Facebook için güzel sözler - anlamlı facebook sözleri - duygusal facebook sözleri - hüzünlü face söz

Konu sahibi son olarak 3081 gün önce görüldü
Her sıkıntı ; Feraha açılan bir kapı olabilir. ALLAH (C.C.) Fettah’tır
En umulmadık bir anda size de bir kapı açabilir.

‎___esselamün aleyküm____
rabbim'in selamı , rahmeti , merhameti, yardımı, şifası , hepimizin üzerine olsun ...(amiin)

Vurduğun her yerden gül biter sanma,sen beni ilk defa yaralamadın..Ben sana kul köle olurdum amma,sen bana bir günlük yar olamadın..Bu kadar yüklenmek var mı susana,yerimde olup da cıldırmasana,ben gönül köşkümü açtım da sana,sen sokak kapını aralamadın..Hancerle mavzerle yıkılmazdım da,süründüm aklımı senle bozdum da,ben sana yüzlerce roman yazdım da,sen bana bir satır karalamadın..

Cemal Safi

Her şeyin ortası makbuldür, sevginin de. Sevdiğini gereğinden fazla sevmeyesin. Sevgini de, sadece yüreğinin eline vermeyesin. En çetin imtihan “sevgi”yle olanıdır. Sevgi davanın esası olmalıdır. Sevmek ise, sessizliktedir. Bağırarak sevilmez. Görünerek de sevilmez!

[Şeyh Edebâli ]

Söküklerini dik sözlerinin, dilini kalbine yanaştır; dilinle söylediğini kalbinle de söyle. Dikiş tutmuyorsa şayet, söylenmeyi bırak; sus, kalbinden geçmeyeni diline değdirme...

Mevlana

Bir zamanlar neşem vardı... Hayata gülen gözlerim , Güzel konuşan dilim, herkese sevgiyle yaklaşan bir kalbim vardı !..
Ama şimdi ne neşem, ne gülen gözlerim, ne sevgiyle yaklaşan kalbim var !..
Yanlızca ağır sözlerim , nefretle bakan gözlerim var...

Bir süre güvenmeyeceksin kimseye.
Kendine sığınacaksın..
Aşk konuşulduğunda sen susacaksın.
Oflarla ahlarla başlayacaksın her cümleye.
Çevrende senden başka herkes haksız olacak.
Yüreğinde bir ismin imzası var ve sen onu silemeyeceksin.
Söküp atamayacak, ne yapsan da bitiremeyeceksin.
Seninle beraber büyüyecek içindeki sızı,
"Ve kime dokunursan dokun, ilk önce onu hissedeceksin...

CAN YÜCEL

Önüne geçemediğin tek şey kaderdir, Seni yaşama bağlayan herşey aslında bir mucizedir. Bugün yaşadığın herşey, dünden kalma sebeplerdir. Ve aslında hayat dediğin; "Yaşayabildiğin kadar güzeldir".

Can Yücel

SüsLü cümLeLere ne gerek var, "ALLAH" desem yetmezmi..♥

Bizim en büyük şöhretimiz MÜSLÜMANLIMIZ'DIR ......
(HZ. ÖMER)

aşk..?
-aşk yok efendim...
nerede..?
-İHANET"e kadar gitti..

Seninle olmanın en kötü yanı ne biliyor musun?

''Seni seviyorum'' sözcüğü dilimin ucunu ısırırken her konuşmamızda boş yere saatlerce havadan sudan söz etmek.

(Can Yücel)

Tıpkı İstanbul gibiydin; Sana dokunmak, sana kapılmak, sana tapmak yenilgiyi daha baştan kabul etmekti.

[CEZMİ ERSÖZ]

Ekmeğim suyum aşım...
Beynimdeki sancım kalbimdeki ağrım
Gözümdeki yaşım dualarımdaki niyazım
Dilimde takılıp kaldığım şarkı sözlerimdı adın.
Ve ben seni gözümden sözümden sakınırken
Ne oldu da bilmiyorum
Bir şimşek hızıyla vazgeçtin benden.
Ah bir de ben seni atabilsem
Kalbimden ve beynimden...
Dalından kopartılmış gül gibiyim
Ufukta batarken güneş
Ayrılık türküsünü söylüyor rüzgar.
Ben hazanı yaşarken
Yollarına dökülmekteydi yapraklarım
Ve sen çiğneyip geçtin üzerimden...
Ama artık yeter
Silahlara veda
Gözlerine veda
Yalçın tepelerden kopup gelen çığ gibi
Düştün yüreğimden...
Akyuvarlarla alyuvarlar gibi bir damla kanda
Hidrojenle oksijen gibi bir damla suda
Ayrılmaz ikiliydik bir kalıpta
Silahtan ayrılan mermi gibi bir anda
Seni terk ediyorum...
Sahile vurmuş balık gibiyim
Can çekişmekteyim
Denizim nefesim sendin
Hayattan kopan can misali
Hem seni hem kendimi terk ediyorum.

Ne gitmeler tüketebilir sensizliği, ne bekleyişler getirir seni bana... Bir hüzün türküsüdür durmadan çalan, bir ayrılıktır durmadan kanayan... Kalem ağlar, yürek ağlar, göz ağlar... Ağlayışlara tercümandır parmaklar... Yazar... Yazar... Yazar...Hiç durmadan, bıkmadan seni yazar... Kalemin, gözyaşların durağıdır parmaklar... Parmaklar şahittir ağlayışlara... İki yitik sevda... İki parça can... İki yitik hasret....

Etrafımızda milyonlarca insan var. Yani yaşayabileceğimiz milyonlarca hikaye var.
Ama biz gidip en imkansız ve sonu mutsuz biten hikayeyi seçiyoruz.

ALLAH. Kadınlara Geçmişi Ve Geleceği, Erkeklere Ise Yaşadığı Günü Armağan Etti. Kadınlar Geniş Bir Zamana Yayıldıkları Için Huzursuz, Erkekler Daracık Bir Zamana Sıkıştıkları Için Anlayışsız Olurlar.

Ahmet altan

Annemden Göbek Bagım Kesıldıgı Gün Anlamalıydım,Hayatta Kımseye Baglı Kalınmayacagını..!!

Hatıralardan şikayetçi değilim.
Hiçbir şeyden şikayetim yok zaten,
yüreğimin durup dinlenmeden bir diş gibi ağrımasından bile..

____Nazım Hikmet Ran____

Geri