Favori çocukluk oyununuz nedir?

🕒 Konu sahibi 6 saat önce aktifti
simit'i çok oynardık. ebe olan kişi kale dediğimiz bölgeden "simiiiit" diye bağırarak koşmaya başlar ve diğerlerini yakalamaya çalışırdı. sesi kısılmadan birini yakalarsa yakaladığı kişiyi, yakalayamazsa da kendisini kaleye dönene kadar tekme tokat döverdik. biz @aegishjalmur gibi dansa davet oynayarak büyümedik...

Benim de aklıma gelen ilk oyun simit oldu. İkincisi de ses verme. İkinci oyun sadece gece oynanabilirdi.

Mahalleden arkadaşlarla aylık oynardık
Tek kale oynanır
Eğlencelidir bilen bilir

images

Negzel herkes uslu uslu çelik çomak, top sektirme oynamış.
Bu benim uğrunda bozuk para arakladigim ilk ve en sevdiğim oyun.

Abi neden kimse beş taş oynamamış ….. o da mı yöresel ? Kjkjkjlj

İp atlamaca, saklambaç, körebe, seksek çok oynardık yaa
Büyümek için can attığımız çocukluğumuzu özlemek ne garip …:)

Hepinizi şöyle bi çocuklugunuza götürdügüme göre şimdi iyi geceler (:

Kapı önünde mahallede saklambaç yakartop , stop, seksek, ip atlama, misket.

Evde mortal kombat, duck hunt, süper mario, bebekleri uyutmak yemek yedirmek.ddd

Sapanı nasıl unuturum. Pis vururdum şaşmaz hey gidi hey

simit'i çok oynardık. ebe olan kişi kale dediğimiz bölgeden "simiiiit" diye bağırarak koşmaya başlar ve diğerlerini yakalamaya çalışırdı. sesi kısılmadan birini yakalarsa yakaladığı kişiyi, yakalayamazsa da kendisini kaleye dönene kadar tekme tokat döverdik. biz @aegishjalmur gibi dansa davet oynayarak büyümedik...
Simit oynamadım ben karşim. Senin gibi o yaşta totoya tekme vurduranlar, bugün hala vurduruyor xd

Mahallelerde “x zamanı” kavramı vardı. Mesela sıradan günlerde sokakta top oynuyorsun, (dengeli çağ) manyağın biri vahiy gelmiş gibi gider misket alırdı. Sonra herkes gider misket alır, sokakta deli gibi misket oynanırdı. “Misket zamanı” olurdu. ( kaotik çağ ) biraz zaman geçer, misket popülerliğini kaybeder, yeniden top oynama faslına geçilirdi. Sonra yine manyağın biri gider elektrik kablo borusu alır, tüftüf zamanını getirirdi ( yine kaotik çağ )

Bu döngü tıpkı 3 cisim problemi gibi ne zaman geleceği belli olmayan kaotik çağlardan ve dengeli çağlardan oluşurdu. Aralarında en sevdiğim kaotik çağ ise taso zamanlarıydı.

Bişi dicem sizde mahallede oynarken belli saatten sonra hadi evinize diye kovalayan bir birey var mıydı?
saat 6 olurdu bir ses hadi evlere
Hadi dağılın
Bütün çocuklar evlere dağılırdı bide
Allahımmm o tanıdık sessss dedemdi ya :(

Geri