Eylem Tok ve Timur Cihantimur davası

🕒 Konu sahibi 10 saat önce aktifti
Tüm Türkiye sizinle beraber seferber oldu, adalet çağrısı yaptı vefat eden oğlunuz için. Bunun için miydi?

• Beğen
Tepkiler: W
Ben neyi anlayamiyorum bir türlü biliyor musunuz ? Parayla susacaksiniz madem bastan o yola gidin kendinizi boyle rezil rusva etmeyin .Insanlarin da vicdanlariyla oynamayin .

Abi ben kufur edemiyorum ama anladiniz siz onu!

İnsan eşini iyi seçemeyebiliyor demekki.
Benim eşim ölseydi eğer bana parayı bırak dünyayı altın tepside sunsalar asla davamdan vazgeçmezdim.
Rahmetlinin eşi TV'de programlara konuk olup ağlıyordu, demekki üzüntüsü parayı görene kadarmış.
Babası ben davamdan vazgeçmem, gelinim oğlumun kanını sattı demiş.
Ellerinden öperim öyle babanın.
İnsan canının bedeli maddiyatla ölçülemez.
İnsan hayatı herşeyden değerlidir.
Nur içinde yatsın rahmetli kardeşimiz.

İzledim ben bu haberi anne şikâyetini geri çekmiş ama baba ben şikayetçiyim aslada vazgecmiyecegim demiş ne kadar doğru bilemiyorum tabi

Taksirle öldürme suçu şikayete tabi olmadığı için, maktülün yakınlarının şikayetten vazgeçmesi davanın seyrini doğrudan etkilemez ve kamu davasının düşmesine neden olmaz. Ancak yargılama sürecinde maktul yakınlarının şikayetten vazgeçmesi hakimin takdir yetkisi çerçevesinde cezada indirim yapılmasına yol açabilir.

Hep söylediğim gibi vicdan en önemli ölçüdür yoksa terazi şaşar.

100 milyon büyük bir para değilmiş…

Bu tür olaylar sonrası insanlar duyarsızlaşıyor artık. Yarın benzer bir olay yaşansa “3-5 kuruş verip sustururlar” gibi bir algı oluşuyor…

Ben anlamıyorum insanlar neden bu kadar yadırgıyor. Bu bizim ülkemizin genel bir tavrıdır arkadaşlar. Bu ve benzeri o kadar dava var ki sadece sizler görmüyorsunuz ki bu taksirle ölüme sebep olma. Kasten adam öldürme suçundan kan parası alıp şikayetten vazgeçenler var. Medyatik olmasa daha az bir paraya bile kapatabilirlerdi. Herkesin kendi canı kendine değerlidir. Başka birisi için sizin canınızın değeri yok bilin istedim.

Acılı babadan geline büyük öfke!

İstanbul Kemerburgaz’da Oğuz Murat Aci'nin hayatını kaybettiği kazaya ilişkin davada dikkat çeken bir gelişme yaşandı... Aci’nin eşi Şükriye Aci, Timur Cihantimur ve Eylem Tok hakkındaki şikayetini geri çekti... Şükriye Aci, “Oğlumun ve benim hakkım olan, tazminat davasında zaten alacak olduğumuz parayı bu şekilde almış oldum” dedi. Baba Özer Aci ise bu karara “Benim oğlumun kanından beslenirseler zehir zıkkım olsun” sözleriyle tepki gösterdi.

İstanbul Eyüpsultan'da ehliyetsiz kullandığı araçla Oğuz Murat Aci’nin ölümüne sebep olan 17 yaşındaki Timur Cihantimur hakkındaki soruşturmada Aci’nin dosyada müşteki olarak bulunan eşi Şükriye Aci ve kazada yaralanan tüm müştekiler maddi ve manevi zararlarının giderildiğini gerekçe göstererek şikayetlerinden vazgeçti.

“DAVAMDAN VAZGEÇMEDİM”

Aci, “Haberim yoktu. Davamdan vazgeçmedim. Davama devam ediyorum. Ne söylediysem arkasındayım” ifadeleriyle şikayetini geri çekmeyeceğini vurguladı.

