Eyfel Kulesi’nin Önünde Ankara Havası Çaldı

• Kullanıcı Özlem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal - Yaşamdan Kesitler
🕒 Konu sahibi 2 saat önce aktifti
o kadar değil kdkdk ama hayalkırıklığı... paris'e gidip eyfel'e gitmemek "ovha" dedirtir
Gercekten hayalkirikligi, bir versay sarayi bu kadar dillendirilmemis mesela, bu gune kadar gittigim en guzel saraydi. Eyfel kulesinin neyi var ? Bizim Corumdaki antik kent daha heycanli...

Gercekten hayalkirikligi, bir versay sarayi bu kadar dillendirilmemis mesela, bu gune kadar gittigim en guzel saraydi. Eyfel kulesinin neyi var ? Bizim Corumdaki antik kent daha heycanli...

versay güzel bir saraydı ama rehber sarayın bir bölümünden bahsederken "aynalı salon" (edit, 'aynalar salonu' imiş salonun aslı) diye bahsetti, inanılmaz övdü. ben de böyle duvardan duvara boydan boya aynalı ihtişamlı bir salon bekliyorum, çok üzülmüştüm beklediğim gibi çıkmamasına :D o sarayla ilgili de bir hayalkırıklığım var benim kdkdh eyfel kulesinin bir şeyi yok, sen yukarısına da çıkmamıştın galiba, ben çıktım da yine yok kfkdj

Son düzenleme:
  • Kahkaha
Tepkiler: W
Inanilmaz degil aslinda, cunki dunyanin binbir yerinden turist geliyor oraya.O civar gercekten guvenli degil, ayakustu dolandirabiliyorsun o cevrede. Ustelik dilencileri saticilari pesine takiliyor. Gorulecek bir seyi de yok aslinda bence Fransada en son gorulecek gidilecek yer, trafigi de Hindistandan hallice.
hayatimda toplam 3 kere gitmisimdir oralara ve her defasinda ayni sey gecmistir icimden. bence paris 1925-1975 yillarinda daha farkli ve daha cekici bir yerdi. oyle olmali yani. okudugum kitaplardan, dinledigim ve begendigim aktris/aktorlerin raportajlarindan bana oyle geliyo. degisik kultur ve yerlerden insan karmasasi olmus orasi. bu kalabalik nerede olsa, en guzel sehri bile cokertir ve fakirlestirir. paris artik sadece lafta guzel. tarihi yerleri gorulmeli ama.

• Beğen
versay güzel bir saraydı ama rehber sarayın bir bölümünden bahsederken "aynalı salon" diye bahsetti, inanılmaz övdü. ben de böyle duvardan duvara boydan boya aynalı ihtişamlı bir salon bekliyorum, çok üzülmüştüm beklediğim gibi çıkmamasına :D o sarayla ilgili de bir hayalkırıklığım var benim kdkdh eyfel kulesinin bir şeyi yok, sen yukarısına da çıkmamıştın galiba, ben çıktım da yine yok kfkdj
Ben merdivenlerinin bazi yerlerine takildim mesela, sol taraftan gecit olan yerler biraz cokmus gibiydi, bunu kim nasil cokertti diye dusundum durdum. Hizmetcilerin gecis yeri miydi yoksa cok mu sismanlardi, yoksa cok mu agir seyler gecirdiler orada deli deli sorular.... Tavanlarini izlemekten boyun fitigi gecirecektim .p Zaten dunyanin 4 bir yanindan usta kacirmislar zorla yaptirmislar ustalara. Ben sadece arka bahce ve o bahce icersinde minik bir saray daha var onu gezmedim. Birde mutfaklarini gormek isterdim onu da gostermediler .p Seyi de merak ediyordum mesela hani misafirlerine odalar veriyorlar, misaferin asilligine gore buyuk cam kucuk camli odalar, o en kucuk camli odayi mesela .p Tabi aklimdan gecmedi degil bunlar hangi koseye kakalarini yapiyordu acaba diye .p

Ben merdivenlerinin bazi yerlerine takildim mesela, sol taraftan gecit olan yerler biraz cokmus gibiydi, bunu kim nasil cokertti diye dusundum durdum. Hizmetcilerin gecis yeri miydi yoksa cok mu sismanlardi, yoksa cok mu agir seyler gecirdiler orada deli deli sorular.... Tavanlarini izlemekten boyun fitigi gecirecektim .p Zaten dunyanin 4 bir yanindan usta kacirmislar zorla yaptirmislar ustalara. Ben sadece arka bahce ve o bahce icersinde minik bir saray daha var onu gezmedim. Birde mutfaklarini gormek isterdim onu da gostermediler .p Seyi de merak ediyordum mesela hani misafirlerine odalar veriyorlar, misaferin asilligine gore buyuk cam kucuk camli odalar, o en kucuk camli odayi mesela .p Tabi aklimdan gecmedi degil bunlar hangi koseye kakalarini yapiyordu acaba diye .p

ben senin kadar net hatırlamıyorum, yıllar oldu. şimdi gitsem eminim daha güzel gezer ve daha çok incelerdim. bak şeyi hatırladım şu an rehber bir şey anlatmıştı, sarayda, misafirler tuvaletlerini odanın köşesine yapar ve dışkılarının üzerine de tüy dikerlermiş. fark edilebilir olsun diye. ve sonra pislik kuruyunca da onu tüyden tutup atarmış hizmetkarlar. ne kadar doğru bilmiyorum kdkdj

• Kahkaha
Geri