Faiz haram mıdır sorunsalı

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
haram falan değildir. 7.yüzyılda reel faiz ve nominal faiz gibi ayrımlar yoktu.

1- diyelim ki bir evi beğendim, almak istedim. fiyatı 1 milyon lira. bankaya gidiyorum. 1 milyon lira kredi istiyorum. banka diyor ki veririm bu parayı. ama 1,5 milyon olarak, 10 senede geri ödeyeceksin. yani banka senden 10 senede 500 bin lira faiz alıyor şimdi buna diyelim ki bu faizdir ve haramdır.

peki gelin olaya bir de şu açıdan bakalım;

2- yine diyelim ki bir evi beğendim. bankaya gidip diyorum ki 1 milyon liralık evi almak istiyorum. banka diyor ki, o evi ben 1 milyon liraya alırım, sana da 1,5 milyon liraya satarım. sen bana 10 senede bana bunu ödersin. işte bu kardır, ve bu ticarettir ve haram değildir diyelim.

allah faizi haram, ticareti helal kılmıştır. aradaki fark nedir ?

peki benim için değişen ne? hiçbir şey.. ben her iki durumda da aynı parayı ödeyeceğim.
banka için değişen ne ? hiçbir şey. banka her iki durumda da senden aynı parayı alacak.

söyleyeceklerim bu kadar. allah'ı kandırmanın yolunu da yine faizsiz bankacılık adı altında müslümanlar bulmuştur.

Söz konusu dinin peygamberi tüccar ve değil kendisi, yedi sülalesi de zengin.

Tarikatler de holding artık zaten.

haram falan değildir. 7.yüzyılda reel faiz ve nominal faiz gibi ayrımlar yoktu.

1- diyelim ki bir evi beğendim, almak istedim. fiyatı 1 milyon lira. bankaya gidiyorum. 1 milyon lira kredi istiyorum. banka diyor ki veririm bu parayı. ama 1,5 milyon olarak, 10 senede geri ödeyeceksin. yani banka senden 10 senede 500 bin lira faiz alıyor şimdi buna diyelim ki bu faizdir ve haramdır.

peki gelin olaya bir de şu açıdan bakalım;

2- yine diyelim ki bir evi beğendim. bankaya gidip diyorum ki 1 milyon liralık evi almak istiyorum. banka diyor ki, o evi ben 1 milyon liraya alırım, sana da 1,5 milyon liraya satarım. sen bana 10 senede bana bunu ödersin. işte bu kardır, ve bu ticarettir ve haram değildir diyelim.

allah faizi haram, ticareti helal kılmıştır. aradaki fark nedir ?

peki benim için değişen ne? hiçbir şey.. ben her iki durumda da aynı parayı ödeyeceğim.
banka için değişen ne ? hiçbir şey. banka her iki durumda da senden aynı parayı alacak.

söyleyeceklerim bu kadar. allah'ı kandırmanın yolunu da yine faizsiz bankacılık adı altında müslümanlar bulmuştur.
Faizsiz bankacılık diye bir şeyin olmadığı ( ki bence de yok, tamamen kandırmaca ve sömürü), faizsiz bankacılık adı altında yapılan işlemlerin de normal faizden bir farkının olmadığını gösteren bu örnekler, faizin haram olmadığına dair bir gösterge midir?

Cıks; olmadı, ikna olmadım.

Faizi hem yemek hem yedirmek haram değil miydi

hareketlere bak…. hepiniz mi ateyizsiniz?…. bi tane müslüman yok mu kardeşim aramızda?….

senin dinin sana benim dinim de sana........ al hepsi senin olsun ben istemiyorum. benim için möhöm konular değiller bunlar. ben ete tapıyorum ete, kuzu pirzolaya.....

Son düzenleme:
Sana bana haram, dinin ticaretini yapanlara değil.

Geri