FB'li Taraftar, GS Camiasina Tesekkur Etmeli

Konu sahibi son olarak 726 gün önce görüldü
Evet baslikta belirttigim gibi,Fenerbahceli kardeslerim,Galatasaray camiasina en icten ve kalbi duygular ile,tesekkurlerini sunmali.Zira transfer surecin de İcardi,Zaha,Ziyach,Ndombele,Tete,Sanchez gibi ust vechede futbol oynayan adamlari,kadrosuna katmak ile,bir yandan da ezeli rakibi Fenerbahceyi,zoraki nitelikli transfer yapmak mecburiyetin de birakti.

Aksi takdirde seksek oynar misali,3 yildizdan 5 yildiza gecmeye calisan Ali Koc ne Fred,ne Dzeko,ne Tadic,ne Cengiz Under,ne de Szymanski gibi adamlari kadroya katmayi akil edemezdi.

Aynen yaa aynen her şeyi çok iyi bildiğiniz gibi camia olarak haddinizi de bilseniz keşke…

@Frithjof Schuon,

Fenerbahçe'nin transfer tarihini bilmiyor olabilirsin ancak bizim için yeni değil bu tarz transferler ayrıca Tete çok kötü oynuyor ve biz bu sebeple almak istememiştik.

Ses getirecek demişlerdi ancak sahada hiçbir varlık gösterememiş.
Ne yaptı Galatasaray böyle yoksa Fener'e hırsından boş yere hayalet oyuncu mu transfer etti?

Son günlerde hakkında tek bir olumlu yorum duymadım. Fenerbahçe'nin vardır bir bildiği ancak GS fark edemedi.

@Frithjof Schuon,

Fenerbahçe'nin transfer tarihini bilmiyor olabilirsin ancak bizim için yeni değil bu tarz transferler ayrıca Tete çok kötü oynuyor ve biz bu sebeple almak istememiştik.

Pek kiymetli @Lefty mefkuremiz o dur ki,malumunuz bu donemlerde her transferden maksimum fayda saglamak namumkun.Sahsen ben Tete,Zaha ve Shancez'in geldikleri gibi gideceklerini dusunuyorum.Sizin de Dzeko konusunda husran yasayacaginizi tahmin ediyorum.Biliyorsunuz zamanin da benzer umutlar ile gelen Van Persia,gitsin diye kulubun anahtarini vermedikleri kaldi.

Ben tesekkur beklerken,hemen muhalif olmussunuz. : )

Pek kiymetli @Lefty mefkuremiz o dur ki,malumunuz bu donemlerde her transferden maksimum fayda saglamak namumkun.Sahsen ben Tete,Zaha ve Shancez'in geldikleri gibi gideceklerini dusunuyorum.Sizin de Dzeko konusunda husran yasayacaginizi tahmin ediyorum.Biliyorsunuz zamanin da benzer umutlar ile gelen Van Persia,gitsin diye kulubun anahtarini vermedikleri kaldi.

Ben tesekkur beklerken,hemen muhalif olmussunuz. : )

Dzeko için kesinlikle aynı görüşte değilim ve ilk geldiği günden itibaren belirttiğim üzere çok doğru bir seçimdi.

Lig ilerledikçe her şey netleşecektir ancak itiraz ettiğim konu; Fenerbahçe'yi geçen sezonlara bakıp sürekli aynı çizgide devam edecekmiş gibi değerlendirme çabası ki bu durum yanılgıdan öteye gitmez. Yeni transferlerin başarısı nedense hiç dikkate alınmıyor ve önceki döneme ait yönetimsel hataları gündeme getirip duruyorlar.

galatasaray olarak kimsenin hele ki çirkefliğin tavan yaptığı bir klübün tebriğine hiç bir zaman ihtiyacımız olmadı olamazda
biz sadece icraat yaparız kadıköyü başlarına yıkacağız

tebrige gerek yok algi yapmasinlar yeter
gerci yaptiklari butun algilar da ellerinde patliyo ya neyse

guzel kadro oldu 3-4 maca oyuncular kendine gelir ucusa geceriz
fbjk de artiklarimizi toplasin

bjkliler ali kocun kazigini yiyince napcaklar bunu merak ediyorum

Fenomenimsi hesapların arsız paylaşımları şikayet ediliyor. Avukatlara gidecek bundan sonra haddini asan paylasimlar. Sonra yusuf yusuf olmayin ayarsiz paylasimlar yapip…

galatasaray olarak kimsenin hele ki çirkefliğin tavan yaptığı bir klübün tebriğine hiç bir zaman ihtiyacımız olmadı olamazda
biz sadece icraat yaparız kadıköyü başlarına yıkacağız

