Faiz haram mıdır sorunsalı

🕒 Konu sahibi 15 saat önce aktifti
Çalmak, iftira atmak, yandaş kayırmak, torpille iş almak, kazanç sağlamak, bina yaparken depreme uygun yapmamak, ülkeyi soymak,....... haram olmuyor ama paranı işletenden faiz alman haram oluyor. Güzel kafa vallahi.

Haramdır. Haram değil demem şirk koşmakla eşdeğer. Atayızsanız dert değil her türlü yanacaksınız nksmsns

Vergilendirilmiş, denetimli vade farkı, alan içinde veren içinde haram değil,
Daha doğrusu faiz haram değil, kurana göre helal kazancın adıdır faiz
Haram olan kayıt dışı tefeciliktir, arapça karşılığı RİBÂ dır

yalnız o saydıkların da haram melnur
O saydıklarımı yaparken susup sadece faize haram diyenlere anlat neyin haram olduğunu Hatem. Kafa yorduğumuz konuya bakınca neden bu haldeyiz daha iyi anlaşılıyor.
Geçen gün Alman marketindeyim ve ekmek aldım, 3 Suriyeli mülteci geldi ve bana sordu ekmek helal mı diye. Cevap olarak haram siz almayın dedim. Gelinen noktayı göstermek için o yaşadığımı örnek olarak verdim.

Faiz yerine kar payı derseniz haram olmuyor ve böylece cehenneme gitmekten kurtuluyorsunuz. Hay sizin aklınızı öpeyim. Bu kafayla sürünmeye mecbursunuz.

Faiz yerine kar payı derseniz haram olmuyor ve böylece cehenneme gitmekten kurtuluyorsunuz. Hay sizin aklınızı öpeyim. Bu kafayla sürünmeye mecbursunuz.
O da haram. Melnurcum inanıp inanmamak başka bişeyy, dinin haram kıldığı şeyi eleştirmek başka bişey.

Kar payı vs gibi söylemler sevişmeden önce zina olmasın diye dini nikah kıyıp sonra yeniden boşanan sözüm ona bir takım uyanık müslümanların icadı. Bunlar cennetten arsa satan kilise papazları gibidirler. Uzak dur.

Kar payı vs gibi söylemler sevişmeden önce zina olmasın diye dini nikah kıyıp sonra yeniden boşanan sözüm ona bir takım uyanık müslümanların icadı. Bunlar cennetten arsa satan kilise papazları gibidirler. Uzak dur.
Bu tipler yanımdan dahi geçmez. Uyuzlarla işim olmaz. İnancın da içine edenler onlar. İnanan inansın beni ilgilendirmez rahatsız da etmez ama bana akıl vermesin, ne yapacağıma karışmasın.

Beleşten geçinenleri fitil eden sorunsal.

Anaaa @Mahlas geri dönmüş.... Mahlas hoş geldiniz. İyiki geldiniz sürekli yeni gelenlere mahlas diyorlar. Bende o mağdurlardan biriyim

Kafaniza gore biseyler uydurmaniz.. olan biseyleri sacma sapan tartismaniz biliyosunuz bide farkinda olarak yapiyosunuz saka misiniz

Ateist ıle dinin emir ve yasakları konuşulmaz. O tanrıya inanmıyor. Ilk önce 1 .basamaktan başlanır tanrının varlığı.

hareketlere bak…. hepiniz mi ateyizsiniz?…. bi tane müslüman yok mu kardeşim aramızda?….
Allahima hamd olsun müslümanim müslüman bir sülalem var

faiz haram deyil diyip kafalarina göre uyduruk laflar etmisler

yahu zaten müslüman deyiller tabiki haram deyil diyecekler

biz müslümanlar neyin haram neyin helal oldugunu zaten biliyoruz

Geri