Ey inananlar!

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
kurandan bir mantık kurayım buraya
şayet Kuran Allah'tan başkası tarafından yazılmış olsaydı içinde çok fazla ihtilaf olurdu
içinde ihtilaf yok
o halde başkası tarafından yazılmış olamaz
"Zeytin yağlı yemekler" kitabında da ihtilaf yoktur. Ama Allah kelamı değildir.

Hem Kur'an'ın ihtilafsizligi tartışılır.

Kuran'da ki ayetlerden birine bile uydurma diyen kafirdir .. Bu açıdan özellikle kızılbaşlar kafirin önde gidenidir .. Zira bu fitnebazlar Kuran'ın uydurma olduğunu iddia edip asıl Kuran'ın kendi ellerinde olduklarını ve özellikle Hz.Ali'yi öven bazı ayetlerin günümüzde ki Kuran'dan çıkartıldığını iddia ederler ..

Kendilerinin kızıl kaplı bir Kuranları vardır .. Mesela silistre nikli kızılbaş nisa101'i örnek vermiş sanki bir açık bulmuş gibi :)

O ayette İNSANLARI KATLETMEK İLE İLGİLİ bir ibare mi vardır ?
Bedir'de ele geçirilen müşrik esirlerini fidye ya da müminlere okuma yazma öğretme karşılığında serbest bırakan Müminler değil miydi ?
Mekke ele geçirildiğinde kimsenin canına ya da malına dokunmayan da yine aynı müminler değil miydi?
Ulan sanki dünyada ki tüm kavimler çiçek böcek peşinde koşan insanlardı da bi Müslümanlar savaş meraklısıydı :)
Kuran'da katliam yapılmasıyla ilgili tek bir ayet gösteremezler ancak uydururlar ..

Ben inanıyorum Allah'ın kelamı olduğuna.
Embriyolojik (kasın kemikten önce gelişmesi, uterustaki temel 3 evre vs.), coğrafi bilgiler (yerin göğün 7 kat oluşu, dağların yer küre üzerindeki duruş pozisyonunun aslı vb.) matematiksel ( altın oran ve ayetlerdeki kelime sayılarının dağılımı) şeklinde mucizeler var.
Yobazlıktan ölmek üzere olan bir halka latin jargonuyla ayet inmesini de beklemiyordum tabii ki bu sebeple matematiğe dayalı.
Halk çok yobaz olduğundan serpiştirilmiş şekilde matematik ağırlıklı olduğunu düşünüyorum ek olarak arapça karmaşık bir dil.Çevirinin nasıl yapıldığı tefsirin nasıl yapıldığı önemli.
Din yeni geldiğinde inanmayan arap edebiyatçılarının okuduktan sonra inanması da anlam bütünlüğü açısından çarpık olmadığının küçük bir sosyolojik göstergesi olsa gerek.
Anadilim arapça olmadığı için daha derin bir açıklama yapamıyorum bu konuda.

eski hesabıma verilen şifreyle girilmiyor . yeni hesap açtım .

Hristiyana göre de sen kafirsin EkSen :) inanılan milyon tanrı var tarihte ve dunyada. Bunlardan 999.999 tanesine de sen inanmıyorsun. Bu açıdan bakarsan teorik olarak hemen hemen aynı imansızlıktayız. (küfür olarak algılama retorik olarak böyle). " Ey ama onlar şöyle böyle en son din en süper olan islam bla bla" deme. Bunu bi museviye anlatamazsın.

"Yalan başkası yalan. Dünyada ölümden başkası yalan" diyerek çoluk çocuğu pazar gezmesine çıkartmak üzere aranızdan ayrılıyorum.

Allah'a emanet olun

Geçmişte alışılmışın dışında iddialar sunan kimselerin peygamberler de dahil 'akıl tutulması' yaşadıkları düşünülüyordu.

Platon bunu 'kutsal delilik' olarak açıklamıştır mesela.
Tarihin her döneminde peygamberlerin akıl hastalığının olduğu düşünüldü. Bugün bir şizofren peygamber gibi sakalı var diye kendini peygamber sanabiliyor.
Peygamberler hakkındaki "acaba akıl hastalıkları mı vardı' düşüncesi her çağda olmaya devam edecek.