Haci seni sezon basinda cok agresif gordum.Bu agresifligi sahaya yansitirsak CL de yari finale kadar gideriz. : )

aslında biraz detaylı yazmıştım ama sildim. daha geçen gün "yıldız transferler iyidir, rakipleri daha iyi kadrolar kurmaya zorlar" demiştim fakat galatasaray taraftarının belli ki algıları bozulmuş 2-3 topçu getirince.

biz dzeko'yu 22 haziran'da, szymanski'yi 12 temmuz'da, tadic'i 22 temmuz'da açıklamışız; siz kendi topçunuz icardi'yi bile 28 temmuz'da açıklamışsınız. ondan bir önceki "yıldız" transfer de zaha, o da 24 temmuz'da açıklanmış.

bu durumda galatasaray nasıl fenerbahçe'yi "yıldız transfer yapmaya" itmiş oluyor?

aslında biraz detaylı yazmıştım ama sildim. daha geçen gün "yıldız transferler iyidir, rakipleri daha iyi kadrolar kurmaya zorlar" demiştim fakat galatasaray taraftarının belli ki algıları bozulmuş 2-3 topçu getirince.

biz dzeko'yu 22 haziran'da, syzmanski'yi 12 temmuz'da, tadic'i 22 temmuz'da açıklamışız; siz kendi topçunuz icardi'yi bile 28 temmuz'da açıklamışsınız. ondan bir önceki "yıldız" transfer de zaha, o da 24 temmuz'da açıklanmış.

bu durumda galatasaray nasıl fenerbahçe'yi "yıldız transfer yapmaya" itmiş oluyor?
Ses etme eğlensin garip gureba takımı skljksk

biz dzeko'yu 22 haziran'da, szymanski'yi 12 temmuz'da, tadic'i 22 temmuz'da açıklamışız; siz kendi topçunuz icardi'yi bile 28 temmuz'da açıklamışsınız. ondan bir önceki "yıldız" transfer de zaha, o da 24 temmuz'da açıklanmış.

Icardı dışın da ne GS'de veya FB'de yıldız bir transfer göremiyorum ben.Aslında yorumumda da "Yıldız" transfer gibi bir ibare de kullanmadım.Sadece nitelikli futbolcu transferi konusunun sathına vurgu yaptım.GS'nin transfer sezonunun başından beri,özellikle Şampiyonlar Ligi hedefini için en kallavisinden bütçesi yettiğince transfer yapacağını herhalde sağır sultan dahi duymuştur.GS'nin nitelikli futbolcu transfer etmesi beklenen bir hamleydi,zira başkanınız da bunun öngörüsünü iyi analiz etmiş.İster kabul edin ister etmeyin.

Ayrıca "kendi topçunuz icardi'yi bile 28 temmuz'da açıklamışsınız" şeklindeki klişenize tebessüm ettim.Zira madem İcardı kendi topçumuz neden açıklayalım?

Icardı dışın da ne GS'de veya FB'de yıldız bir transfer göremiyorum ben.Aslında yorumumda da "Yıldız" transfer gibi bir ibare de kullanmadım.Sadece nitelikli futbolcu transferi konusunun sathına vurgu yaptım.GS'nin transfer sezonunun başından beri,özellikle Şampiyonlar Ligi hedefini için en kallavisinden bütçesi yettiğince transfer yapacağını herhalde sağır sultan dahi duymuştur.GS'nin nitelikli futbolcu transfer etmesi beklenen bir hamleydi,zira başkanınız da bunun öngörüsünü iyi analiz etmiş.İster kabul edin ister etmeyin.

Ayrıca "kendi topçunuz icardi'yi bile 28 temmuz'da açıklamışsınız" şeklindeki klişenize tebessüm ettim.Zira madem İcardı kendi topçumuz neden açıklayalım?
tamam adına yıldız futbolcu demeyelim nitelikli futbolcu diyelim, tartışılan konunun özünde ne değişti? ali koç galatasaray'ın nitelikli transfer yapacağını öngörmüş de ona göre transfer yapmış, allah allah. transferler sizden önce olunca dayanak bu mu oldu? niyet okuyuculuğu bu, haklı çıkma çabasının manasız yansıması. ben bir fenerbahçeli olarak ali koç'un pek öngörülü biri olmadığını söyleyebilirim. fenerbahçe'nin son sezonlarda iyi paraya sattığı futbolcular ve geçen sene avrupa'dan kazandığı parayla bu sezon kaliteli topçulara yöneleceği zaten biliniyordu. ismi tartışılmayacak bir forvet, kaliteli bir orta saha ve kaliteli bir kaleci konusu değil transfer sezonu başlarken, geçen seneden beri süregelen bir öncelikti. o yüzden 29 gol atmış adamla sözleşme yenilenmedi. tadic ismiyse bir fırsat transferi oldu. bunların "galatasaray iyi transferler yapacak" öngörüsüyle falan alakası yok yani. inanmak istediğinize inanmışsınız. bu sezon, sizin dediğiniz mantıkla, rakiplerinin gölgesinde kaldığı için isim transferi kovalayan tek takım beşiktaş oldu.

