-
-
-
-
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Bakanın açıklaması Türkiye’nin iade talebi doğrultusunda yakalandığı şeklinde olduğu için iade ederler evet. Çünkü Türkiyede çıkan yakalama kararı neticesinde yakalanmışlar, bu da iadeye dönük.
Bakanın açıklaması Türkiye’nin iade talebi doğrultusunda yakalandığı şeklinde olduğu için iade ederler evet. Çünkü Türkiyede çıkan yakalama kararı neticesinde yakalanmışlar, bu da iadeye dönük.
Amerika’nın da yargılama yetkisi var bu arada. (Bkz Reza Zarap) Ama bu yetkiyi kullanacağını zannetmiyorum.
Gel gör ki pek bir ceza almayacaklar, sonrasında bunun tartışmaları bayağı gündemi oyalayacak.
Geri çekmeleri bizim hukukumuz açısından bir sonuç doğurmaz. Kamu davası olduğu için yürümeye devam eder. Sadece ailenin üst mercilere taşıma hakkı ortadan kalkar. Ceza miktarını da etkilemez.Maktulun ailesi ve kazadan yaralananlar davaci mi bilemiyorum da,acilmis davalarini geri cekseler.Azami ne ceza alirlar hocam?
şeklinde, daha önce bir sabıkası olmadığı için alt sınıra yakın bir ceza öngörecek (4 tahminimdir.)Madde 85- (1) Taksirle bir insanın ölümüne neden olan kişi, iki yıldan altı yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
(2) Fiil, birden fazla insanın ölümüne ya da bir veya birden fazla kişinin ölümü ile birlikte bir veya birden fazla kişinin yaralanmasına neden olmuş ise, kişi iki yıldan onbeş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
Bu ilginç bir gelişme.
Amerika’nın da yargılama yetkisi var bu arada. (Bkz Reza Zarap) Ama bu yetkiyi kullanacağını zannetmiyorum.
Bu ilginç bir gelişme.
Şimdi usul şu ; Fiil her iki ülkenin kanunlarına göre suç ise, yakalandığı ülkenin de yargılama yapma yetkisi var. Yani daha önceki tahminimde yanılıyor olabilirim. Amerika kendisi yargılayıp iade etmeye de bilir.
Bilemiyorum çok mu komplo teorisi olur acaba. Ama bayağı zengin bir aile. İşin içine para girdi mi her şey olabilir.Hocam,dun sizi bu konuda etiketlememdeki maksat tam olarak buydu.Acaba boyle bir sey olabilir mi derken,surec sanki iade etmeyecekleri bir karara evriliyor gibi.Ancak aklima su da geliyor Abd gibi bir ulke,cikari olmadan bir is yapmaz.Bunu iade etmemek icin bir nedeni olabilir mi?Maddi veya menfi.