Hristiyana göre de sen kafirsin EkSen :) inanılan milyon tanrı var tarihte ve dunyada. Bunlardan 999.999 tanesine de sen inanmıyorsun. Bu açıdan bakarsan teorik olarak hemen hemen aynı imansızlıktayız. (küfür olarak algılama retorik olarak böyle). " Ey ama onlar şöyle böyle en son din en süper olan islam bla bla" deme. Bunu bi museviye anlatamazsın.

"Yalan başkası yalan. Dünyada ölümden başkası yalan" diyerek çoluk çocuğu pazar gezmesine çıkartmak üzere aranızdan ayrılıyorum.

Allah'a emanet olun

E işte bu yüzden " senin dinin sana benimki bana " buyrulur Kuranda .. Hakkı anlatamazsam da anlatamam ama en azından denedim derim .. Ben üstümde ki sorumluluğu yerine getireyim de gerisi karşımdakinin bileceği iş ..

Geçmişte alışılmışın dışında iddialar sunan kimselerin peygamberler de dahil 'akıl tutulması' yaşadıkları düşünülüyordu.

Tarihin her döneminde peygamberlerin akıl hastalığının olduğu düşünüldü. Bugün bir şizofren peygamber gibi sakalı var diye kendini peygamber sanabiliyor.
Peygamberler hakkındaki "acaba akıl hastalıkları mı vardı' düşüncesi her çağda olmaya devam edecek.

Kız çocuklarını diri diri toprağa gömen zihniyet son derce sağlıklı!! bir zihniyetti... Ya da taştan topraktan yaptıkları putlara tapanlar .. Ama bunları yapmayın diyen bir insan akıl hastası olabilir :) harika müthiş! bir yaklaşım ..

Aynı şekilde peygamberin gösterdiği her mucizeye de "bu bir sihirdir" diyorlardi ve fakat sihir diyenlerin hicbiri o mucizeyi inkar edemiyordu. Yani kabullenislerini sihir kilifina burunduruyorlardi.

O ayette İNSANLARI KATLETMEK İLE İLGİLİ bir ibare mi vardır ?
Bedir'de ele geçirilen müşrik esirlerini fidye ya da müminlere okuma yazma öğretme karşılığında serbest bırakan Müminler değil miydi ?
Mekke ele geçirildiğinde kimsenin canına ya da malına dokunmayan da yine aynı müminler değil miydi?
Ulan sanki dünyada ki tüm kavimler çiçek böcek peşinde koşan insanlardı da bi Müslümanlar savaş meraklısıydı :)
Kuran'da katliam yapılmasıyla ilgili tek bir ayet gösteremezler ancak uydururlar ..

Dayanamadım müdahil oldum. Göktürklerin zayıf döneminde Arapların yaptığı Türk katliamını es geçiyorsun.
Talkan ve curcan katliamları kuteybe bin müslim tarafından yapılmıştır. Çoluk çocuk kadın demeden binlerce türk katledildi. Semerkand ve buhara yakıldı. Türgeş devleti direndi, hazarlar ordularıyla desteğe geldi ve kanlı savaşlar oldu,
Sonunda büyük katliamlar sonrası araplar çekilmek zorunda kaldı. Binlerce kaynak verebilirim bu konu hakkında. Hülagü yıllar sonra bu olayın intikamını alacaktı zaten hiç bir arap sevmez hülagüyü bu yüzden.
Kısacası yapılmıştır.

Aynı şekilde peygamberin gösterdiği her mucizeye de "bu bir sihirdir" diyorlardi ve fakat sihir diyenlerin hicbiri o mucizeyi inkar edemiyordu. Yani kabullenislerini sihir kilifina burunduruyorlardi.

İnkar edenlerin kabul ettiğine dair bir delil yok.
Ya da mucizelerin gerçekleştiğine dair bir delil yok.
Bugün şizofren hastaları da mucizeler gerçekleştirdiğine inanıyor.