Haklılık bir durum yok azizim,yani ben haklı olsam ne sen haklı olsan ne.Benim esasen dikkat çekmek istediğim konu,Fenerbahçe'nin bu sezon GS'nin iyi topçular alacağından mütevellit,rotasını bu doğrultuda belirlediği.Kabul edelim ya da etmeyelim,menejerler aynı futbolcuyu aynı an da,bir kaç kulübe sunuyor.Sizin verdiğiniz tarihler rasyoneldir ve resmi kabul edilebilir tarihlerdir,lakin özellikle bu iki kulubun birbirlerinin hamlelerini düşünüp,haraket etme kabiliyeti malumumuzdur.Bu radde de ben şahsen Fenerbahçe'yi geçmiş sezonun,kayıplarından ötürü yenilen pehlivan misali biraz daha atak görüyorum.Bun da yadsınacak bir durum yok.Bu sene FB şampiyon olsa muhtemelen GS gelecek sezon çendan transfere 70 M euro bütçe ayıracak.Taa ki iki kulüpten birisi batana kadar.

Bu ara da FB esasen geçtiğimiz sezon da transfere güzel para harcamış.Transfer market verilerine göre 44 M eoru gibi bir para harcamış.Bu yılki harcanan para 57 M eoru.Ara da yaklaşık 13 M euro gibi bir rakam var,lakin kadro kalitesi geçen seneden daha fit.Lig yapısı yükselsin,zira devamlılık için bu şart,nitekim yayın geliri Avrupa ülkelerinde en geride olan liglerden biriyiz.Ne kadar kaliteli oyuncu o kadar izleyici zannımca.Bu ara ben Ronaldo,Benzama,Mıtroviç,Neymar,Mane gibi futbolculardan ötürü Arap ligini dahi izler oldum.Paralar veriliyor,en azından ismi olan adamlara verilsin.

Aslın da değinmek istediğim asıl mesele,lig kalitesiydi lakin muziplik yapıp inceden FB'li arkadaşları da dolaylı yoldan biraz kızdırmak istedim.Asabiyet oluşturduksak affola.

Beşiktaş konusun da haklısınız.Lakin maçlarına bakınca özellikle yabancı siyahi futbolcularda müthiş bir inanmışlık ve istek var.Ben bu isteği ve direnci,ne FB'nin ne de GS'nin siyahi topcuların da göremiyorum.Bakalım milli aradan sonra ve Avrupa maçlarında daha detaylı yorumlarız umarım.

rasko amma ağladın he...
rasko öyle ya da böyle kabul edin. lig kalitesini artırdık, fenerbahçe'ye transfer nasıl yapılır kısmen öğrettik.

115 senelik muhteşem tarihi, kimsenin yanına bile yaklaşamadığı başarıları, müzesinde rakiplerinin 2 katı kupası olan, ülkesinin medar-ı iftiharı, UEFA ve SÜPER kupa sahibi, 1481’den beri kültürün simgesi, 1905’den beri sporun beşiği ANLI ŞANLI GALATASARAY diyeceksin @Raskolnikov

rasko bana bi kere selamün aleyküm dedikten sonra niyeyse fenerbahçe'nin 3 temmuz sürecini, otobüs saldırısını, kulüp kasasının zararını, futbolcu psikolojilerini, evine ekmek götüren kulüp çalışanlarının grev hakkını falan bi sürü bi şeyler anlatmıştı, bi noktada bitirir sandım ama bitirmedi... sonunda r.o.k gibi bayılıp sesim gitmeyince ''orada mısın?'' demeyi hatırlamıştı. lütfen üzerine gitmeyin... derdi büyük bir takımın üyesi o.

rasko öyle ya da böyle kabul edin. lig kalitesini artırdık, fenerbahçe'ye transfer nasıl yapılır kısmen öğrettik.

115 senelik muhteşem tarihi, kimsenin yanına bile yaklaşamadığı başarıları, müzesinde rakiplerinin 2 katı kupası olan, ülkesinin medar-ı iftiharı, UEFA ve SÜPER kupa sahibi, 1481’den beri kültürün simgesi, 1905’den beri sporun beşiği ANLI ŞANLI GALATASARAY diyeceksin @Raskolnikov
ahaha sizin kafalar bambaşka bi seviyeye ulaşmış, ayaklar yere basmaz olmuş, allah kurtarsın. her şeyi geçtim spor kulübü deme bari; bir tek futbolda rekabet halindesin, basketboldan voleybola, atletizmden amatör branşlara kadar bırak rekabet etmeyi ciddiye alınacak bir takımın bile yok. büyüklük görmek istiyorsan adının geçtiği her branşta kafaya oynayan fenerbahçe'ye bakmalısın (malumat, sen de öyle)

Geri