“ZEHİR ZIKKIM OLSUN”

Kendisiyle bağlantı kurulmadığını söyleyen Özer Aci, “Herkes kendi bacağından asılır. Hiçbir zaman davamdan vazgeçeceğim demiyorum. Kırmızı çizgim davamdır. İstanbul’u verseler neyleyeyim. Benim oğlumun kanından beslenirseler zehir zıkkım olsun. Kim beslenirse” diye konuştu.
Günün Trend Haberleri
“BANA AÇIKLASINLAR”

Sözlerini sürdüren Özer Aci, “Yayın esnasında kulak misafiri oldum: Şükriye Hanım zor günler geçirmiş. Bugün bir devlet memuru kaç para maaş alıyor? Devlet memurundan daha fazla ücret aldığını ispat edeceğim. Havuzlu bir villayı bırakıp babasının evinde yaşamaya başladı. Ne zaman maddi olarak zorluk yaşamışlar açıklama yapmalarını istiyorum bana” ifadeleriyle gelini Şükriye Aci’ye tepki gösterdi.
“ONLARA SİPER OLDUĞU İÇİN HAYATTA DEĞİL”

EKOL TV'de yer alan haber göre, Özer Aci, “Benim oğlum 4 yaralıya siper olduğu için şu an hayatta değil. Oğlumu geri getirebilecek maddi manevi karşılık var mıdır acaba? En ağır cezayı almalarını bekliyorum. Örnek ceza olacak. Birileri alçaklık, şerefsizlik yapmışsa ben yapmayacağım evladıma. Ben ortaya çıkaracağım: 2024’ün 10. aylarında şu anki mevcut avukatın aracılığıyla rakamlar telaffuz edildi. Benim oğlumun kanını kaça sattılar, çıksınlar açıklama yapsınlar. Yazıklar olsun” ifadeleriyle davadan vazgeçilmesi için görüşmelerin 2024 yılında yapılmaya başlandığını ileri sürdü.

ŞÜKRİYE ACI:“DAVANIN MUHATABI BENİM”

Şükriye Aci, kayınpederi Özer Aci’nin kendisine yönelik ifadelerine ve 100 milyon lira tazminat aldığı iddialarına tepki gösterdi.

Şükriye Aci, “Kimse beni dinlemedi davanın asıl muhatabı benim” ifadelerini kullanırken kendisine yöneltilen eleştirilere tepki gösterdi.
“İFTİRAYA MARUZ KALDIM”

Şükriye Aci, “Haklıyken, haksız duruma düştüm. Bir sürü lince ve iftiraya maruz kalıyorum” dedi.
“TAZMİNAT DAVASINDA ALACAK OLDUĞUMUZ PARAYDI”

Eylem Tok ve Timur Cihantimur hakkında şikayetini geri çekmesi için 100 milyon lira aldığı iddialarına yanıt veren Şükriye Aci, “Bu iddiaların sahibinin beklentisi bu miktar olduğu için bu miktar söyleniyor. Kesinlikle böyle olağanüstü bir paradan bahsetmiyoruz. Oğlumun ve benim hakkım olan, tazminat davasında zaten alacak olduğumuz parayı bu şekilde almış oldum” dedi.

“DAVANIN DÜŞMEYECEĞİNİ BİLİYORUM”

Sözlerini sürdüren Şükriye Aci, “Davanın da düşmeyeceğini zaten bilerek, kamu davasının devamının bilincinde olarak hem eşimin ailesi tarafından hem de psikolojik anlamda bu konu itibariyle yıpranmış olduğum için davadan bu şekilde çekilme kararı aldım. Ama kesinlikle bahsedildiği gibi bir durum yok” diye konuştu.

Konuya birkaç satır bir şey yazayım istiyorum ancak empati kuramadığım için cümleleri doğru seçemiyorum ayrıca bu kararı eşin tek başına vermiş olmasını da mantığım almıyor.