Dayanamadım müdahil oldum. Göktürklerin zayıf döneminde Arapların yaptığı Türk katliamını es geçiyorsun.
Talkan ve curcan katliamları kuteybe bin müslim tarafından yapılmıştır. Çoluk çocuk kadın demeden binlerce türk katledildi. Semerkand ve buhara yakıldı. Türgeş devleti direndi, hazarlar ordularıyla desteğe geldi ve kanlı savaşlar oldu,
Sonunda büyük katliamlar sonrası araplar çekilmek zorunda kaldı. Binlerce kaynak verebilirim bu konu hakkında. Hülagü yıllar sonra bu olayın intikamını alacaktı zaten hiç bir arap sevmez hülagüyü bu yüzden.
Kısacası yapılmıştır.

O olaylardan haberim var .. Acaba Kuran'ın neresinde katliam yapın kılıçtan geçirin ibaresi vardır ? peygamberin torununu dahi ailesiyle katleden şerefsizlerin yaptıklarını ALLAH'ın kitabına mal etmemek lazım ..

Kız çocuklarını diri diri toprağa gömen zihniyet son derce sağlıklı!! bir zihniyetti... Ya da taştan topraktan yaptıkları putlara tapanlar .. Ama bunları yapmayın diyen bir insan akıl hastası olabilir :) harika müthiş! bir yaklaşım ..

Bugün bir kimya mühendisi de akıl hastalığına yakalanabilir.
İyi ya da zeki insanlar akıl hastalığına yakalanmaz diye bir kural yok.

Bugün bir kimya mühendisi de akıl hastalığına yakalanabilir.
İyi ya da zeki insanlar akıl hastalığına yakalanmaz diye bir kural yok.

İyi de aklı hastası olduğuna dair delilin var mı ?
Peygamberler akıl hastası olabilir çıkarımı sadece bir iddiadan ibaretken sanki bilimsel bir argümanmış gibi davranma be toprağım ..

O olaylardan haberim var .. Acaba Kuran'ın neresinde katliam yapın kılıçtan geçirin ibaresi vardır ? peygamberin torununu dahi ailesiyle katleden şerefsizlerin yaptıklarını ALLAH'ın kitabına mal etmemek lazım ..

Hayır kitaba mâl etmek değil benim ki, isteyen istediği gibi kendine göre yorumlayıp uyguluyor bunu demek istiyorum, o yüzden yüzlerce islami terör örgütü var hepside kuranı dayanak ve ayetleri gösteriyorlar. Ne yazık ki kendilerine binlerce yandaş topluyorlar bu vesile ile,
Aslında demek istediğim, bu başlığı başından sonuna kadar okuyorum tek adam gibi cevap veren sen varsın, fakat ne yazık ki çoğunluk hoşgörü sahibi değil. Bu da insanları daha çok dinden uzaklaştırıyor. Müslüman dediğin örnek olmak zorunda, yapıcı olmak zorunda bunu bir tek sen yapıyorsun.
Sende biliyorsun ki dışarıda nefes alan ne zihniyette insanlar var, bu tür şeyler tartışılabilmeli açık bir şekil'de hakaret etmeden.
Cevabın için teşekkürler. :hi:

İyi de aklı hastası olduğuna dair delilin var mı ?
Peygamberler akıl hastası olabilir çıkarımı sadece bir iddiadan ibaretken sanki bilimsel bir argümanmış gibi davranma be toprağım ..

Bugün mucizeler yarattığını iddia eden pek çok hasta da peygamber olsun o zaman.
Mantık hataları ile dolu olan onlarca şeye geçmişte de insanlar bir anlam verememiş.
Hala bir anlam veremeyen insanlara 'siz kör müsünüz' demek oldukça saçma.

bi gün bi mesih geleceğine inanıyosunuz ama bugün hasan mezarcı "ben mesihim, tanrının kuzusuyum" dediğinde hepiniz "hadi ordan palavracı" diyosunuz:D hasan mezarcı da pek âlâ mesih olabilir ama sağlıklı düşünen hiçbir birey inanmıyor kendisine. mantık er ya da geç devreye girer işte böyle.

Geri