu rakı yerine boğma öneriyorum sana çok daha güzel kafası var. Üzülme lütfen bana :(

n2_ZjqubO-Q

Sana çok felsefik bir şarkı atıyorum bak.

Ya rica ediyorum, şöyle cıvık cıvık yazma.
Hadi şu taraftan.

---------- Post added 21 Aralık 2019 at 22:35 ----------

@psinoza hakaret etti. Banlansın. Acil.

Bu forumda senden daha cıvık ve salça birisi var mı, çıkış bu taraftan yönünü şaşırma lütfen.

Türkiye'de yaşıyorsanız başlamayın, daha da çıkmaza girmenin âlemi yok.

Bknz:
Felsefe yapicam diye b.oku cikarmak.
Hakaret ediliyor eyyyyyyyy ........bilmem ne.s

Geri