Konuya birkaç satır bir şey yazayım istiyorum ancak empati kuramadığım için cümleleri doğru seçemiyorum ayrıca bu kararı eşin tek başına vermiş olmasını da mantığım almıyor.
Babanın canlı bir açıklaması vardı ama ekleyemedim onu kendince de çok haklıydı sözlerinde

IMG_20250522_135433.jpg

Bu haberi duyduğumda çok üzüldüm.
Rahmetli kardeşimizin manevi hatırasına saygısızlık olarak görüyorum bunu.
Davadan vazgeçilmeden ve mahkeme hükmüyle bir para alınmış olsaydı farklı bakardım ama bu şekil olması üzdü.
İnsan en yakınını kaybettiği bir olayda sonuna kadar yargıda hakkını aramalı.
Zaten şöyle kamu davası olcaktı zaten tazminat olcaktı diye kılıf uydurmaya gerek yok, saf değiliz neyin ne olduğunu anlayabiliyoruz.
Dünya böyle bir yer işte. Senin hayatın son bulur ve senden sonra yakınların ölümüne neden olanlarla anlaşabilir. Pehhhh

Ben anlamıyorum insanlar neden bu kadar yadırgıyor. Bu bizim ülkemizin genel bir tavrıdır arkadaşlar. Bu ve benzeri o kadar dava var ki sadece sizler görmüyorsunuz ki bu taksirle ölüme sebep olma. Kasten adam öldürme suçundan kan parası alıp şikayetten vazgeçenler var. Medyatik olmasa daha az bir paraya bile kapatabilirlerdi. Herkesin kendi canı kendine değerlidir. Başka birisi için sizin canınızın değeri yok bilin istedim.
Açıkçası zengin şımarık bir veledin göz görere adam öldürüp kaçması ve maddi gücü var diye şikayetin geri çekilmesi meselesi sosyal medyada infial uyandırdı ve herkesin beklentisi o veledin ceza almasını görmekti. Onbinlerce takipçili onlarca hesap bunu gündeme taşıdı. İnsanlar da sonuç bekliyordu. Dediklerinde haklısın, belki düzen bu şekilde işliyor. Vuran fakir biri olsa 20-30 yılı almıştı bile… Kadın zaten 3 yıldır evli. Hiçbir şey yapmayıp faize yatırsa aylık 2,5 milyon getirisi var. Gider yeniden de evlenir… Ölen öldüğü ile kalır.

Açıkçası zengin şımarık bir veledin göz görere adam öldürüp kaçması ve maddi gücü var diye şikayetin geri çekilmesi meselesi sosyal medyada infial uyandırdı ve herkesin beklentisi o veledin ceza almasını görmekti. Onbinlerce takipçili onlarca hesap bunu gündeme taşıdı. İnsanlar da sonuç bekliyordu. Dediklerinde haklısın, belki düzen bu şekilde işliyor. Vuran fakir biri olsa 20-30 yılı almıştı bile… Kadın zaten 3 yıldır evli. Hiçbir şey yapmayıp faize yatırsa aylık 2,5 milyon getirisi var. Gider yeniden de evlenir… Ölen öldüğü ile kalır.
Olaya duygusal bakmadığınız zaman ülkemizde bu olaylar parayla işlediğini görebiliriz. Zengin veledi olup olmaması da önemli değil, o velet medyatik olmasa bu olayı 1-2 milyona kapatırlardı. Çünkü bunun çok örnekleri var. İstediğiniz kadar siz tweet atın paylaşım yapın bu yaptığınız sadece ölen kişinin yakınlarının alacağı resmi adıyla tazminat ya da gayri resmi diğer adıyla kan parasının artması demektir. Bunun örneklerinin söylersem; geçmiş yıllarda Sinan çetinin oğlunun polisi ezmesi sonucu yine maktulun eşinin şikayetten vazgeçmesi, geçmiş zamanda asansör faciasında ölen 10 işçinin ailesinin ünlü müteahhitten şikayetinden vazgeçmesi, geçen sene tekel bayisinde ölen oğlunun davasında şikayetten vazgeçen baba gibi gibi. Bunlar medyaya düşenler.
İşte bu yüzden diyorum; para>can

Son düzenleme:
Geri